Motion vecka 16 + 17!

Vecka 16 var jag stressad och lunde inte andas, sprang WHHM men inte gick det något vidare. Tog det sedan lite lugnt veckan efter och började känna mig bättre. Började köra lite pass på Actic med lilltjejen.
Måndag 17/4:
Tisdag 18/4:
Onsdag 19/4:
Torsdag 20/4:
Fredag 21/4:
Lördag 22/4: WHHM 2017. 2,1 mil löpning. 

Söndag 23/4:
Måndag 24/4
Tisdag 25/4: Ett pass Zumba på Actic med D.
Onsdag 26/4:
Torsdag 27/4: Ett pass Actic Pump med D...har fortfarande träningsvärk...
Fredag 28/4: Jag försökte både springa på bandet och köra ben med JR men jag var helt slut från dagen innan! Benen stumma efter 1 km på bandet. Gav upp ganska fort med passet.
Lördag 29/4:
Söndag 30/4:
 


Löpning 2017:
26,45 mil
Skidor 2017:
0 mil
Cykling 2017:
Tot 9,4 mil varav 9,4 mil MTB / Spinningpass: 1
Simning 2017:
1,5 km
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2017: 0 st.
Antal yogapass 2017: 2 st.
Antal styrketräningspass / gruppträningspass på gym 2017: 4/ 4 st.
PB på milen: (56:12. 15/8-15.) (Årets bästa 2017:59:59 20/3.)
PB på Marathon: (4:53:45. 4/6-16.)
Uppdaterat 30/4-17

 

WHHM 2017.

På ren svenska, fy fan vad kallt och hemskt väder det var idag.
Flaggorna stod rakt ut i blåsten och man undrade verkligen vad man givit sig in på!
Det är jobbigt nog som det är att springa en halvmara utan att det behöver vara storm också!
Jag väntade i detta tält en timme drygt innan start.
Eftersom det var extrapris för oss som sprang idag på höstens Stockholm Halvmaraton 2017 råkade jag köpa det och anmäla mig till det också...Stön vad jobbigt jag är.
Man var inte vacker idag heller...
Äntligen hittade jag systrarna E och A i toa-kön.
Här fryser vi ganska ordentligt.
Strax innan start.
Vi skickade iväg snabba E lite före. Hon var grymt snabb på 2:04! Stolt över henne!
Jag och A sprang sida vid sida genom hela loppet och vi gjorde det på ca 2:18, jag har inte kollat tiden närmare men våra klockor sade det. Jag trodde och hoppades att det skulle gått lite bättre men jag var inte stark idag, vi slet hårt för den tiden och det var så trevligt att kämpa sida vid sida med A.  Jag var slut. Hade mkt högre puls hela loppet än jag brukar ha.
I mål fick vi Armband som medalj.
JR och D var snälla och hejade in oss i mål och hämtade mig.
 
 
 

Känner mig ändå någolunda ok inför WHHM

Skriv inläggstext 

Idag är dagen då våren officiellt börjar i mina tankar om motion under året. Idag går loppet Womens Helth Halvmaraton. Jag tror det är för 4:e året nu. Jag har ju bestämt mig för att vara med varje år så länge jag kan som en kvalitetsindikator på att jag sköter min allmänna motion året runt. Kan man springa en halvmara i april så är man i ok form anser jag. Glädjande nog känner jag mig lite bättre i andningen idag än de senaste dagarna. Tror att det är för att det regnade igår kväll. Har inhalerat noggrant och hoppas jag ska klar det ok idag. Solen serut att skina ute och snön öser just nu inte ned även om det är kallt och blåsigt 

ut. Här kommer mina gissade resultat. Jag tror att jag kommer springa på 2:12. Jag tror E kommer springa på 2:04 eftersom hon inte känner sig helt perfekt och jag inte sett henne springa mer än 11 km. Om hon varit på topp hade jag gissat en hög 1:58 💪. Nu får vi se hur nära jag hamnar.

Jobbat 4 nätter.

Jag har nyss gått av 4 ganska tuffa jobbnätter. Det har varit mycket att göra för mig och framförallt har jag jobbigt med andningen. Luftstrupen är som ett sugrör sedan skärtorsdagen har det bara ökat. har börjat inhalera kortison men jag kan inte heller sova utan andningsproblemen gör att jag vaknar hela tiden + att jag spänner mig då jag inte får luft ordentligt. Allt släpper jättefint när jag tar Ventoline så jag tror inte det är psykiskt utan att jag faktiskt har en släng av astma på vårarna. Jag vet inte vad som slår ut nu men det är väl typ...allt. 
I morgon ska jag springa lopp och jag är inte generellt stressad för det alls så jag tror inte det är loppsjuka. Jag ska inhalera ordentligt och sedan jogga i lagom takt runt, jag vet ju att jag klarar halvmaror nu eftersom jag redan sprungit 2 i april redan.
Idag är jag ledig, vaknade halv 4 i morse. Ska ta ensväng in till stan och titta på träden i Kungsan och bara ta det lugnt tror jag.
Så här känns det när man har andnöd.....

