Ledig fredag.

 I fredags verkar jag lagt upp några bilder från dagen som jag hittade i ett utkast här men jag verkade inte ha skrivit någon text. 
 
 
Här har JR tagit bild på mig när jag stretchar sedvanligt med pinnen framför tvn. Det är så satans skönt och jag kan inte vara utan det, har fått mycket bättre rörlighet i bröstryggen och axlarna sedan jag började med det.
Maja ligger här bredvid JR i soffan men det är inte så lätt att se.
 
 

Tunnelrun Citybanan 2017 och Grattis C 45 år!

 
I slutet av förra veckan fick man åka in till Odenplans tunelbanestation och hämta ut sitt startkit till Tunnel run 2017 Citybanan.
På lördagen var det dags att på morgonen åka in tilll stan för att springa det nästan 8 km långa  loppet i tunnlarna för nya citybanan innan de slår på trafiken. 
I toakön mötte jag upp bland andra Mia och Maria! 
Ganska kallt var det denna morgon, friska vindar och +2 grader men jättefint väder ändå.
Till start hade valts kläder med omsorg.
Överdragskläderna som man bar innan start gick om man ville till Stadsmissionens klädinsamling så vad kunde passa bättre då än att JR städat ut sin garderob dagarna innan. Jag var fullproppad med hans gamla för mig ganska stora kläder som jag sedan rev av mig till förmån för klädinsamlingen.
Start och mål låg inte på samma ställe så man kunde inte lämna in väskor där...eller kunde och kunde kunde man väl men det var ett dåligt upplägg att åka till baka till Solna Karolinska efter loppet.
På medborgarplatsen på söder låg mål och där lämnade jag på vägen till start in min ryggsäck med kläder för efteråt. Som sagt en riktigt kall och frisk morgon!
Den här selfien som jag och Maria pysslade med innan start höll på att kosta oss startskottet...eller man kan väl säga att det gjorde det för vi missade gå in i vår fålla innan start och fick smita in under banden och hamnade sist i vår startgrupp vilket gjorde att det blev väldigt trångt den första km. Shit vad klantigt men vad gjorde vi inte för Instagram :-)
Maria och jag sprang ihop i skönt trevligt tempo de första 3-4 km sedan råkade vi komma ifrån varnadra. 
Det var fint och coolt i tunnnlarna och vi sprang i en servicetunnel till järnvägstunneln som gick precis bredvid tågtunneln. Skönt att veta att det finns stora räddningstunnlar där nere i underjorden.
Vi kom värdigt imål allesammans och ett extra grattis till C som gjorde det hela på 37 imponerande minuter och det var på hans 45-års dag! Grattis C.
På kvällen sedan var vi hembjudna till Mia och C på jättetrevlig födelsedagsfest!
Jag tog många skeva bilder men det var med Mias kamera så jag har tyvärr inga bilder från den trevliga kvällen som gick i våfflornas tecken då det också var våffeldagen!
 
 
 
 
 
 

Motion vecka 12

 
Känner mig glad att det gått lite bättre att springa den senaste tiden men mitt självförtroende är ändå väldigt lågt ännu, att jag är för o-fit, för långsam och...tankar om att jag inte klarar springa några längre sträckor så som alla andra kan. Måste komma över de där tankarna ocxh känna att mina insatser är ok.
 
Måndag 20/3: Löpning 1 mil.På något märkligt sätt börjar det gå bättre och jag sprang...även om marginalen inte var gigantisk...årets första mil under timmen! 1 sekund till godo :-)! Yea!
 

Tisdag 21/3: -
Onsdag 22/3: -
Torsdag 23/3: Löpning 1 mil men idag kändes allt fel.Det var magen som förstörde för mig. Hade tänkt springa längre idag men drabbades av toa-besök, frys och dålig självkänsla.

Fredag 24/3: -
Lördag 25/3: Tunnelrun 2017  ca 8 km löpning i tunnlarna på citybanan. Tid 47:21. Det gick inte att springa den första km och det kändes det bara som att jag kunde springa mjukt resten också. Det var en trevlig tillställning.
Söndag 26/3: Beslutade mig att ta fram cykeln. Vänja rumpan lite. Jag är så sjukt svag i benen så det går väldigt sakta för mig. Cyklade 2 mil.
 

