Bild 43 #245 RECYCLE

Igår var det min systers stora dag men även jag fick en fin present av mina föräldrar då även jag hade haft födelsedag.
Det här är verkligen jätteroligt!
Innan jul någon gång städade jag ur mina garderober lite löst och levererade alla mina gamla hemmasydda klänningar i en säck blandat med allehanda gamla kläder så att de kunde gå till de ensamkommande flyktingbarnen så att mor o far kunde leverera det upp till Solbacka som är flyktingboendet som är på deras hemort.
 
 
Nu visade de sig att dessa "barn" sällan eller för att inte säga aldrig vill iklä sig små hemmasydda klänningar så Mor löste det på ett beundransvärt sätt!
 
 
Hon sprättade bort alla dragkedjor, sydde hur många grytlappar och grillvantar som helst av mina gamla klänningar och så fick jag tillbaka det som en present + stora presentkort på 2 tygaffärer!
 
Det kallar jag RECYCLE och att verkligen ge en fin rolig, genomtänkt present !
Tack Pappa och Mamma! Jag blev verkligen förvånad och glad! Så häftig ide! Vilket jobb du lagt ned Mamma! De blev så häftiga! Tack också för den fina Orkidén!
 

Bild 40 # 203 nattbild

 
I Stockholm i går.  
Det var dock alldeles för långt ifrån...eller jag hade inte tillräckligt bra objektiv. Stativet verkar inte ha stått stilla heller med tanke på oskärpan.
Det var iskallt ute helt kolsvart ute.
Ska man försöka dig på lång slutartid och nattfoto kan man ju göra förutsättningarna att lyckas aning bättre än jag gjorde.
Nästa gång blir det i skymning i stället för natt och jag måste stå närmare det jag ska fotografera. Det var dock ett första prov. Roligt hade ju varit att få med något som rörde sig också, typ ett par billycktor...
 

Bild 36 # 345 Vinterväg.

Antagligen borde detta vara en bild på en julmysigt vinterlandskap med en slingrande snöig väg som snirklar sig in i bilden men jag hade brist på det motivet.
Vägen är fotograferad i dag...i februari så rent tekniskt är det en vinterväg i närheten av stockholm.