Fredag kväll på Café Opera!

 Jag skriver kväll och då menar jag kväll :-)!
 Här är vi inte ute o slarvar så sent! Jag mötte upp Darr, hennes kärlek, syster och vänner på centralen och så gick vi vidare till Café Opera!
Här har jag inte varit på de senaste 25 åren i varje fall! Jättetrevligt var det och bara vuxna människor med artigt glatt och trevligt beteende! Stället var verkligen proppfullt med folk!
Vi dansade och drack after work-drink efter tycke och smak och så pratade vi i kapp några år av livet. Jättetrevligt var det! Musik för oss i en mogen publik! 
 Kl 22.00 stängde det för oss och den yngre generationen...typ min sons fick ta över.
Precis lagom lång utekväll i glada vänners lag! Vilket bra konceptet! Bra musik och tid! Superbra kväll!
 
 

Veckan i snabba drag.

Den här veckan har varit mycket. Jag har egentligen bara gjort det jag planerade. Almanackan var helt full.
Jag har hela veckan jobbat förmiddagspass 7-16 med KUA-IVA. Det är mycket stimulerande, utmattande, utvecklande och superroligt. Att i grupp handleda ett team blivande specialister i IVA-vård i avseende kommunikation och reflektion. 
Denna vecka har JRs bästis o jobbarkompis sedan närmare 15 år tillbaka hittats död i sitt hem, endast 48 år gammal. Det har påverkat oss mycket och vi har svårt att ta in det. Detta kort tog jag på honom i våras när han var hemma hos oss och provåkte JRs bil.
Efter jobbet i onsdags var jag också inne i stan på Sophiahemmet på föreläsning för skolan. Det var ännu några mkt intressanta och givande timmar.
En sak till som ger bra känsla denna vecka är att vi köpte en blombukett och en flaska vin som tack till vår granne som var så otroligt engagerad och stark i våra diskussioner med kommunen om det planerade modulhusboende på vår äng. Saken är den att vi är oense om annat grannar emellan med honom men i denna fråga ville vi verkligen tacka honom. Vi blev mycket glada att få ett väldigt fint tack-sms tillbaka, det kändes mycket bra.
På all annan ledig tid har vi gipsat lillgrabbens rum. Typ 1-2 gipsskivor per dag.
Nu är det fredag efter jobbet och jag är på väg in till stan o möta Darr. 
 

Lördagsmys med gips.

Idag målade jag nästan klart 3:e lagret med vit-färg i taket. 2 lager kvistlack-grund och ett lager mått kritvit ovanpå.
Sedan fick jag hjälp av JR att börja gipsa väggarna. Vi kom nästan 3 hela väggar och bra blev det!
Lägg speciellt märke till skuggan på väggen nedtill... på detta kort :-)!
Ser ut som JR gör allt och jag kollar på men så ligger det inte till. 
Riktigt bra funkade det när vi fick tips på Woody att limma upp skivorna och sedan bara skjuta i några få spikplugg. Hur enkelt som helst jämfört med att skruva upp dem och de satt som berget. Bra att det finns så tunt o fint renoveringsgips som 6 mm!

Fredag.

Idag vaknade jag kl 9.00. Ledig dag. Målade klart första varvet i taket i sonens rum.
Sedan höll jag på med lite pappersarbete, lite räkningar och sådant. Ringde o beställde pannbyte efter att offerter kommit in.
Kl 13.00 mötte jag upp en granne och vi gick till en annan granne som hon kände och plockade äpplen som den grannen inte hann göra av med. Inget ont som inte har något gott med sig. 
I en snabbversion kan jag säga att vi lärt känna många grannar de senaste 2 veckorna då kommunen plötsligt beslutade att bygga ett stort modulhusboende för nyanlända flyktingar på vår granntomt ängen. Kvällarna de senaste 2 veckorna har vi skrivit brev allesammans i familjen och alla våra grannar till kommunen och alla politiker och det har varit möten.
I onsdags drog plötsligt kommunen tillbaka förslaget. Vi är fortfarande mycket tagna av hela händelseförloppet men vi fick många nya vänner på kuppen.
Förslaget var verkligen ogenomtänt och olagligt då de tänkte bygga på allmänningsmark med byggförbud. Kommunen har nu helt plötsligt hittat en mkt större tomt de kan bygga ännu större på stod det i tidningen idag.
Hur somhelst var jag och plockade äpplen med en dam i kvarteret idag. Mycket trevligt.
Jag har också jobbat dag denna vecka. Det är möjligen skönt för kroppen men min själ arbetar med natten. Jag får se hur det blir. Hur mycket folk det än är dagtid känner jag mig mer ensam dagtid konstigt nog. Jag förstår inte hur det är så men den känslan fick jag snabbt tillbaka som jag hade glömt bort.
Vi har skördat de sista grönsakerna i vår trädgård. Tack mamma. Hela fönstret är fullt med rodnande tomater.
Sedan, efter äppelplock idag var jag på Woody och köpte gips att klä in lilla sonens rum med. Jag börjar bli bra på Woodys låne-lastbil! Äldsta sonen kom och hjälpte mig lasta av alla skivorna.
Sedan målade jag halva taket ett varv till och nu skall JR och jag strax äta biff och ta fredagskväll!
 
 

Laga tak.

Har inte hunnit blogga på drygt 1 vecka, det är fullt upp. Försöker återkomma om det. Börjar blogga lite kort om precis just nu så jag kommer igång igen.
 
I söndags beslutade vi att börja renovera i lilla sonens rum så han kan piffa upp sitt rum lite. Först av allt började sönerna hjälpa mig att riva ut garderoberna. Vi märkte att de suttit sedan 1970. Inget tak eller golv fanns under. Fasen.
Åkte till brädgården med denna bild och lite mått i handen och ett hopp om att det skulle finnas samma brädor sedan 1970.
Det fanns...ganska bra alternativ. 
Jag fick ganska snabbt upp brädorna och det blev ok tycker jag. Lite spackla på det här sen måla.
Nu åka o köpa den där dyra specialfärgen som inte släpper igenom furu. Sedan åka till jobbet 16-18 för att studera med studiegruppen. 

Nu ligger jag allt lite efter med bloggningen.

I fredags eftermiddag och kväll åkte lilltjejen och jag på shopping! Vi köpte bland annat sköna pyamasar.
Jag hittade Maja iform av en väska på Kappahl :-)
Vi hittade också Mamma Sushi vilket många kallar mig :-)
D tog sushi till middag och jag tog Pongs chiliräkor som jag bara älskar!
När vi kom hem tittade jag och D på tjejfilm, Friends with Benefits som var riktigt bra. JR satt vid en annan tv och kollade sedvanliga herr-grejor.
Vad har hänt mer då? Efter mina 17 år på firman har vi fått nya skåp och omklädningsrum! Man går nästan vilse. Mitt förra skåp var inte damsuget eller städat på 17 år när jag tänker efter.
På lördagen var JR , D och jag på bio och såg Bridget Jones baby. Den var verkligen jätterolig! JR tyckte det var lite jobbigt att smita in på en tjejfilm men han skrattade så glasögat hoppade ur bågen!
Vi hann med att gå i lite affärer också. Jag pluggade en del på lördagen också vill jag minnas.