Förrförra helgen, 19-20/12

Förrförra helgen var en jobbarhelg men ändå verkar jag ha haft lite liv. Jag och JR var på bio och såg Inferno med Tom Hanks. Den var underhållande.
Jag började sätta ihop den ena av pojkarnas garderober. Sådant tar alltid längre tid för mig än jag tror.
Har satt upp lite småsaker i E´s rum så som lampa, rullgardin och krokar.
 
 
 

Onsdagen den 20/11, jag ligger 2 veckor efter.

Jag verkar även denna dag inlett med ett besök på Högdalens soptipp med ett lass skräp.
Jag verkar ha förberett ett inlägg men inte skrivit något. Jag lägger ändå ut det då det finns bilder från vardagen med barnen. Jag minns inte vad jag gjorde men jag vet att det var en intensiv period när något hände i almanackan precis hela tiden.
Som Ikeabesökare var jag frekvent. Denna dag verkade vara då jag köpte garderober till bägge sönernas rum.
Sedan var jag inne i stan på yngsta sonens utvecklingssamtal. Han hade världens finaste lärare som verkligen trodde på honom i allt, så puschande och ödmjuk i ett. En man i min ålder från Thailand. Han pratade inte så bra svenska men med varma intelligenta ögon förstod man hur bra han var för uppgiften. Han kommer bli så bra för E som mentor.
E´s skola var supersnygg och den kändes lite highclass och lyxig. Tror det smittade av sig i stolthet på stundenterna som verkad väldigt studiemotiverad. E har hamnatr rätt och man ser hur han växer med ansvaret.
Läraren fick också veta att E nyligen fått en ganska allvarlig form av dyslexi diagnostiserad och han sade då att innan jul skulle ett åtgärdsprogram rulla för sonen i det avseendet.
E behövde inte ens ge läraren äpplet vi förberett.
Direkt från E´s skola inne i stan åkte jag sedan till lilltjejens skola där det var öppet hus med vernisage. På allvar, detta var det trevligaste öppna hus jag varit på i en skola. Lärare och elever var så engagerade och glada att göra föräldrarnas stund på öppethus till en trevlig kväll.
 

Vår vän Talle har gått bort..

I Onsdags fick vi det obegripliga, oväntade hemska beskedet att vår vän Talle gått bort.
Jag har tänkt på det så  mycket och det är så overkligt.
Jag får inte in det i min skalle. 
Han blev bara 39 år gammal. Jag har så svårt att förstå det. Min hjärna tar inte in det. 
Han var killen som platsade i tjejgänget. Han var svårmodig, busig, generös, skojig, djup, seriös, en fantastisk vän. 
Vi vet inte vad som hänt än men troligt någon hastigt påkommande sjukdom.
Talle, tack för allt. Tack för vänskap.
Jag kan inte förstå att du är borta.
Är då glad att jag plågat dig så ihärdigt med kamerna.
Lägger upp lite fler bilder här, bilder från oss i tjejgänget. Jag vill ära honom med att visa glada stunder ur hans liv! Tryck på dem för att få dem större.

Torsdag lite utöver vardag.

I torsdags morse kom larmfirman och bytte batterier i alla larmenheter i huset. Sedan pluggade jag intensivt hemma hela förmiddagen. Började på kurs 2s studieuppgifter med hull och hår. Nu handlar det om styrdokument, lagtexter och begrepp inom dem.
Det ser nästan ut som om en professor sitter vid mitt skrivbord nu för tiden :-)
Sedan åkte jag in till stan på föreläsning 17.00-19.00 på Sophiahemmet.
Efter det ilade jag iväg till Maximteatern på Karlaplan där jag mötte upp Mia i vimmlet.
Vi såg Macbeth med Persbrandt i huvudrollen.
Be mig inte säga hur den var för det här var ett komplicerat verk...
(Googlad lånad bild från Maxims hemsida.)
Det var totalt 6 personer på scen. De spelade med stor inlevelse långa och komplicerade monologer och dialoger med känsloutbrott inkluderade på komplicerad gammelsvenska.
Imponerande skådespelarinsatser och det var roligt att se men också mycket komplicerat att förstå hela handlingen. Personerna spelade var och en flera roller och med enkla medel bytte de karaktärer. Personerna på scenen var också i det närmaste klädda könlösa för att kunna spela kvinnor och män när så behövdes.
Hur som helst var det kul att ha sett.
När jag sedna var på väg hem såg jag att SJ bytt namn på sovvagnarna till Liggvagnar vilket jag fnissade lite åt :-) All in all, en rolig dag.
 
 
 
 
 

Klarade tentan!

I kväll kom denna lista med mailen. G betyder Godkänd. U betyder underkänd.
Först var jag inte säker på vilket kodat nummer som var jag men sedan hittade jag min lapp med min kod.
Läraren får inte veta vem som.är personen bakom kodnummret för att inte färgas av hennes personliga uppfattning  av personen.
Nu kan jag lägga de första 7,5 poängen till handlingarna i och med den här slutliga tentan.
Bara att gå vidare med nästa kurs som är inledd!

Aktiv tisdag.

Dagen igår gick i ett fast på bra sätt. Först snabbröjde jag hemma och plockade ihop allt skräp som skulle till sopstationen. 
Åkte 2 varv till sopstationen i Högdalen och slängde alla rester från golvläggningen, all wellpapp och en del gamla möbler.
Sedan storhandlade jag mitt snabbaste.
 