Påsk 2017

På skärtorsdagen var D och jag ute och plockade påskris. Minns inte vad jag gjorde mer? Tror jag var och storhandlade.
Vi ställde påskris överallt i huset och jag vet inte om det var det som gjorde att jag fick lite jobbigt med andningen från dagen efter eller vad det var. Det blev dock bättre när vi ställde ut dem alla på balkongen.
D lagade potatisgratäng under min upplärning och jag fixade kött till middag.
Oändligt mycket tid ägnade vi detta dygn och hela påsken till tv-serier och filmer fram till sena nätterna. 
På långfredagen snöade det is-spikar men vi fick ändå för oss att sticka ut på en cykelpromenad. När den var klar åkte vi hem och drack varm choklad och kollade vidare på filmer.
Det var ständigt fullt i soffan.
Väldigt mycket godis blev det.
Jag ar tvättat och hängt och vikt oändligt med tvätt också.
På lördagen fick jag för mig att provspringa en halvmara hemma igen. Det kändes helt ok.
Sen var det säkert filmtime igen.
Idag söndag städade jag och maken under ett par timmar tillsammans. Sedan pluggade jag några timmar. Efter korvstroganoff till middag var det dags att åka till firman
Som man märker har vi egentligen bara softat och hängt tillsamman hemma. Stora sonen A var på Elmia bilmässa i Jönköping med sina vänner och när han kom hem berättade han ivrigt för JR.
Jo vi har målat lite ägg också...
 
 
 
 
 
 

Motion vecka 15!

Jag provade att springa till och från nattjobet en gång denna vecka. Dit var väl enkelt även om jag hade ryggsäck att bära på men hem på morgonen efter att man varit vaken en hel natt kändes helt crazy.
På påskaftonen spontansprang jag utan att ha planerat det en hemma-halvmara. Trots att jag tog det lugnt gick det på under 2:15 och det var mitt mål för april så jag är nöjd!

Måndag 10/4: -
Tisdag 11/4: Löpning till jobbet, proppmätt och med ryggsäck.
 

Onsdag 12/4: Löpning hem från jobbet på morgonen efter nattjobb. Kändes konstigt.

Torsdag 13/4:
Fredag 14/4: Cykelpromenad med JR och D i snålblåst och iskyla.

Lördag 15/4: Årets 2:a hemma-Halvmara. 2:14:50.

Söndag 16/4: -

Löpning 2017:
24,25 mil
Skidor 2017:
0 mil
Cykling 2017:
Tot 9,4 mil varav 9,4 mil MTB / Spinningpass: 1
Simning 2017:
1,5 km
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2017: 0 st.
Antal yogapass 2017: 2 st.
Antal styrketräningspass / gruppträningspass på gym 2017: 3/ 2 st.
PB på milen: (56:12. 15/8-15.) (Årets bästa 2017:59:59 20/3.)
PB på Marathon: (4:53:45. 4/6-16.)
Uppdaterat 16/4-17

 

Ett hav av blommor.

I söndags åkte D och jag in till stan. Efter fredagens terrorattack var staden ett hav av blommor och kärlek.
Det var overklighet att förstå vad som verkligen hänt i stan. Obegripligt och så hemskt.
Överallt f lades blommor som sedan bara ökat på sig under veckan.
Denna skiva satt för hålet där lastbilen körde in och folk samlades för att skriva postit-lappar med ord om fred och kärlek.
På alla polisbilar satte folk sina blommor för att också tacka polis och alla som arbetat under attacken.
På söndagen, endast 2 dagar efter det hemska var Drottninggatan öppen igen. Vi gick alla där i tystnad och man kunde inte se ett spår av vad som hänt mer än blommor och att alla människor hedrade offren och trotsade och föraktade terrorismen.
Du och jag gick med till Kungsträdgården och tittade på körsbärsträdens blommning som precis inletts. 
Blommorna hade inte riktigt kommit igång ännu men jag är glad att vi gick dit och fick en glimt av dem för nu har det ju kommit kyla och snö igen och allt kanske har gått förlorat.
 
 
 

Stora sonen A 20 år.

Den 15 mars fyllde stora sonen 20 år. Då var han med vännerna i Thailand och sedan har han varit en sväng hos pappa så nu blev det äntligen vår tur att få fira honom. 
Min fina son A, tänk att har blivit 20 år, det är obegripligt att det var så länge sedan du var min lilla baby. Älskar att se dig ha vuxit upp till den unga man du är idag. Så fin och snäll.
 
