Nja...ingen höjdarvecka direkt.

Den här veckan går väl inte till historien direkt som någon höjdare. Inte för att det är något fel på ordentlig gos med Maja direkt! Hon gillar att jag jobbar natt så hon har någon att sova på på dagarna. 
På nätterna är det mycket jobb och tid som finns däremellan går åt till det där förbaskade pluggandet. Nu är vi inne i kandidat-uppsats-skrivandet. Det är om apparaten på bilden ovan som jag skriver mitt arbete om bland annat. Hur man sköter om folk som vårdas i en sådan. (Det är en dialysapparat som används hos oss på IVA).
En kortare sväng tog Kraka och jag till Ikea för att äta deras julbord till lunch en dag i veckan.
Nu är det helg och jag jobbar natt. Maken har varit ute på landet med sin jobbarkompis och tillsammans har de monterat upp vår nya luftvärmepump där. Jag bloggar hans bilder här nedan.
 

Äntligen en liten sväng till landet.

Vi väntade till lördag morgon innan vi åkte ut med det tunga fyllda stora släpet till landet. Känndes för otäckt att köra med det i mörkret på fredagskvällen. Ännu ett lass fullpackat med köksbord, 2 till sängar, en soffa och minst 6 stolar. Sade jag gymgrejor också?
Tänk att vi tycker så mycket om det fast det är den absolut hemskaste årstiden nu. Vad ska det då inte bli fantastiskt till våren att komma ut dit? Jag längtar efter att få se vad som kommer växa i trädgården och att vara ute och jobba på förbättringar på huset och i trädgården, få frisk luft!
På lördagen var vi inne i Katrineholm och köpte en luftvärmepump så att det blir lättare att hålla en stabil underhållsvärme och ventilation när vi inte är där plus att det blir billigare att värma upp än el-element när vi är där på vintern. Det ska komma en gubbe och sätta upp den. Montering kostar 5000 kr vilket jag kan tycka är lite dyrt men sånt är livet.
Vi köpte de hett efterlängtade gummistövlarna på Biltema också + en massa annat bra och ha.
JR ägnade hela lördagen åt att göra hål i taket på gymmet så att gym-maskinerna skulle gå in. Ett jäkligt skitigt jobb men bra blev det. 
På söndagen jobbade han med att sätta igen det och bygga tak på en högre nivå. Han hann inte klart men det värsta är gjort.
Här kommer två bilder på det rummet ni inte kunde komma in i mamma och pappa. Det var trasigt i låset och jag försöker nu ropa hem nytt gammalt kammarlås på auktion att laga dörren med. Det här är ett stort rum som vi på sikt, + de 2 stor kattvindarna på var sida skall bli 2 sovrum så att våra 3 barn får varsitt stort sovrum för sina kommande familjer om de besöker.
Sedan finns ju de här sovrummet på övervåningen också.
Soffan monterade vi ihop och ställde i hallen på övervåningen så länge till dess vi får ett vardagsrum på nedervåningen. Nu är det ju målarverkstad där nere än så länge.
Jag satte upp lite lull-lull som kökslampa och väggbonad i köket på lördagen och så bakade jag 2 mjuka pepparkakor.
Jag satte ihop köksbordet som jag köpte på Blocket för ynka 600 kr! Vilken vinstaffär för oss! Jag hade tänkt köpa det på IKEA för 1900 kr men så dök det upp på Blocket! 2 stolar till har jag hemma att måla.
 
