Jobbhelg.

I lördags var det EFIT (Ett foto i timmen) men jag kände det var svårt att vara med då jag ju jobbade nätter hela helgen. Min arbetsplats är direkt olämplig att fotografera men denna centralpunkt vi har på avdelningen som är så vacker tycker jag är väl värd att visa upp. Här går jag igenom många gånger per natt, det är hjärtat av IVA, där alla salarna möts. Prismorna i taket ändrar hela tiden färg/ljus.
Annars är det inte så party på jobbet. Mitt skåp fullt med smutstvätt är i varje fall tömt efter denna bild.
En typisk nattuggla.
En annan nattuggla @kraka.
Har jobbat men på lugna stunder har jag försökt läsa artiklar.
Den lilla lilla tid jag haft hemma har jag försökt att laga nyttig mat.
Har på söndagskvällen innan sista nattpasset också hunnit med ett Pump-pass på gymmet med de här tjejerna.
 

Förra helgen!

Förra fredagen blev jag gratulerad på sängen av maken och lilltjejen då det var min födelsedag.
Sedan var dagen mest förberedelser för att åka ut till landet. Trevligt besvär och precis så jag vill tillbringa min födelsedag! Många personer ringde och skrev och gratulerade som ju gör en varm i hjärtat.
Väl därute konstaterade vi att allt denna gång var helt och fungerande!
JR var ordentligt förkyld och låg mycket på soffan men han fick små pysseluppdrag att utföra i Iprenrus som att skruva ihop detta sågbord till vår såg som jag hoppas ska ge oss mycket nöje framöver med snickerier.
Jag inredde med ytterligare en liten skönhet till lampa (målade foten brun och drog om elen). (JR säger att inte en jäkla lampa till kommer innanför tröskeln på Didrikstorp så nu gäller det för mig att handla i smyg vad det gäller belysning framöver).
Visst blev det väl ändå gulligt!
Jag jobbade med att installera Wi-fi men jag fick ge upp då fiberbolaget inte förstod vad för adress vi hade eftersom tomten ännu ej är färdigt avstyckad....men va fan, de har ju själva varit där och stoppat in ledningar i huset? Hur svårt kan det vara? Nåväl, vi kollade en dansk film (En andra chans tror jag den hette, en riktigt hemsk historia) via min telefon i stället.
Jag bäddade och piffade iordning gästrummet inför att vi skulle få gäster på lördagen.
På lördagen sprang jag en sväng, det är jag där borta på vögen man ser 😁.
Ibland är det lite mysigt att bara göra snabba insatser som syns fort så jag tvättade och målde denna öppna spis ett varv.
Här ser man när jag tvättat den och målat lite där upptill. Det blir ju skillnad. Ska svärta själva spisen också vid tillfälle.
Sedan gjorde vi ett första försök att lägga klinker.
 
 
Åv denna bild ser det inte så speciellt perfekt ut men det blev bra och var betydligt lättare att skära och lägga än jag trodde. Fog blir det nästa gang, svart.
 På kvällen fick vi besök av M och C. Jättetrevligr! Vi åt tillsammans pratade och såg en film.
Nästa dag gick vi lite husesyn och fikade innan det var dags för hemresa.
 
 
 
 
 

Min lediga dag...med studier så klart.

Idag kom jag bara ur pyamas en gång, för att åka till gymmet en kortis o jogga på bandet med D och hennes kompis. 
Resten av tiden var inomhusdag med studier och sågning. Idag har jag sågat i trä i stället för skivor. Det här var hyllplan i furu jag hittade. Hoppas bara de inte slår sig. Har oljat dem hela tiden efter hand jag sågat.
Både sågning och studier tar mycket längre tid än man tror.
Kan ni se det framför er hur det blir med snickarglädje i verandans hörn? Den ser lite naken ut som den ser ut idag tycker jag.
Lyssnat på ljudboken Matrevulutionen om antiinflammatorisk mat och det känns väldigt rätt.
Hade inte så mycket antiinflammatoriskt hemma men JR och jag fick sallad och ingfära i brist på annat i lunchsmoothiesen.
Jag planterade om lite pelargonskott jag tagit från övervintrade pelargoner.
Hjälpte gubben att klä om sitsen till hans kross.
Han har legat i soffan i dagarna 4 förkyld.
Jo just det jag storhandlade på Willys också...fast via telefonen så leverans kommer i morgon! Riktigt skönt det där med hemleverans!

