Inga större utsvävningar.

Detta dygn har inte bjudit några större utsvävningar från orginalplanen. Jag jobbade ju natt även igår, sov till klockan 15.00 då klockan ringde på måndagen. Tog en kopp kaffe och satte mig i bilen 15:30 för att 15:55 sticka in huvudet på sjukhusbiblioteket och hämta ut beställd studietlitteratur i vanlig ordning. 
Infann mig 16.00 med studiegänget i forskningen lokaler för intensiva rensningar och sammanställningar i vårt material för den aktuella studieuppgiften vi jobbar med nu. Ingen tid för small talk utan vi körde på som de plugg-robotar vi är till 18.00 då jag var tvungen att åka hem, äta middag och packa ihop inför nattens jobb-pass.
Vi åt spagetti carbonara, gott och enkelt. 
Snabbt som ögat laddade jag ned ett mobilt bank-id igen eftersom telefonen var totalt återställd och sedan var det bara att hasta tillbaka till firman. 
Tursamt nog var jag utan ordinarie arbetsuppgifter i natt så jag ägnade mycket disciplinerat tiden till studier av nästkommande studieuppgift. Kändes som julafton att kunna göra det och att ha kraft och motivation att göra det intensivt nattetid.
Jag är jäkligt nöjd över det.
Nu strax dags att sova fram till 14.00 då jag ska stiga upp och förbereda yngsta sonens middagskalas för vår lilla men kära släkt.
 

Dåligt bloggat.

Jag har bloggat uruselt de senaste  2 veckorna.
Jag har fokuserat på att på ett bra sätt komma in i vardagen igen, få balans på livet, skola, jobb o träning. Man skulle så lätt kunna göra för mycket av alla posterna på bekostnad av någon annan av dem.
Skönt att ha gått tillbaka till natt igen. Har försökt få igång träningen bra igen även om det bara är på lugnt och skönt vintervis.
Hemma känns det bra, hinner inte så mycket shopping o fritid med vänner men jag ligger i hygglig fas med vardagen.
Min nya telefon har varit...jäkligt konstig och jag var besviken på den, bilderna blev verkligen riktigt dåliga, alla suddiga, såg ut som om det satt plast över kameran. Därför finns nästan inga bilder från de senaste 2 veckorna. Blev några få nästan ok från begravningen men de är dålig kvalitet de också.
Igår kväll satte jag mig i live-chaten på engelska med One Plus kundsupport. De guidade mig tåligt till en total återställning av telefonen och därefter blev den mycket bättre. Något måste varit riktigt dåligt med programvaran. Jag har inte haft möjlighet att ta några bilder direkt idag då jag bara varit inne och bakat och förberett sonens kalas då han fyller 17 år idag och vi ska fira honom på tisdag.
Till dess jobbar jag natt + har skola 16-18 mellan nattpssen så jag var tvungen att fixa till kalaset redan idag.
Detta kort på paket tog jag med mobilen efter omstarten och jag tror det verkar ok.
Alla knappar började funka på luren igen, det fanns plötsligt en bakåt- och en framåtknapp vilket liksom inte fanns tidigare. Jag var så besviken men nu hoppas jag.

Tack Hasse.

Idag tog vi farväl av sönernas farfar. Jag har på senare år förstått vad han lärt mig i livet som jag kanske inte förstod då när vi var mitt i allt o barnen var små. Han lärde oss alla om värdet av traditioner och att man inte får roligare än man gör sig och att det är var och ens ansvar att bidraga till att livet och varje stund blir värdefull och bra. Vill man något så får man kämpa och det gör man! Jag förstod inte allt när jag var yngre men jag förstår mer nu tror jag och värdesätter. Tack Hasse för åren och tack för livskunskap.Tack för all din kärlek till barnen.
En fin dag. 
Jag bloggar lite bilder från telefonen här. Är inte vän med min nya telefon än så det blir lite som det blir.
 
 
 
Efter den enkla och fina ceremonin på skogskyrkogården åkte vi hem till J där vi hade en jättetrevlig middag och vi pratade om Hasse i glada minnen så som han hade velat haft det, det är jag säker på.
 
 

Motion vecka 3!