Löpning 2017:
15,85 mil
Skidor 2017:
0 mil
Cykling 2017:
Tot 2 mil varav 2 mil MTB / Spinningpass: 1
Simning 2017:
1,5 km
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2017: 0 st.
Antal yogapass 2017: 2 st.
Antal styrketräningspass / gruppträningspass på gym 2017: 3/ 2 st.
PB på milen: (56:12. 15/8-15.) (Årets bästa 2017:59:59 20/3.)
PB på Marathon: (4:53:45. 4/6-16.)
Uppdaterat 26/3-17

 

Äntligen ledig.

Det bästa man har det sätter man på bordet.
Eller på den blivande uteplatsen.
I går köpte vi biljetter till höstens semesterresa.Jag och maken kommer resa till Las Vegas och Los Angeles. Fick tag i riktigt bra biljetter med direktflyg på 11 timmar! Kan inte fatta hur det kan vara så billigt att flyga till andra sidan världen? Tur och retur för oss 2 inklusive allt 8500 kr! Alltså för 2 med direktflyg med Norwegian. Inga hotell o så såklart men flyget! Det kostar nästan det dubbla med massa mellanlandningar och elände till Thailand.
Idag har jag fyllt i alla ansökningshandlingar man måste fylla i för att få komma in i USA och det var ganska knepigt och tog väldigt lång tid.
I morgon ska vi beställa biljetter till weekenden i Las Vegas då vi ska gå på Mr Olympia, det är en Bodybuildingtävling och mässa som maken drömmer om att se.
Efter det skall vi beställa någon form av resa med övernattning till grand canyon. 
Maken är fortfarande sjukskriven för ryggen och igår kväll följde jag honom till magnetröntgenundersökning. Om några dagar får han väl svar.
Idag sprang jag 1 mil. Hade tänkt springa längre men magen var ordentligt knepig.
Kanske är det pga den grymma Djävulsklorotblandningen med Nypon och Gurkmeja vi fått av C på jobbet som vi ätit de senaste dagarna för att mjuka upp lederna. Inte vet jag men det var länge sedan jag var dålig i magen när jag skulle springa. Hoppas det går över till på lördag...
Jag längtar efter att börja ta kort igen. Provtog lite kort på köksfönstret i brist på annat i morse. Längtar efter ljuset och färgerna...och att ha tid som blivit en bristvara sen jag började plugga.
Vissa mobilbilder bara måste vara i bloggen. Kolla vad gulligt Mercan ligger med frambenen på fönsterbrädan.

Jobb och så lite vardagsliv.

Jag vet inte men jag tycker inte jag varit ledig så mycket på senaste. Tycker inte jag gjort något alls hemma egentligen.
JR är hemma och sjukskriven fortfarnade och väntar på magnetröntgen så så mycket kan inte vi hitta på (men han verkar ändå lite bättre, stönar inte lika hårt för att resa sig ur soffan även om det inte går smidigt).
I söndags var det fint väder så då fick han hålla i cyklarna så pumpade jag däcken. Mer än så blev det inte. Jag hade ju tänkt börja cykla till jobbet men det var väl en jäkla tur att jag var lat och tog bilen då det storsnöade när jag skulle hem från jobbet i tisdags morse. Nu är ändå cyklarna pumpade så vi kan börja cykla när gubbens rygg är bättre....och jag orkar starta upp.
JR fick köra bilen till sopstationen så kastade jag de gamla sängborden.
Vi var ute en kortis på tomten och kollade om det började bli vår. Dags att börja lägga upp planer för etapp 2 på vårt projekt.
Jag parkerade JR och Mercan i solen sedan krattade jag lite lätt under buskarna vid syrenen.
Det ser ganska kalt ut så här dags på året men om ett par månader är man mer ute än inne och altanen får en central roll i vardagen.
Mercan och jag drack kaffe på balkongen och hon var rejält gosig.
Annars kollar vi mycket tv-serier och jag stickar strumpor för att ha något för händerna.
 

Fest med studiekompisarna.

