En mysig dag i stan i tisdags.

 
I tisdags åkte jag och D in till stan. Egentligen var det tänkt att vi skulle segla med JH men vädret skulle enligt prognos inte bli helt toppen så då skjöts seglingen upp.
D och jag var i klädaffärer i flera timmar + att jag gick något litet varv med min streetkamera.
Dörrarna stod öppna på konserthuset och en sopran sjöng sitt vackraste i entren så D och jag gick in och lyssnade ett par vackra sånger. När man hör någon live så där blir det verkligen ståpäls.
 
 
 Vid lunchtid mötte vi JR och E, våra jobbargubbar och tog en glass med dem. 
Den här lilla grabben hade feber och var inte alls pigg men stod ut hela jobbardagen och var sedan på firmafest i skärgården med JR på kvällen. Han fick beröm för gott arbete under chefens tal under kvällen och chefen benämde JR som firmans ryggrad!!! Sådana utnämnanden känner man stolthet för!
Han är inte bara ryggrad. Tittar man lite närmare finns det andra framträdande kroppsdelar om ni frågar mig!
Tex bröstkorg och armar går inte av för hackor!
En till duktig jobbargubbe har jag där hemma!! Han har också varit på jobbarfest igår fast på Grönan på 5-kamp. Han sköter sig också fint på jobbet och har börjat träna på gymmet ordentligt igen nu efter att skolan tagit slut. Han bad mig om skärp till byxorna igår! Nu är det bara jag som hoppas på att behöva skärp snart men det verkar aldrig hända... 
PÅ väg hem från tåget tog Danni denna bild på mig.
Och jag tog denna på henne.
 
 
 
D och jag gjorde varma mackor som vi åt som middag i kojjan på altanen och sedan låg vi där i flera timmar och kollade på 2 romantiska komedier.
Sedan kom JR och E hem och vi började bli trötta :-)
Det var helt sjukt mycket munkar i stan förresten. Trodde inte de hade guldiga Iphones men de fotade de också! 

Inledde semestern med en cykelpromenad.

 
När jag vaknade efter nattjobb i måndags började ju semestern. Som vi planerat åkte vi på cykelpromenad. D och JR tycker det är roligt i år men fortfarande behövs lite uppträning av elefanthud på snopp o snippor som D sade :-)
Snygga gula skyddsbrillorna kommer från modejätten Hjula!

Då börjar min semester!

4 arbetsnätter är slut och semestern börjar....typ nu! Nu när jag vaknade!
Känns ganska overkligt...men så är det ju bara jag i familjen som har semester nu också :-(
Den här fina midsommahelgen har jag ju som sagt jobbat och sovit bort men lite grillat med D och JR har det blivit. Vinglaset på denna bild hörde dock till onsdagskvällen innan jag började jobba på torsdagsnatten.
PÅ midsommaraftonsnatten hade vi mysig knytis på firman och då brukar vi göra så att alla som jobbar tar med något och sedan delar vi upp oss i 2 lag och löser varandra så vi kan äta en stund ihop. I år hade vi tur , det var en ganska lugn helg...åtminstone inledningsvis.
Mina härliga jobbarkompisar! Inte undra på att man tycker om sitt jobb så mycket. Jag är lyckligt lottad.
Hur som helst, jag är inte den som är den. Jag uppskattar verkligen semester också...så jäkla mycket och nu är det dags!
Den senaste veckan har jag också lagt en hel del timmar på att köpa hotell och resor till oss till jul-och nyårsresan vi ska göra med hela familjen till Thailand. Det är nästan ett heltidsjobb att hitta det bästa till det bästa priset. många bokningar skall göras. Nu är det klart och de 80 000 jag hittills sparat ihop till det är nu 0 kr på mitt konto :-) För mig är det dock värt det. Känslan när vi hela familjen åkte sist, hur vi alla kom så nära varandra och hade trevligt tillsammans är värt varenda extrapass på jobbet! Jag tycker det ska bli så kul att få göra det en gång till. Jag har något riktigt fint att se fram emot.
 