Jag är nöjd med insatsen denna vecka. Jag tog mig i kragen och tog mod till mig och gick på ett pump-pass och ett spnning-pass som jag hade satt som mål för mig. Nu är det bara att försöka fortsätta så eftersom jag tror det kommer ge mkt bra effekt. Har fortfarande träningsvärk efter förra PUMPen :-)
 
Måndag 16/1:
1 timme Pump på Actic i Tumba.

Tisdag 17/1:
Löpning 5 km löpband på 28:06 min.

Onsdag 18/1:-

Torsdag 19/1:
Jogg 5 km + marklyft 70 kg i garaget.
 
 

Fredag 20/1: Löpning 7 km.

Lördag 21/1: 1 tim spinning på Actic

Söndag 22/1: -

Löpning 2017:
4,5 mil
Skidor 2017:
0 mil
Cykling 2017:
Tot 0 mil varav 0 mil MTB / Spinningpass: 1
Simning 2017:
1,5 km
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2017: 0 st.
Antal yogapass 2017: 2 st.
Antal styrketräningspass / gruppträningspass på gym 2017: 1 / 1 st.
PB på milen: (56:12. 15/8-15.)
PB på Marathon: (4:53:45. 4/6-16.)
Uppdaterat 22/1-17

 

Veckan i korthet.

Nu har vi varit hemma snart en vecka. Skönt men också tråkigt. Tråkigt att semester är över och den täta kontakt man haft inom familjen är över.
Skönt att komma hem och få vara i det rena Sverige och ...skönt att vara hemma med vanligt liv igen.
Veckan har präglats att trötthet. Vi har somnat som babysar tidigt om kvällarna.
Grabbarna provade Dannis ögonpyamaser :-)
Mycket av min tid har gått åt till att kyla av (på balkongen), vädra ur och sedan tvätta allt i våra resväskor och packa upp. Det har tagit 1 vecka att fixa hela proceduren. Vi tar aldrig in något i huset förrän vi fryst det utomhus så att vi inte ska få någon ohyra efter utomlandsresor. Jag har tvättat flera maskoner om dagen hela veckan.
JR hade smugglat hem gultkatten han fick i julklapp av sonen och i ett svagt läge har han dekorerat med den hemma. 
På denna hylla stod först bara den lilla Buddhan i ett lugn.
För ett tag sedan märkte jag att JR hade smusslat dit en statyett från en biltävling! Jag kände att det var ett inredningskänsligt läge och lät det bero.
Nu har alltså katten ställts till skaran...Vad ska man säga??? Jobbigt läge....
Denna lilla kisse och hennes syster har längtat efter oss. De gosar nästan ihjäl oss nu när vi kommit hem. Dock har det inte gått någon nöd på dem då de har haft så fin vakt av svärfar som bott med dem och gosat med dem i 2 veckor.
Nu känns det som om tankarna går till att hålla i en bra känsla, börja äta bra och att fortsätta träna som jag kommit igång med i Thailand.
Främst känns det underbart för välmåendet och anti-stressen att gå tillbaka till att jobba natt igen, det känns så bra!
Denna vecka har jag jobbat ett em-pass och 3 nattpass. Det har känts helt ok att komma tillbaka till jobbet igen och jag är bra energifylld.
Lite kallt är det ute för att verkligen börja springa.
Det har ju också blåst och snöat så mycket så det har varit svårt att ta sig ut mellan jobb-passen.
Har nu bestämt att försöka komma igårn med ett Pump-pass och ett spinningpass i veckan under våren. Jag har bokat ett av varje för nästa vecka så nu är det bara att starta.
Ett stort träd blåste ned från grannens tomt och lade sig på vår tomt. Det ser konstigt ut men vi får ta tag i att få bort det under våren. Jäklar vad det blåste i veckan.
Sade jag att vi haft rörmokaren hos oss igen, golvvärmen funkar ju fortfarande inte...
Nu forsar det i hela elementsystemet och halva golvet har blivit skapligt varmt men det är fortfarande inte alls som det ska någonting. De ska få komma i nästa vecka igen för fortsatt arbete med att få igång det. Usch vad jobbigt det är att vara en besvärlig kund men vi kan ju inte skita i att det inte fungerar, vi kan ju inte betala 100.000 för att halva huset inte kan värmas upp. 
Icke att förglömma att Danni fyllde 14 år i tisdags och att vi firade henne med kusinerna på onsdagskvällen. Mycket trevligt men det får jag nästan blogga i eget inlägg. 
 