Yngsta sonen tyckte de såg trångt ut på bilderna från köket men så är det inte, det känns väldigt rymligt. Gardinerna som jag satte upp här är bara på prov för att det inte ska se så tomt ut. Jag tänker mig att sådan spetsgardiner hänger i de 2 andra rummen på nedervåningen sedan när de rummen blir färdigmålade. (Dit är det dock väldigt länge).
Jag borde väl ha fortsatt måla där jag börjat, i det kommande sovrummet men jag fick sådan lust att måla ett varv på spisen i köket. Ganska stor skillnad blev det på bara första varvet.
Till nästa gång vi åker dit ska jag köpa spis-svärta och prova ge järnspisen lite kärlek. Som synd är så har någon tidigare eldat för hårt i den så den spräckts på översidan. Vet inte hur funktionen i den är då men jag googlar och läser om det samt håller ögonen öppna på Blocket om en gammal liknade spis kommer till försäljning.Vilken dröm att ha en riktig gammal spis med bakugn i stocken! Det där bara måste man ju lära sig använda!
Jag satte upp lite försynt julbelysning på trappen också.
Bonden hade varit i vår vedbod och lämnat ved också. Kan man ha det bättre? Vår dröm har gått i uppfyllelse!
På söndagsmorgonen vaknade jag tidigt, när det fortfarande var mörkt ute. Jag tände ljus och drack kaffe ur fin kopp med mjuk pepparkaka till och tittade på årets första snöflingor som föll. Det kändes väldigt privilegierat.
Tråkigt att åka från det på söndagseftermiddagen. Nu får man vänta igen på att få åka ut. 
Det som gäller hemma nu är plugg, plugg och åter plugg. Ligger lite efter då jag fick arbeta 6 av 7 möjliga nätter förra veckan.
 

Bara jobb o plugg.

Jag längtar till att få åka till landet igen men det går inte nu då det är intensiv jobbperiod och när jag har minsta stund ledig är det plugga som gäller. 
Lite lite åker vi runt o köper saker från blocket också. Köpte ett par sängar till och fick denna filing till sänggavel på köpet. Med lite ljudbok i öronen målade jag den vit med mycket bra resultat tycker jag. Hör på bilderna är den grundad en gång. Jag försöker måla allt jag målar 3 ggr.
Kommer bli riktigt bra på landet det där! 
Rent av perfa!
En jättefin soffa köpte vi också för 900 kr. Den var i ordentligt bra skick och det köpet är vi riktigt nöjda med. Bild kommer sedan när vi fått den på plats.
Några vändor har det blivit till Myrorna också. Jag fick faktiskt in denna pjäs i min bil! Nej...den skall inte förbli ill-turkos. Den kostade 400 kr.
Börjat måla den. Här är den en gång grundad och ett varv i "Modevit".
Mycket måla blir det!
4 av dessa stolar blir nu vita med liten ton av grå. Det blev faktiskt bättre än vad bilden visar. Ser framför mig att vi har ett stort vitt bord i köket med 8 grå/vita pinnstolar.
Nu hem o sova efter natthelg.

Kändes som en vecka!

