Fönstrets tur.

Jag är naturligtvis otroligt tacksam att vi har så fint väder men när man arbetar hårt i solen så finns det faktiskt risker med värme över 30 grader i skuggan.
Man måste vaka på varandra och sig själv hela tiden att man inte går över gränsen, tar i för mycket så man får solsting och blir helt knäpp.
Kan lova att det är nära!  
Igår kom turen till köksfönstret. 
Fönstret är så astungt så bara där finns tvekan hur vi skulle få upp det och montera det nya. 
Vi känner oss som 2 okunniga dagisbarn när vi börjar ett sådant här projekt....tittar på varandra med rädda ögon och sedan bara kör vi efter att ha kollat en instruktionsfilm på You tube där en snickare från Värmland på 8 minuter byter ett fönster. 
Det är såg och kofot som vi jobbar med för att få ut det gamla fönstret och som är den lättaste biten. Riva är ju egentligen bara roligt.
Lite fina överraskningar på vägen som man kan finna är att t ex  att halva fasaden på utsidan sett bättre dagar och följde med i rivningen så det blir till att byta den också.
Sedan fick vi faktiskt upp och i det nya fönstret och jag fick ligga utanför på ställningen och hålla i och upp fönstret när JR borrade i karmskruvarna.
Det ser kanske lätt ut men det är inte helt riskfritt och enkelt det här.
Dock.är det jäkligt roligt att jobba tillsammans!
Döm om vår förvåning när fönstret utan injusteringar från första början var helt i lod och våg!
Sedan var det bara att börja dreva och ta hand om de akuta listerna. Inomhus får listerna vänta till fasaden är klar. 
 
 
#1 - - Mor o Far:

Vad ni är duktiga!!! Och vågar gå loss på dylika saker. Ses i mö'rn!

#2 - - Anne:

Fasiken vad duktiga ni/du är. Jag skulle inte ens klättra upp på första våningen på byggställningen! är så höjdrädd nuförtiden. Själv shoppar jag loss bland träningskläder på Ullared, sjuuuukt billiga'

#3 - - Mia:

Va fint det blir! Är det inte läskigt att klättra på byggställning så högt och i denna värmen.
Jag borde också köpa ett par sådana där snygga jobbarbrallor, man blir riktigt glad av dom. Lär få användning av ett par sådana ett tag framöver jag med och ska man slita kan det ju vara kul att göra det med stil.
Kraaam