 I lördags fick jag jobba ett extrapass på firman7-15 men sedan var det äntligen dags för festmiddag med studiegruppen. Denna gång hemma hos L som hade gjort så fint och som välkomnade oss med bubbel och lakritsgodis mm.
Långa samtal om allt mellan himmel och jord. Det blir väldigt lättpratat vanligtvis i vår grupp men efter ett par flaskor bubbel går det går nästan inte att få stopp på oss. Är så tacksam att dessa kvinnor kommit in imitt liv och de underlättar och berikar mina studier enormt kan jag säga! Utan dem skulle det inte vara så roligt att läsa omvårdnad men nu är det helt enkelt bara toppen och jag är beredd att med hull och hår gå in i det 4 år till efter detta år om de gör det! 
L bjöd på fantastisk kantarell- köttfärs- och potatisgratäng och här slank det ned rödvin till. Mums fillibabba!
Till efterätt en ljuvlig chokladkladdkaka med lakrissmak.
Här på slutet är korten lite suddiga. Vet inte riktigt vad det beror på. L´s granne tillika vår kollega I och hennes berömda hund Doglas kom på besök och det berikade ytterligare.
En mycket trevlig kväll! Jag orkade inte med någon löprunda dagen efter men det må väl vara hänt...
 
 
 
 
 

Minnesstund för Talle.

Förra fredagen åkte vi, de närmaste vännerna upp till Talles hemby för ett sista avsked. Det blev en så fin minnesstund.Jag tog många bilder för att visa er arbetskamrater som inte hade möjlighet att vara med. Jag skulle så klart ha bloggat detta tidigare men jag behövde smälta det lite själv först.
Låten som finns i videon nedan spelades på hans begravning bland andra fina låtar men denna gick rakt in i hjärtat som en vacker länk till denna dag. Tryck på play och lyssna när du tittar på bilderna om du vill känna hur fin stämning det var.
 
 
 
Det var 52 mil upp till byn Kyrkdal utanför Kramfors. Det var mycket fridfullt och vackert. Här är huset bredvid kyrkan, sockenstugan där minnesstunden hölls.
Tungt att se flaggan på halv stång för en vän.
Hans urna stod i en krans av blommmor. 
Till vänster om urnan stod hans porträtt, det som jag tog på honom i en båt i Thailand och framför det lade vi alla rosor när vi tog våra personliga avsked och tack.
Hans tröja hände över pianot,en mycket personlig ägodel för honom och det ökade närvaron av honom men också saknaden.
Små saker här och där som gjorde avskedet mycket starkt. Här en bild på hans båt och hans älskade katter.
Hans mamma och hans syster höll gripande vackra tal om hans uppväxt, liv och deras kärlek till honom och trots att vi alla grät mycket över alla fina minnen skrattade man mitt i allt när det togs upp att han var "mannen som kunde tala med kvinnor".
 
Hans vänner från hembyn var där också. Några kände vi igen, andra inte. 
Den här vackra buketten som S håller i är från er på jobbet.
Det här fina rosenhjärtat var från oss i innersta vänskapskretsen. Jag tycker den är så fin.
M (eller Damp-ungen som Talle kallade henne :-) ) har fått en ljuvlig lite dotter som tröstade oss alla om och om igen. Denna uderbara lilla tös A fick hjärtat att smälta.
Som ni ser gick unga fröken från famn till famn och här har hon landat hos Kraka.
På bilden nedan är Talle liten. Jag råkade gå förbi bilden i Talles barndomshem och tyckte den var så gullig.
Efter minnesstunden blev vi hembjudna att få se var Talle växte upp. Ett så fantastiskt fint hem!
Här är hans mamma I. Hon gjorde denna dag så vacker och höll så fint tal för sin son.
Hon bjöd oss efter den jättegoda smörgåstårtan på minnesstunden på prinsesstårta hemma i deras hem.
Tack Talle för minnen och en rolig glad tid i livet när vi umgicks mycket. Skall minnas dig och allt det roliga.
 
 

Motion vecka 11!

Jag fick 2 fina löptillfällen i början av veckan där det kändes riktigt bra! Sedan blev det övertidsarbete och lite partaj så slutet av veckan blev det lite....sämre. Levde dock på att känslan att det vänt och att det känns lite lättare att springa igen.

Måndag 13/3: Löpning 8 km. Det börjar kännas bättre även om jag har ont i halsen var och varannan dag. Springer lite fortare utan att det är jobbigare, det var länge sedan det kändes bra. Äntligen!

Tisdag 14/3: -
Onsdag 15/3: 12 km får räknas som första lång-joggen för året. Det kändes perfekt! Bra känsla, på uppåtgående äntligen!