Åkte till Kungens Kurva och köpte 8 par jeans till grabbarna (ska lämna tillbaka de som de inte kan ha såklart). 
Sedan åkte jag snabbt till Ikea, åt lunch och handlade sedan hutsh och en riktigt fet käksbänkskiva som sonen skall ha till skrivbord.
Det var mycket mycket svårt att få in 2,46 meter bänkskiva i min lilla lilla bil med det gick.
Jag glömde ju att servicechefen för pannan kom för att titta på vad det är för fel på pannan eller värmegolvet. Han hittade en shunt som inte var på eller trasig. Han ville hävda att vi skulle betala extra för det men då fick jag ta fram det lite stramare i mig och tillslut hävda att golvet fungerade utmärkt innan de kom och bytte pannan, att kunden omöjligt kunda ha något med denna inkoppling att göra, att de åtagit sig jobbet att byta pannan till en fast kostnad.
Sedan åkte jag till biblioteket och lånade några skolböcker och pratade med bibliotekarien om att låna henne för en extra föreläsning om hur man refererar enligt APA i vår lille studiegrupp.
Sedan åkte jag till skolan på jobbet och jag och tjejerna satt 16.00-18.00 och vi gjorde en första genomgång av allt material och vilka dtudieuppgifter vi har i kurs 2. Det var mycket betungande insikter och nu blir det mycket plugga framöver.
 
Sedan åkte jag hem och lagade mat, kycklingklubbor o pommes som sköter sig själv i ugnen eftersom jag hade mycket att göra.
 
Jag och lilla sonen monterade ihop nya möblerna och jag och stora sonen skrev ett viktigt brev vi skulle skriva.
Sedan var klockan plötsligt 22.00. 
 

Vardag idag.

Dagsovit efter nattjobb.
(Nä...våra kissar sover inte i sängen eller tigger vid bordet...)
När jag vaknade satte jag igång att ringa o beställa tid för att göra pass till kidsen, ringa till larmfirman för nya batterier i larmenheterna. Ringde pannfirman o beställde tid för dem att komma o fixa värmegolvet på nedervåningen. Som det nu är har grabbarna gamla el-element till dess vi får igång värmegolvet med nya pannan. Alltid är det så många man måste ringa o så mycket att fixa hela tiden, det tar liksom inte slut....fast det är ju skönt det också :-)!
Så är det måndag och grabbarna kommer och det blir liv i luckan!  Det är så mysigt när de kommer. Man pratar igenom vad som varit under veckan och vi börjar drömma lite om att vi snart alla åker till Thailand, hur vi ska ha det lugnt o skönt o njuta!
Sedan monterade jag o grabbarna ihop deras nya kontorsstolar.För att det inte ska bli marken av de tunga stolarnas hjul ligger handdukar under stolarna till dess jag köpt nya långa kontorsstolsskyddsmattor. I morgon ska jag nog köpa det nya långa skrivbordet till E.
Sedan monterade jag lillgrabbens nya taklampa. Det tar sig, lite monterade och lister varje dag så kommer vi sakta framåt.

Ikea, Bauhaus x 2 och skidpremiär i fredags.

2 gånger var jag på Bauhaus och köpte ekparkett och lister till yngsta sonens rum. De gick precis in i bilen. Kunde dock inte få med mig allt i en resa. 
En lunch på Ikea där jag fick med mig lite lampor till pojkarnas rum och lite blommor...och ljus.
Sedan plockade jag fram skidorna och åkte till M i Tyresö där man hade fixat ett 4 km långt skidspår. 
Inte värdens bildkvalitet från kvällen direkt men en underbar skidpremiär i stillsamt tempo.
 
Vi körde 2 varv och avhandlade tjeksnack till doften av Annas pepparkakor. Jag trode jag fika-hallicinerade där i spåret men det var doften från Annas pepparkaksfabrik som vi kände.
Sedan åkte jag hem och hade fredagsmys med gubben. 

Första tentan på åtminstone 17 år.

Det är ju 17 år sedan jag senast gick i skolan (Då läste jag IVA-vubben). 
I onsdags var det alltså dags för den första salstentan. Etik och människosyn. Så jäkla svår var den. Ingen av oss är säkra på att vi klarade den. Resultat om en vecka.
Resten av dagen var introduktionsföreläsningar till kurs 2.
Ute var det snökaos och i världen var det Trump-kaos.
 
 
 
 

I slutet av förra veckan.

Ja nu ligger jag kraftigt efter men jag har pluggat.
Sonen A har lärt sig mycket på sitt jobb som fastighetsskötare. Han är så snäll och fin och hjälpte mig att koppla in alla nya eluttag och lysknappar i lilla sonens nytapetserade rum. Jag kan nog också koppla men det är min svagaste gren då jag alltid är lite rädd att hålla på med el. 
Här kommer lite bilder på finingen till mormor o morfar.
 Lillgrabbens har också hjälpt mamma lite. Varje kväll har vi satt upp en taklist tillsammans. Det är inte världens lättaste men bra blev det tillslut.
 
JR har frotterarat sig med några av sina 4 damer i soffan :-)
 
 
 
Frågor på det? 
D och jag har inlett lite hemmaträning. Här försökte vi göra lite yoga efter syrrans Insta-instruktioner :-)