Välkommen vardag.

 Så här ser vardagen ut. Utan filter. Göra räkningarna i soffan.
 Lilla sonen äter middagsrester på udda tider.
 D förlorar blicken i ett tv-program i köket.
 JR tvättar bilen...då blir det alltid regn.
 JR skördar tomater på balkongen till middagen.
 Alla våra tomater ser ut så här och de gjorde de även förra året. Varför? Vi har fått indikation på att de har fått för mycket gödning om de ser ut så här? Nästa år ska de få svälta våra plantor.
 Det här är ingen konstnärlig bild utan dessa bilder i detta inlägg är bara en test av nya pannkaksobjektivet på min lillakamera.
Vid-sidan-om-bloggen börjar bli färdig att tas i bruk, jag håller på att lägga in inlägg från sommaren där så arkivet kommer bli större bakåt.
Sakta men säkert börjar jag må lite piggare. Dock inte färdig fysiskt för att springa och träna än men rent psykiskt börjar jag längta hårt efter att börja träna. Börjar också längta efter att renovera något hemma.....kanske är det för att min nya tid skall gå till att plugga som den kreativa ådran för annat vaknar :-)
Annars är det mkt jobb som gäller nu. Jag tycker vi har det så roligt och trevligt på firman! Dessa bilder är från fniss och skoj i går natt.
 
 

Svamppromenad utan svamp

I onsdags när jag vaknade mitt på dagen efter nattjobbet kände jag mig jäkligt klen. Tog en Ipren och mötte upp svärfar och D efter hennes skola slutat. Vi åkte ut till Gnesta och gick i skogen för att leta svamp.
En helt underbar dag och solen lyste så vackert i skogen.  Lingon hittade vi riktigt mycket men svampen lyste i det stora hela med sin frånvaro.
Så otroligt fint i skogen, man blir ju lyrisk!
Svärfar kisar mot den starka solen på kalhygget där vi fikade.
Undrar hur det blir så konstiga ljusreflexer i korten?
Någon enstaka kantarell hittade vi men det kommer inte mätta några magar till vintern. Vi ska se om det kommer några senare i höst. Det har nog varit för torrt.
Mycket trevlig dag!
 

Fredag och lördag.

I fredags var jag i och för sig sjuk men det kunde inte hindra mig från att ge mig ut i det underbara vädret. Sommarens varmaste dag. Jag kallsvettades av feber men var ändå uppåt och glad.
 
På vinst och förlust sökte jag för ett kort tag sedan en kompletteringskurs 60 högskolepoäng för kandidatkomplettering på Sophiahemmet på distan som jag kom in på!
 
(Denna kurs är något som känns konstigt att behöva plugga då den ligger i grunkursen till sjuksköterska idag men inte då när vi äldre gick vår sjuksköterskeutbildning. Det handlar om forskning och sådant som vi inte direkt höll på med förr som sjuksköterskor. Landstinget betalar oss äldre om vi vill komplettera.
Jag får alltså gå den till viss del på arbetstid och terminsavgifterna betalar min arbetsplats. 
Jag tog chansen. Känns faktiskt jättespännade att göra något helt nytt...det var ju länge sedan jag pluggade något och dessutom ska jag övergå till att jobba en del dag igen. Lite nytt alltså.
 
Denna morgon åkte jag in till Sophiahemmet där kursen skall gå och där jag gick i skola för 25 år sedan och gick till biblioteket och lånade den kurslitteraturen som hör till den första kursen.
 
Sedan åkte jag till FotoKungen på Kocksgatan och köpte ett litet pancake-objektiv till min Streetkamera.
Sedan provade jag så klart objektivet. 
Jag kom precis på att jag ska starta en vid-sidan-om-blogg där jag ska lägga mina streetphotobilder. Du behöver bara be mig så får du namnet. Jag återkommer så fort jag startat upp den.
(Mamma, de bilderna är inte på långa vägar lika tråkiga som de i bildutmaningen, jag lovar! :-) 
 
När jag vid 2 på dagen kom hem somnade jag igen omgående och sov fram till 18-tiden. (Så har jag gjort hela tiden nu när jag varit sjuk. Somnat flera timmar mitt på dagen.)
När jag vaknade på kvällen skulle JR ge sig iväg med stora sonen på biltävling. Jag blev ensam kvar hemma och satte igång att bära upp massa sommarsaker på vinden och att städa på övervåningen samt vika tvätt.
Höll på med det till 02:30 innan jag somnade igen och sov till 14:00 på Söndagen.
Då kände jag mig skapligt pigg igen och började plocka ihop möblemanget på altanen inför vintern och att tok-dammsuga bilen och tvätta den invändigt och utvändigt då den åkt på mycket skit i sommar iform av att jag kört sopor och byggmaterial utan att städa den. Nu blev den riktigt fin igen.
Sedan var det bara att trava iväg till nya nattpass. Lite rosslig i halsen men i ganska gott skick igen!

Pippi i Söderhavet!

Förra lördagen fyllde min vännina JH, tillika världens bästa Pippi 50 år!
Hon ställde till med den finaste och trevligaste festen i mannaminne!
Hon bjöd på allt till minst 150 vänner, mat och tårtor och dricka. Till detta spexade hon hejdlöst, spelade teater och sjöng!
Hennes hus var omgjort till ett helt Villa Villerkulla och alla var roligt utklädda!
Solen lyste och det var varmt och skönt!
Här nedan följer lite bildblogg. Mannen i rött är JHs underbara make. Många på bilderna är våra jHs och mina kollegor. Jag tog många bilder och ett hundratal har jag givit till JH på hennes Facbook hitills men jag kommer nog leverera fler bilder där på sikt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Motion vecka 33+34.

15/8 Mån sprang jag 6 km.
16/8 Tis sprang jag 5 km
17/8 Ons sprang jag 5 km på Bellmanstafetten och sedan började jag få ont i halsen fram emot helgen. 
 
På JHs fest tog jag Ipren och jag jobbade med Ipren i kroppen mina nätter efter festen. Jätteont i halsen men inget mer.
När jag blev ledig sedan i Onsdags kom feber och förkylningen. Tog en Ipren och plockade svamp med D och svärfar men på Torsdagen hade jag 38,5 när jag vaknade på morgonen. Ytots att jag faktiskt varit ganska sjuk har jag mellan varven varit semiaktiv och fixat en del saker fast jag kanske bara borde vilat. Jo, jag har sovit jäkligt mycket också.
Nu är det natt mot söndag igen och jag har gått till jobbet, känner mig på det hela mkt bättre men inte så bra att jag orkar tänka på någon löpning än på ett tag. Känns som Stockholm Halvmarathon om 2 veckor ligger risigt till tyvärr.
 
Löpning 2016: 
59,8 mil 
Cykling 2016: 
7,3 mil / Spinningpass: 0 
Simning 2016: 
0,5 km 
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2016: 1 st. 
Antal styrketräningspass på gym 2016: 16 st. 
PB på milen: (56:12. 15/8-15.) 
PB på Marathon: (4:53:45. 4/6-16.) 

Bilsport 18 !

Igår kom Bilsport nr 18 ut som maken är med i i ett väldigt trevligt 6-sidigt reportage.
Fyndigt skrivet och fina bilder! JR blev ju fotad och intervjuad om sitt bilbygge en solig dag i maj. Man blir lite stolt!