Torsdag 16/3:
Fredag 17/3:
Lördag 18/3:
Söndag 19/3:

Löpning 2017:
13,05 mil
Skidor 2017:
0 mil
Cykling 2017:
Tot 0 mil varav 0 mil MTB / Spinningpass: 1
Simning 2017:
1,5 km
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2017: 0 st.
Antal yogapass 2017: 2 st.
Antal styrketräningspass / gruppträningspass på gym 2017: 3/ 2 st.
PB på milen: (56:12. 15/8-15.)
PB på Marathon: (4:53:45. 4/6-16.)
Uppdaterat 15/3-17

 

Förra veckan

Snön kom tillbaka. Jag tappade lite sug på att springa mellan nattpassen.
Gulle-Mercan möter mig på detta snygga vis när jag kommer hem på morgnarna från jobbet. Hon håller ställningarna i sonens säng när han är i Thailand.
Fick en bild av honom på sms. Här är han på en viewpoint på ön PhiPhi. Hoppas att han har det så härligt och roligt!
Ja det händer inte mycket.
I tisdags pluggade jag hårt och intensivt hela dagen och på onsdagen var jag i Farsta och fikade med väninnan C. Jag fick för mig att köpa lite garn och roa mig med att stick strumpor så på torsdagkvällen var redan den första klar efter att vi tittat på en säsong av serien "Innan vi dör." Vi tittar på mycket tvserier kan jag säga. Nu har vi startat igång  serien Blindspot på viaplay.
E har varit hos oss i veckan och det är mysigt som vanligt att ha sina söner hemma i vardagen. Hemma på helgerna är han dock inte då han blivit med tjej!
På torsdagen var jag inne i stan och åt lunch med den här pinglan! Camilla från gävle! Hon introducerade detta härliga lunchställe, Hälsocafét vid Mariatorget! Hit blir det deffinitivt att jag kommer gå igen! Superfin rawfood.
Jag var också denna dag på en kiosk på Sveavägen och hämtade min nya löparklocka som levererats dit i stället för hem till mig av misstag.
En Garmin Forerunner 235 köpte jag men har ännu inte fått det hela att synka så bra med mig och Runkeeper, den lever sitt eget liv...inte att det är fel på den men jag har inte hunnit läsa hela manualen än och synka apparna.
Fredagen var en annorlunda och speciell dag så den tänker jag blogga spescifikt inom kort.
På lördagen sprang jag lite sedan tog vi det bara lugnt. JR har varit hemma hela veckan för han har så ont i ryggen och nu har han blivit sjukskriven ytterligare 2 veckor och fått tid för magnetröntgen.
Mycket tv-serier blir det.
I helgen var det fint väder och vi försökte verkligen gå en liten promenad men det gjorde för ont i ryggen på maken så det blev bara en sväng till ankorna och tillbaka.
Sade jag det att vi köpt ett kvastskaft som vi övar rörlighet i bröstkorg och axlar med, riktigt bra är det, kan jag varmt rekomendera t ex dig pappa.
Jo, jag har varit och klippt mig i veckan någon dm också, jag klipte bort lite uppklippning där bak så det blev mer rakt av och inte som en tunga ned på ryggen...men det är nog bara jag som ser och märker när jag kammar mig.
 

Motion vecka 10!

Ja det här inlägget blev ju inte så betungande.... Blev inte mycket av förra veckans motion. Först gick jag ju av de 5 jobbnätterna sedan snöade det och var så sklaskigt och hemskt ute och sedan hade jag inte tid. Blev bara en joggingtur på lördagen och sedan fick jag ånyo ont i halsen igen direkt efter det. Det är så märkligt, det kommer och går men i övrigt känner jag mig på uppgång, att det börjar kännas allt bättre i kroppen inför våren.

Måndag 6/3:
Tisdag 7/3:
Onsdag 8/3:
Torsdag 9/3:
Fredag 10/3:
Lördag 11/3: Löpning 8 km. Gick lite lättare än normalt fast jag vet inte hur.
 
Söndag 12/3:

Löpning 2017:
11,05 mil
Skidor 2017:
0 mil
Cykling 2017:
Tot 0 mil varav 0 mil MTB / Spinningpass: 1
Simning 2017:
1,5 km
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2017: 0 st.
Antal yogapass 2017: 2 st.
Antal styrketräningspass / gruppträningspass på gym 2017: 3/ 2 st.
PB på milen: (56:12. 15/8-15.)
PB på Marathon: (4:53:45. 4/6-16.)
Uppdaterat 12/3-17