Av någon anledning var det inte min fotodag denna dag, jag lyckades inte få till några fina eller bra foton, de var lite skeva, suddiga och ingen såg direkt snygg ut i minerna :-) Det måste varit något fel på kamerna...
Det var sedvanlig tårta, sådan som alla ifamiljen vill ha.
Trevligt att träffa mor och far och svärfar!
Tur att vi lyckdes så mycket bättre med maten än med bilderna. Glömde dock att göra sallad märkte jag efteråt.
Köttet var supergott! Pappa är bara bäst på att steka!
Yngsta sonen E och Mercan.
JR i snygg-hår!
Här kommer en liten bild på helgens premiärcykeltur med D och JR.
Här försöker D lära JR och mig hur man gör Snapchat. Det gick sådär...
 
 

Motion vecka 14!

 Har fått låna en bok om löpning av en kollega. Jättebra för mig visade det sig vara. Det står att den normala motionären ligger i fel pulszoon nästan all sin träning. Man sliter på i puls 150-160 i vardagslöpningen. Det finns ett svart hål där träningen sliter mer än bygger upp och den ligger ungefär i puls 150-160 slag per min. Det är ett pulsintervall (lite olika från människa till människa) där man inte ska befinna sig i sin normala träning. Man skall i den normala distansträningen ligga strax under svarta hålet 90% av sin totala träning och sedan, 10% till ex springa intervaller eller korta riktigt hårda pass i en puls över ca 160 slag per min för att förbättra sig och bygga upp sin förmåga så kommer det gå fortare och fortare när man springer sina längre distanser strax under det svarta hålet. Detta känns jätteintressant för mig. I tisdags tog jag bort ljudet på runkeeper och sprang 1 mil på exakt puls 145 hela tiden. Det kändes jättebehagligt. På fredagen sprang jag på prov distansen av en halvmara och såg vad det blev när jag då lade mig på puls hela tiden på 140. Gick som tåget! Min plan var att springa någon kortare endera intervall på löpband eller ute på puls mer 160 men det blev inte av. Ska prova det med.
 
Måndag 3/4: -
Tisdag 4/4: Sprang utan att kolla hur fort det gick utan lade mig exakt på puls 145. Det var riktigt riktigt skönt och jag blev inte det minsta trött. 90 % av träningen skall ligga i den här zoonen och 10% över 150 i puls.
 
Onsdag 5/4:
Torsdag 6/4:
Fredag 7/4: Joggade i lugnt skönt tempo puls ca 140 slag per min årets första hemma-halvmara. När jag kom hem visade det sig att det varit terroristattack i Stockholm samtidigt.

Lördag 8/4: -
Söndag 9/4: Cyklad 1,5 mil med JR och Danni.
 

Löpning 2017: 20,95 mil
Skidor 2017: 0 mil
Cykling 2017:
Tot 8,2 mil varav 8,2 mil MTB / Spinningpass: 1
Simning 2017: 1,5 km
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2017: 0 st.
Antal yogapass 2017: 2 st.
Antal styrketräningspass / gruppträningspass på gym 2017: 3/ 2 st.
PB på milen: (56:12. 15/8-15.) (Årets bästa 2017:59:59 20/3.)
PB på Marathon: (4:53:45. 4/6-16.)
Uppdaterat 9/4-17
 
 

Motion vecka 13!

Cykeln är framme. Jag är världens sämsta cyklare men jag måste verkligen försöka bli lite bättre. Denna tröja jag har på bilden hade jag glömt bort. Borde bära den med stolthet, den betyder att jag förra året klarade av att springa Stockholm marathon! Hade tröjan på mig idag söndag när jag cyklade för att stärka mig lite.
 
Måndag 27/3: Cykel 21 km.
Tisdag 28/3: 1 mil löpning.
 
Onsdag 29/3: -
Torsdag 30/3: -
Fredag 31/3:- 
 
Lördag 1/4:Löpning 1 mil mellan nattpassen.
 
Söndag 2/4: 3,6 mil cykel mellan nattpassen. 
Idag fick jag med mig JR i några av de första kilometeraena för att han måste börja vänja rumpan och ryggen han också..men sedan blev han akut hungrig och vände hem.
 
 

Löpning 2017:
17,85 mil
Skidor 2017:
0 mil
Cykling 2017:
Tot 6,7 mil varav 6,7 mil MTB / Spinningpass: 1
Simning 2017:
1,5 km
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2017: 0 st.
Antal yogapass 2017: 2 st.
Antal styrketräningspass / gruppträningspass på gym 2017: 3/ 2 st.
PB på milen: (56:12. 15/8-15.) (Årets bästa 2017:59:59 20/3.)
PB på Marathon: (4:53:45. 4/6-16.)
Uppdaterat 2//4-17