Fredag, äntligen landet!

På fredagsmorgonen satte jag på en ljudbok i bilen och körde ned till älskade landet. Stannade till i Flen och storhandlade på Willys på vägen.
Efter att ha packat in allt jag hade med mig snabbklippte jag det minsta av äppelträden då det ju enligt instruktioner för att de inte ska bli så buskiga skall göras denna årstid.
Tog hand om grenarna.
Grannen hade lämat en korg med deras fantastiska röda äpplen. De är så snälla och omtänksamma 💗
Sedan gick jag in för att jobba med kattvinden. Allt sådant tar ju tid för mig.
Under tiden jag pratade i telefon med Kraka sågade jag till foder för det lilla fönstret. Se vad lyckat det blev :-) Vilken hjälte man är, vända en av listerna åt fel håll! Fick kapa och vända...göra om och göra rätt. Åtminstone så rätt som jag kan göra. Det här med hörn i gamla hus är svåra saker för mig...
Så här såg fönstret ut när det var grundat en gång och lite spacklat utan foder. (Det var ju knallgrönt innan...)
Sedan fick jag i varje fall upp fodren och spacklade litervis för att få det att hänga ihop hjälpligt i vinkar och vrår.
Inte så illa för en gammal sjuksköterska!
Jag hann måla det hela ett varv efter slipning. Man nyser ju så förfärligt vid slipning så det blir kanske inte direkt som ett flygel-lack när jag har målat första varvet...men någorlunda i varje fall. Krävs några varv här.
Målade golvet ett 4:e varv inför golvlist-sättningen på lördagen. (Det är på väggen här där lysröret hänger som den lilla lampetten jag skrivit om skall hänga sedan bredvid en guldspegel :-) )
Efter att maken kommit till landet på kvällen och vi ätit middag tittade vi på 2 filmer och jag sydde lampskärmarna. 
Fodrad och fin!
Delar av det "riktiga" tyget har kommit på men inga band.
Ja...det var fredagen det.

Torsdagselektronik!

Det får bli en "efter-bild" lite först så ni inte ger upp att läsa detta krångliga inlägg direkt :-)
Nu ligger man lite efter igen, det blir så när dagarna är riktigt intensiva!
På torsdagen sov jag av om jag minns rätt. Var säkert i Skärholmen och köpte el-grejor till lampan när jag vaknade. Minns inte exakt....
Jag hade ett ordentligt problem med eldragningen här, inte för att det var svårt rent tekniskt utan för att det var trångt av bara den i kanalen där jag skulle dra sladd. Inte ämnat för detta skulle jag tro. Den har nog varit gjord för riktiga stearinljus en gång.
Fick skala sladdar och försiktigt våldsamt utan att skava sladdarna föra in dem. Fick göra om så många gånger när jag hyste misstanke om att någon sladd blivit skavd. Jag höll faktiskt på att bli tokig men jag är en envis jäkel med ett ordentligt tålamod (konstigt nog...trots min hetsiga personlighet).Om sladdarna bara det minsta blir skavda blir ju hela metalldelen på lampan ledande...inte bra.
Sonen skall kolla elen och att den är ok innan vi kopplar in den har han lovat.
Hur som helst fick jag till det och snitsigt blev det!
Det som är kvar att göra nu förutom skärmarna är att korta av ljushållar-delarna då de i nuläget är oproportioneligt långa.
....Fortsättning förjer på det här men jag kan ge en liten "teaser" på hur det kommer att bli...en skärm blev klar i helgen men jag har inte kortat ljusen än. Tyvärr har jag inte hittat någon frans att köpa så det blir utan.
Jäkligt snyggt om ni frågar mig...bara ljusen blir kortare men det finns reglage för det så jag ska fixa det. Den andra skärmen är under tillverkning. mer om det i bloggen som kommer från helgen.
 

Tisdag och onsdag.

