Mer lek med lera med JH och hennes mamma.

Egentligen helt oplanerat beslutade JH och jag med mkt kort varsel att vi skulle åka tillbaka till Solna och slappna av med lite mer leralek.
Det här är det fatet jag fick till innan bränning. Jag har tryckt en vacker spets i leran och sedan målat med svart pigment över och sedan tagit bort spetsen. Efter bränning kommer allt som ser grönt ut att bli svart och sedan skall det lackas så det blir högblankt. Jag tycker det ser grymt snyggt ut för att vara gjort av en nybörjare!
 
Först köper man sig ca 2,5 kg lera (30 kr/kg). Sedan knådar man ut luft ur leran och kavlar den sedan till en lagomstor inte allt för tunn pannkaka. Man lägger den över en form och börjar skära till den och fixa undersidan. Det tar ens tund att stå och peta till den. Jäkligt skönt och avslappnat. Inget går speciellt fort här. 
 Man ristar in sitt namn och gör "fötter" på den så den kan stå sedan.
När man kommit så långt är det dags att torka och torka och torka leran med hårfönar så att det går att plocka ur formen på leran så att man kan börja jobba med insidan.
Hyvla till kanten med en rasp och lite finess och sedan trycka i ett tyg eller något man gillar för att piffa till det lite.
 
Sedan måla med pigmentet.
Fortsättning följer på den här skålen hoppas jag!
Sedan undrar jag egentligen bara en sak...
Hur tänkte man i stadsplanen med bygnadslov och så när man godkände ca 10 stycken av de  här livlösa skapelserna till hus vägg i väg med de vackra husen nedan (där lerverkstaden ligger). 
 
Jag får typ ångest av att titta på dem och tänka på att människor tvingas stänga dörren om sig i dessa gråblåa monster. Det ser helt livlöst ut när man går förbi där.
Hoppas de som bor där är lyckliga på andra sätt eller inte bryr sig. Jag kanske bara låter bortskämd men jag menar verkligen bara att man borde tänkt till och tänkt lite på människors trivsel när man byggde.
 

Förrförra helgen.

 
Har bloggat dåligt på sistone. Helgen innan påsk så var ju Darr och hälsade på från Karlstad. På fredagskvällen träffade vi gamla gymnasiekompisar inne i gamla stan och på lördagen sedan åkte jag en sväng till Porslinsfabriken i Gustavsberg.
Vi tittade runt men köpte inget även om sakenr är väldigt fina. I bland handlar man för mycket och i bland för lite :-)
 
Vi åt en god lunch på ett Thaiställe som satte sina vitlökspår i flera dagar.
 
Sedan gjorde vi något jag inte trodde var möjligt. Jag körde bil från Gustavsberg in till Mall of Scandinavia!!! Man kan nog säga att det var ett historiskt ögonblick. Inte nog med det, jag tog oss därifrån och hem också på kvällen.
 
Darr är svag för Desigual och tog så klart en titt där. Vi drack kaffe på ett mysigt Franskt café och hade det soft och bra trots att centrumet var relativt fullt. Det sväljer gott om folk utan att kännas stressande.
Inte heller här köpte vi något utom jättekonstigt nog olika glutenfria mjölsorter vi planerr baka med framöver :-)
 
 

Bild 61 # 207 Ny bekantskap.

 
 
Photoshop är en helt ny bekantskap för mig.
 
...Ja, det här ser ju inte direkt så bra ut men det är mitt första försök att klippa ihop 2 bilder i Photoshop. Jag kunde inte direkt använda katterna att klippa ut för de är för luddiga så här i nybörjarstadiet :-)
Det ena var en bild på bilen framför en grafittivägg på Snösätragränd i Rågsved och den andra en bild på JR när han tittar sig i spegeln. Det var ett jäkla knep o knåp att klippa ut JR ska jag säga! Sedan finns det mycket över att önska med min färgsättning här men det var att klippa och klistra som vår målet. Mission complete!
 
 

Motion vecka 12

Äntligen igång även om det är just bara "igång" ! Känner mig helt läkt och saker och ting funkar bättre när jag provat lite styrketräning än innan. Är ju dock som en påse deg i hela kroppen än så länge men jag har framtidstro på det hela!
 
Jag ar jobbat hela påsken natt och nu när jag vaknara och tittar ut genom fönstret ser jag att våren är här!
Nu kommer säkert löparinspirationen igång igen också.
Ska väl tillägga att jag inte är mitt smalaste jag nu heller. Utan träning och diet går det snabbt utför.
Skönt att vara igång igen.
 

Måndag 21/3: Löpning 7 km

Tisdag 22/3:
 
Onsdag 23/3:

Torsdag 24/3:
 
 
Fredag 25/3:

Lördag 26/3: -

Söndag 27/3:
 


Löpning 2016:
11,1 mil
Cykling 2016:
0 mil / Spinningpass: 0
Simning 2016:
0,5 km
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2016: 1 st.
Antal styrketräningspass på gym 2016: 3 st.
PB på milen: (56:12. 15/8-15.)


 

Bild 60 #310 Tjusig

Han är tjusig och snäll min gubbe. Han ställer upp när jag vill öva med kameran. Här provade jag fyllnadsblixt! Blev ju bra i solskenet.
Sedan gjorde jag mitt första försök att ändra bakgrumden till svart i Photoshop.