Motion vecka 1 och 2

Söndag 1/1:
Måndag 2/1: 5 km löpning och 1 km simning i Thailand.
 

Tisdag 3/1: Simma 0,5 km +5 km löpning i Thailand.
 

Onsdag 4/1: Löpning 5 km +1,25 tim yoga i Thailand.
 

Torsdag 5/1: 1,25 tim yoga i Thailand.
 

Fredag 6/1: Löpning 5 km. Thailand.
 

Lördag 7/1: -
Söndag 8/1: Gym styrka 1 Tim med familjen +2 km löpband på hotellet i Bangkok med familjen.

Måndag 9/1:
Tisdag 10/1:
Onsdag 11/1:
Torsdag 12/1:
Fredag 13/1: Löpning 6 km. Kallt och halt men kroppen var pigg.
 

Lördag 14/1: -
Söndag 15/1: -

Löpning 2017: 2,8 mil
Skidor 2017: 0 mil
Cykling 2017: Tot 0 mil varav 0 mil MTB / Spinningpass: 0
Simning 2017: 1,5 km
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2017: 0 st.
Antal yogapass 2 st.
Antal styrketräningspass / gruppträningspass på gym 2017: 1/0 st.
PB på milen: (56:12. 15/8-15.)
PB på Marathon: (4:53:45. 4/6-16.)
Uppdaterat 15/1-17

Sitta fast i Moskva.

Först var vi sena till Moskva så vi fick göra en snabb transfer för att hinna till Stockholmplanet men när vi väl kom till festen var planet försenat många timmar till avgång 23:30.
Minus 18 grader kallt här och urusel info. Nu vill vi bara hem. I vår Thai-klocka är klockan 02:30 på natten. Stön.
 
 

Sista dagen i Ao Nang.

Då kom regnet.
Fy satan vad det regnade. Jag fick ta av mig klänningen o vrida ur den efter språngmarschen från restaurangen till nagelsalaongen där Danni skulle göra sina naglar.
JR o Danni fick tag i regncaper men inte jag o grabbarna. Ett totalt skyfall.
Hur som helst så hade 2 trevliga timmar i en nagelbutik och Danni fick akrylnaglar eller vad det heter. 
En mycket lång och ingående process :-)
Mycket fint resultat.
Nästa morgon fortsatte regnet. De mörka molnen tornade upp sig.
Jäkligt skev panoramabild :-)
Nuvarande det min tur att få lösögonfransar :-)
Ja vad ska man säga, hon klistrade dit en i taget med svart lim :-)
Har förstått nu efteråt att kanske är ögonfransar inte något man gör i Thailand utan hemma. Vi får väl se hur länge de sitter. Det var kul i varje fall. Än så länge sitter de fast men det känns mest som man har duktigt med gammal mascara på sig.
Sprungit o tränat har vi gjort en hel del också förutom när JR tyvärr var sjuklig ganska länge i feber.
A är fortfarande dålig efter magsjuka. Vi måste kanske gå till doktorn med honom när vi kommer hem.
Sedan var det packa och dra till eftermiddagsplanet till Bangkok.
 

Hong och Pak bia Islands.

Just nu går det lätt att ladda upp bilder då jag sitter med Danni på nagel-salong. Passar på att bara slänga upp lite bilder från igår.
En sådan där fantastiskt fin ö-utflykt igen men tyvärr var inte vädret så där vackert som det kan vara. Inte för att det gick någon nöd på oss men det var inte blå himmel.
Hinner inte skriva någon text för nu kommer damen som ska fixa mina ögonfransar :-). Spännande.

Thai-dans-klass på Phranang Inn.

Igår var Danni och jag med på hotellets Thai-dans-klass. Så gulligt! Vi fick tygstycken knutna som blöjor runt benen och sedan fick vi lära oss handrörelser och steg till traditionell thailändsk musik. Sedan fick vi lära oss tack i olika grader så som de får lära sig i skolan.
 
 
Jätteroligt var det verkligen och både de och vi fnissade jättemycket. 2 indiska tjejer var med också som elever sedan var det personalen som var lärare.
Herregud vad kort jag har blivit :-)!