Jag hade ganska fullt upp förra veckan och var lite stressad över allt med att flytta in på landet, starta med kandidatuppsatsen utan att ha mitt ämne klart och att jag jobbade mm mm.
Jag har inte tagit hand om mig ordentligt med motion och det stressar mig också. Dags för en reset!
Efter att jag gått av nattjobb blev det dagen efter, på torsdagen att åka till skolan med bästa tjejerna för en introduktionsdag till det stora kandidatarbetet. Försöker hålla stressen på avstånd att jag inte helt valt ämne att skriva om än. Endera blir det om fördelar och risker med tidig mobilisering av iva-patient i kontinuerlig dialys...något åt det hållet om jag hittar artiklar eller så blir det att titta på om patienter upplever smak- och luktförändringar när de är trakeotomerade. Beror som sagt på vad jag hittar bra material om.
På fredagen var jag hemma hos min väninna S (från min barndom) som snart ska doktorera så hon arbetade hemma. Vi pratade dock inte om det utan om livet över en kopp kaffe. Saknat henne.
Hon hade ljusstakar hemma som mina barns fars nya kvinna gjort.
Sedan åkte jag hem och packade inför att vi skulle åka med ett stort lass till landet.
Vi lade undan klockan när vi kom ut dit och det var fantastiskt! Vi var där fredag kväll till söndag och det kändes i själen som en vecka! Tyst och skönt och roligt! Jag tror det var så gott för våra hjärnor!
När vi kom dit var en elektriker där och han hade fått igång elen! Vi var ju överlyckliga! Vi började med att sätta på värmen och sätta upp lite lampor! Huset hade ju stått obebott och iskallt flera månader så möss hade haft det bra där. Dags för oss att ändra på det! (Vi har beställt elektriska mus-skrämmare som går på ultraljud. Sonen A sade de funkar helt utmärkt i deras sommarhus i Dalarna).
Vi tok-eldade i spisarna och efter ett dygn där inne var allt så pass uppvärmt att man lätt kunde gå i bar överkropp om man så önskade!
Vi ägnade fredagskvällen åt att skruva ihop sängar och plocka in allt vi haft med oss i skåp.
När det gick mot midnatt kröp vi nöjda ned i vår nya säng från blocket, 2 Ikea-värstingsängar som ju var typ helt nya, Sultan Skaun med alla nya täcken o kuddar och madrasser och så började vi kolla ett första avsnitt av Braking Bad, världens bästa tv-serie som vi nu bestämt oss att se om! Vi såg den på min mobil med en stor Bluetoothhögtalare till som ljud. Man tager vad man haver.
Sedan sov vi i tystnaden och vaknade utan klocka 10 nästa dag. 
Jag fick för mig att klippa ett av äppelträden men kom väl egentligen bara en gren sedan hjälpte jag JR att bära in gym-utrustning i gymmet. 
Vi köpte en Cable-cross i Fredags att ha här ute men takhöjden här inne är lite låg så JRs plan är att ta upp ett hål i taket  o bygga som en låda för den 🤔...men det blir nog bra. Vill man så kan man!
Här är ovansidan av taket...han besiktigade om det skulle gå att ta hål.
Han satte i lite dörrhandtag och låsanordningar på gymmet och jag tvättade ett fönster på det.
På söndagen var JR uppe på det här huset och nöd-lade om lite takpannor som fattades. Det finns lite utrymme för förbättringar på husens tak. Det blir en av de saker vi måste  ta hand om först när köpet gått igenom med markavstyckningen.
Jag minns inte exakt ordningen vi gjorde allt denna helg men jag tror vi sedan åkte till bonden där vi pratade genom lite praktiskt och skrev på hyreskontraktet fram till köpet. Han hade en riktigt stor fantastiskt välskött gård som man gärna hade gått riktig husesyn i. I hallen hade han t ex en uppstoppad björn och en varg.
Sedan åkte vi till Katrineholm för att leta speciell färg att dra ett varv på stora vita spisen i köket för att snabbt pigga upp den även om vi inte ska renoveras köket förrän det är dags. 
Vi plockade bort dörren som hängde skev i köket och då tyckte vi att spisen behövde en liten upp-piffning. Hur som helst var inga färgaffärer öppna när vi kom dit så vi gick bananas på shopping av kaffebryggare och julsaker i stället.
När vi kom hem till torpet började JR måla en av väggarna i det som ska bli vårt sovrum och jag körde klart taket på första varvet. 
 Vi tog ett första beslut att vi nog inte kan lägga in all el i väggarna som vi hade hoppats, det är ett för stort arbete utan vi får acceptera att lantstället inte kan vara perfekt utan vi ska renovera på en avslappnad nivå.
Vår äldsta son som ännu inte varit där och tittat är av annan åsikt men vi tror att det är en för stor apparat att dra om allt. Det måste en kunnig göra i framtiden kanske. Det är ett virrvarr och massor av el i det huset!
En farbror kom på besök på förmiddagen till huset och han var 84 år. Han sade han varit elektrikern i detta hus... Han hade verkligen gått all in på utanpåliggande! (Han hade dessutom klippt sig hos min farfar som var frisör i Katrineholm sade han...dessutom hade bonden det med. Alla verkar känna till min farfar.)
När det blev sent. Gav vi upp och kröp ned i sängen och tittade på ett till avsnitt av Braking Bad.
Överkastet är min pappas mormors som legat hemma i mammas o pappas källare i väldigt många år. Sedan när mamma o pappa rensade hemma frågade de om jag vill ha det! Det var då oblekt så jag blekte det i klorin i förra veckan och det blev i mitt tycke helt perfekt!
Det var till 2 enkelsängar men jag sydde ihop dem till ett stort.
Nästa dag var JR ute och jobbade i trädgården och jag satte igång att göra en första städning av undervåningen. Jag kämpade väldigt hårt med att skrubba bort musbajs under köksbänkarna. Nu blir de andra bullar av här! Här ska det inte finnas några framtida möss inte!
Jag skrubbade skåp och lite fönster och det blev en ganska markant skillnad i renlighet.
Nedan följer lite bilder på lite begagnade fynd jag hittat och lite annat. En fantastisk helg som trots arbete kändes som ren avslappning. En helg kändes som en vecka! 
Åkte direkt från landet till nattjobb. Maja sover med mig på dagarna.