Inte så mycket fritid. 
Man hinner inte så mycket mellan nattpassen.
Har verkligen skött maten sedan den 13/8. Inte så mycket som en brödbit eller något onyttigt. Ändå inte tappat ett kilo än! Fasen vad trist. Ger dock inte upp. Kämpar vidare.
Maja är en ständig sovare med mig när jag sover på dagarna. Hon sträcker verkligen ut! Nu är hon avlusad också och då är det ju ännu trevligare.
På tisdagen innan nattjobbet stack jag till Kungens Kurva och köpte vit krossad sammet till skärmarna. Började klä av dem från tyg och försökte sedan bleka de lindade tygbanden på dem i klorin men det funkade inte så jag fick strippa stommarna helt och linda på nytt med nya vita band.
Rostigt skön patina!
Sedan har mina tankar gått till hur jag ska dra om elen i lampetten. Härligt när man bara har sådana bekymmer. På onsdagskvällen innan jobbet åkte jag till Clas Ohlson och hittade där el-grejor för att renovera kristallkronor. Perfekt! Köpte.
Det är grejerna som ligger till vänster i bild. Köpte också dekorationsband till skärmarna på Ohlssons tyger. Hittar dock ingen som säljer frans till skärmarna så det får väl bli utan frans.
Längtar sjukt mycket till att 4:e jobbnatten ska vara över så man får vara hemma och pyssla lite och vara med familjen. 

Måndag. Förtidsröstat.

Denna måndag bjöd på vardag.
Ska jag vara ingående kan jag säga att jag i äckel och panik skyndade mig hem från jobbet, rev av mig kläderna i tvättstugan och sprang upp till duschen, letade fram ett lus-medel vi hade hemma (som gått ut 2014 tyvärr såg jag) och slängde mig in i duschen. Hade på natten utsatts för stora mängder hårlöss i en arbettsituation.
Duschade och tvättade mig länge länge. Hoppas innerligt att jag inte fått några ihåret. Gjorde i varje fall vad jag kunde för att slippa smitta.Gick och lade mig.
Vaknade vid 17-tiden av en puss på kinden av JR. Han ville jag skulle vakna då vi skulle åka och förtidsrösta på biblioteket. Vi gjorde det.
På bibliotekets röstbord stod dennna gamla klenod i full drift! (Bilden).
Har inte sett sådan på många år. Jäklar vad fina saker var förr! Blev nästan lite rörd av att se den!
Vi åkte sedan till apoteket och mataffären. Sedan hem för att laga middag till familjen och jag skickade in en skoluppgift till min nya skola KI. Sedan nattjobb igen.

Söndag. Plantera om pelargoner och klippa häck.

Vaknade utvilad på söndagen och hade energi att göra något! Tänkte först städa ut pannrummet för att göra plats för vinterförvaring av alla mina pelargoner men så var vädret så fint att jag kände för att vara ute.
Dags att börja klippa häcken och bry sig lite om hemma också.
Lite förebilder....
Tog pelargonerna ur landet-blomlådorna och började plantera om dem i krukor inför vintern.
Hoppas de blir snygga nästa vår när man sedan tar fram dem och vill få igång dem igen. Nu får de stå ute hemma fram till frost och glädja det sista de har att ge.
Hann klippa den långa häcken på utsidan...mer blev det inte denna dag men det värsta är ändå gjort.
Sedan hängde jag upp Tiffanylampan jag köpte på Myrorna i köket efter JRs önskemål. Dock såg han det inte förrän jag sade det att den hängde där :-)
A har efter all motorrenovering fått hem bilen!
Söndagsnatten bjöd sedan på jobb. Natt 1 av 4.
.
 

Lördag. Secondhand, golvlister och mera måla.