 Så här glada och muntra såg JR och E ut i morse när de åkte till jobbet och jag precis kom hem från mitt jobb. Jag mötte dem i dörren då jag fick gå lite tidigare då ju min semester började.
 
Längtar till JR får semester också. Han ser betydligt lyckligare ut i denna position. Härligt att denna helg bjudit på lite sol!
Lite regn har det bjudits på också och då har det spelats en hel del kort hemma hos oss denna helg.
Den här häcken har kjag klippt lite på lite nu och då de senaste dagarna när jag orkat mellan jobben. Den kräver sin omvårdnad. Jag lyssnar på ljudbok och kör på helt enkelt. Ganska avkopplande.
Helt perfekt blir den väl inte men överlag helt ok!
På semestern har vi ett projekt att ta tag i. Vi ska få till en trevlig uteplats i detta onämnbara hörn  av tomten och fixa ...detta till något fint! Vi bara måste få till det. Svårast är bara att starta men nu har vi lagt mycket tanke på planer. Snart sätter vi spaden i backen! 

Trevlig ledig dag igår.

Igår gick D och jag en fotopromenad i kvarteret.D hade min "gamla" kamera och det tog inte lång tid innan hon snappade manuella inställningar. Ni kan se hennes bilder i hennes nya blogg på: www.flawlessness.blogg.se
Hon har redan idag på morgonen frågat när vi kan gå nästa fotopromenad! Hon verkar ha blivit rejält biten hon också! Men det är ju kul!
Det trista är ju att man knappt hinner kolla på sina bilder innan man tagit nya :-)
Egentligen gillar ju inte jag färgbilder men med blommor så är det ju ganska glädjande att ta i lite extra!
Blir verkligen härligt starka färger med nya kameran.
Skärpa och sudd kommer nästan av sig själv med kamernan. Allting blev så mkt lättare!
Ja just ja! D följde med mig på en springtur igår också! Hon sprang sin första 5 km! Jätteroligt! Jag är megastolt över henne!
 
 
 
 

Bild 136 # 50 En till

De är ju magiskt vackra! Jag tycker de ljust rosa vinner över de mörkt rosa.Synd att blomningstiden är så kort. Tur jag såg rubriken i fotoutmaningen så jag hann ta lite pion-kort!
Nu visade det sig ju att jag redan använt ordet Pion så det här blev "En till"
 

Bild 134 #176. Lunch i det fria

...Nu får jag väl sparken från den här utmaningen...hu vad galen hon är vår katt ! 
Vi tror dock att vi lyckades avbryta hennes lunch i det fria och skatan flög iväg efter en tid av att spela död.
 
Det här skedde precis när jag o D hade kamerorna på magen för att gå ut en fotopromenad....därför kunde jag ta kort på situationen.
 
 
 

Bild 133 # 358 Årspremiär

Årspremiär för vår ute-kuvös! Invigning i ny-pimpat skick!
I går åkte D och jag till Ikea och lite affärer i Kungens Kurva och köpte lite ny styling till den. Åtrets tema fick bli rosa! Matta blev det också!
En duk saknas här men man kan ju inte komma ihåg allt. Undrar hur många dagar det tar innan katterna har boat i n sig och hårat ned allt igen?
 
 En riktigt bra tjejdag!
 
 

Bild 132 # 180. Matdags

 
Om jag ska få till den här fotoutmaningen får den liksom hänga med mig i vardagen. 
Ett kort kanske symboliserar ordet vi ska fotografera och sedan får det komma några "angränsande" ord och bilder kanske? Hoppas det funkar...
Igår hade vi Äta utomhuspremiär hela-famljen-samtidigt-varianten!
Inte lätt att få bilder på sönerna med på bara ett försök var tycker jag att jag lyckades ganska fint!
Bilden nedan var mer rolig än snygg kanske. Jag provade att måla Biltema-stakarna i Pärlemor bara för att jag hade sådan färg. 
Sedan kom det band runt filtar jag köpte idag och de klippte jag av och gjorde rosetter av i värsta amerika-stil :-)