L visade mig till ytterligare en stor och härlig Second hand-butik Pingstkyrkans i Katrineholm. Ett stort nöje.
L köpte denna klänning till nästa personalfest och jag köpte en spegel som jag skall göra guldram till och lite smått och gott i porslinsväg.
2 lampskärmar hittade jag till lampetten att sy om.
Sedan åkte vi till Byggmax och jag köpte golvlister till kattvinden. Lärde upp L i att kvinnor kan handla själva på byggvaruhus, exakt vad man vill, betong eller feta reglar!
L berättade också att i hennes hus som är från 1909 eller liknande, ett av K-holms äldsta villor fanns denna typ av avslut på dörrfoder. Att det var speciellt från denna tidsepok, att de kommit till hennes hus och fotograferat det för en bok. När jag kom till Didrikstorp tittade jag hur det såg ut hos oss och tro det eller ej men många av våra foderslut var lika dana, som en felvänd kvadrat längst ned och det kan ju stämma då vårt hus är från 1912. Roligt, då vet man att det troligen är orginalfoder som sitter!
Jag grundade golvlisterna jag köpt med stop-primer för att inte få någon trä-blödning.
Sedan surnade jag till då det trots 2 lager vit golvfärg på golvet blödde igenom svagt i bruna fläckar. Jag målade nu golvet en tredje gång, nu denna gång med stop-primer vilket jag gju borde gjort först. Hu vad dum man är.
På kvällen åkte jag hem. Precsis då kom regnet. Lyssnat mycket på ljudböcker under all målning denna helg.
Ingen var hemma när jag kom hem så efter en sallad gick jag och lade mig. JR jobbade som vakt på Lars Winnerbäck på Zinkensdam.
 
 
 

Fredag. Åka till Katrineholm och måla en sväng.

Jag gick upp tidigt och åkte ytterligare en sväng till Flygger och köpte lite mer färg till mig, till landet.
Satte sedan på en ljudbok och åkte färden ut till landet ensam.
Lite havdant väder men ändå så mysigt att komma dit.
Plommonen var klara och jättegoda...utom de med mask i som jag tyvärr åt.
Jag målade väggarna ett var i kattvinden och gick lös på det andra golvfärgslagret.
Egentligen tyckte jag det var lite trevligt att trät syntes igenom men det var ett ogynnsamt genomslag av brunat trä därför målade jag mer...som sedan kom att bli ännu mer men det är lördagens hisoria det.
Blomlådorna är fortfarande fina men hösten är ändå lite här därför tog jag hem 2 av blomlådorna för att plantera dem i stora krukor för vinterförvaring. (Ja, det finns lite ogräs i gruset men sådant bryr jag mig inte om...tror jag....när det blir för mycket får man helt enkelt strunta idet och må bra ändå!)
Åkte sedan till Magasinet i Katrineholm där min lampfetisch bemästrade mig. Köpte en liten lampett till kattvinden jag målar. Ska sy små vita lampskärmar till den. En golvlampa som jag måste få tag i en cool klockad old-style skärm till.
Åkte hem till L för att pusha henne att komma igång med upprustning av huset och lite kvalitetstid för stärkande tjejsnack! 
 Så här såg det ut innan vi började.
Lite ostrukturerat men bra med primestopper.
När taket var klart, när det inte var någon risk att vi skulle ramla ned vid midnatt fick vi oss ett glas vin.
Det blev riktigt bra! Nu är hon igång! Mot nya tider!
Sedan kollade vi ett avsnitt av Ernst och en dokumentär om ECMO där mitt i natten innan vi somnade. Inte varje dag jag kvartar i L´s soffa! Det blev mycket måla denna fredag!
 

Ledig torsdag!

Varit riktigt produktiv idag 
Gjorde 4 tunga matlådor till sonen i morse (inte så avancerat....kokade pasta till köttfärssås som fanns kvar och hällde på lite för mycket ost...) och frös in.
Sedan åkte jag till Kungens Kurva o köpte färg till en väninna som ska måla.
Köpte lite Ljung, blommor och penslar också.
Gjorde ljungblomlåda till landet.
Jag planterade om en massa blommor till större krukor efter viss första hjälpen efter sommaren. Dock behövde denna ej vare sig HLR eller större kruka, den är över en meter i diameter pelargonen!
Det var typ sådana här som blev omplanterade.
Gjorde höst och plockade ned allt på altanen och på kvällen slängde vi upp allt på vinden.
Klippte äppelträdet från vattenskott. Har fått ny kunskap att de skall klippas nu för att inte bli så yviga nästa år.
Tog hand om grenarna.
Gick in och stekte pannkakor till en hel familj utom till mig plus matlådor till majoriteten. Blev närmare 50 pannkakor!
Därefter sprang jag 5 om i riktigt bra tempo för att bara mig nu för tiden, 6:13-trmpo.
Eftersom jag är totalt förvirrad över hur jag ska rösta och efter att ha gjort valbarrometern och fått resultatet att jag passar 38-41% på alla partier....blev man ju inte direkt klokare av.

Ledig vardag.

Började tisdagen med att ofrivilligt sova ut som ett spädbarn! Åkte därefter harmonisk till särholmen och gick på sekondhandbutikerna.
Hittade en liten gul kruka till L som samlar på den serien. Annars bara lite kompletterande snapsglas till landet, en Marimekko-ljuslukta för 5 kr får väl ses som dagen fynd. Den blåa stora "krukan" i bakgrunden gav jag 39 kr för. Tänkte att man till våren kan plantera vårlökar eller vårblommor i den och ha den på kökbordet på landet.
Att titta på¨secondhand är ren avkoppling för mig. De som ska rensa upp efter mig sedan kan lämna allt tillbaka till second hand sedan :-).
Åt sallad i Skärholmen, jag fick ta det som bjöds. Därefter åkte jag till IKEA. Köpte massa lakan och en madrass till en säng på landet.
Väl hemma rensade jag balkonglådorna. Ja just ja, jag storhandlade också.
När jag sedan tänkte att det var dags att börja laga middag var ingen i familjen hemma så då stack jag ut och sprang.
Tog på mig Marathon-tröjan för att tänka på positiva målbilder för mig själv. Vill verkligen springa Marathon nästa år igen. dags att börja träna nu. Jag joggade i sakta mak en mil. Det var länge sedan. Inte jobbigare än att springa 5 km (eftersom jag springer så sakta nu) men jag fick helt otippat ont i knäna på sista kilometern. Det tyder på hur jäkla otränad jag är efter denna sommar. Det var många år sedan jag hade ont någon stans när jag sprang!
När jag kom hem hade JR inlett middagslagandet. Det blev Tacos och nu är vi storfamilj igen, 6 stycken runt bordet. Trevligt och uppsluppet! Alla pratar om träning, skola och vardag, att vi vill komma igång igen. 
Min Taco-tallrik såg ut så här. Majs är nog inte godkänt men annars tycker jag att jag sköter mig ganska fint. Nu ska bilringen bort under hösten.
Efteråt tittade vi på lite tv innan det var dags att krypa till kojs.
Idag Onsdag har jag gjort första uppgiften på nästa kurs och däremellan vikt tvätt. Min chef ringde och gratulerade att min uppsats var klar! Känns bra!
 
 
 
 

Äntligen kom grabbarna!

Jobbat klart helgnätterna och jag har nu långledigt! Utan egentliga måsten!!! Känns ju förträffligt!
Sjukt mysigt, idag kom grabbarna från pappa, nu börjar vardag och struktur i och med att skolan börjar för oss alla utom JR.
JR förevisar crossmotor-renovering i garaget. Jag och E städade hans rum från sommarens ingroddhet. A's rum får vi ta i morgon. Mysigt att få göra det tillsamans och hinna snacka lite.
I övrigt gick jag en rask 4 km promenad.
Maja undrar på fan vad som händer...