Snickarglädje på gång!

Jag googlade och googlade och hittade lite tecknade mallar på veranda-snickarglädje på nätet. Grunnade på hur jag skulle kunna göra det här själv.
Jag kastade mobilskärmens bild till TVn och satte smörgåspapper på TVn och kalkylerade av.
Klippte ut och provritade upp på en skiva, en spillbit jag fick på Woody för en provomgång.
Sågade ut den. När jag upptäckte att det gick blev jag entusiastisk och kände att jag behövde bättre material och framförallt bättre sågblad som inte käkade skivan i stora tuggor.
Ungefär så här tänker jag mig att det skall bli sedan på verandan i Didrikstorp, de 8 övre hörnen...fast så klart vitmålat.
Åkte till Hornbach och köpte sågblad som är ämnade för denna typ av sågning och furu-hyllplan som jag tänkte såga ut, tjockare och bättre kvalitet. 
I morgon blir det såga av...och som vanligt plugg. 
 

Svårt att sova på natten efter man jobbat natt.

Efter 4 jobbnätter med efterföljande dag-sovningar går det lite halvdant med sömnen på natten efter. Somnade väl vid midnatt och vaknade igen vid 04.00. Låg kvar ett tag men gav sedan upp. Gick upp och satte mig i tystnaden och mörkret och dracker kaffe och tittar på några avsnitt av "Anders knacksr på". Snart börjar en ny dag och helg!
 

Vardagsvecka.

Mår ganska bra. 
Stressen är absolut betydligt bättre. Jag pluggar lite varje dag så jag ligger fas som jag tänker mig. Jobbat 4 nätter denna vecka, 3 ordinareo pass och ett extrapass.
Det var väldigt länge sedan jag jobbade ett extrapass men nu känner jag att jag hanterar det igen. Hjärnan känns inte längre sönderkokt.
Jag börjar fantisera om att börja träna igen. Jag har ju egentligen längtat efter det. Joggade en sväng nu ikväll. Efter det och lite tvätthäng drog jag om elen i ännu en lampa till landet.
Igår var jag på Jula och köpte lite material. T ex en kakel och klinkerskärare. Jag och JR har bestämt oss för att lära oss det där.
Igår skrev också grannen ute på landet att internet i fibern nu äntligen kopplats på så nu har Didrikstorp internet. Grannen promenerar förbi vårt hus och skickar oss lite bilder vilket glädjer och får oss att längta dit ännu mer!
Ska bli mysigt när man måste börja bekymra sig för gräsklippning....men det har JR tagit på sig som sin grej där ute...det lovade han när jag sade jag inte ville ha stor tomt på lantstället ☺️

Sådan otrolig tur!

Vad ska man säga? Sonen A och kompisen Kr kom ut före oss på fredagskvällen till landet. Jag hade förvarnat dem om att det skulle vara lite svalt i stugan, ca 14 grader bara men att de kunde vrida på värmepumpen och tända eldar i eldstäderna för att snabba på processen.
Saken vara bara det att det var minus 9 grader inomhus när de kom och alla kranar och ena toan hade fryst sönder totalt. Det var is över allt och värmepumpen stod still efter att det varit ett längre stömavbrott i Katrineholm då vi inte varit där. Under den tiden hann ute-delen på luftvärmepumpen frysa och när elen kom tillbaka gick inte pumpen på igen. Detta ledde till att huset frös.
Nu var goda råd dyra. Hela diskmaskinen var också täckt med is. Vi började med att värma upp huset med el-elementen då luftvärmepumpen inte kunde gå igång då den var fryst på utsidan.
Ett fullkomligt kaos när kranarna började smälta som hade exploderat då allt började läcka. Sonen A mekade frenetiskt och bytte kranar och drog om rör som inte klarat kölden.
 
Stiligt värre blev det när han drog om under diskbänken och satte en ny blandare som han hade i jobbarbilen som vi fick köpa av honom akut.
Gammal fryst och liten.
Ny och ofryst Morablandare!
Före...
Måste nog läggas ett nytt golv i det här skåpet...
Vilket jäkla kaos och svinkallt var det också!
Toan på övervåningen var efter att ha varit fryst totalt sprucken och sprutade ut vatten på väggen. Vilken tur inte huset töade när vi nte var där! Nu kunde A ju koppla bort och ur allt läckande. Här blir det till att måla vita väggar och sätta in ny toa.
Diskmaskinen tinade och gick att starta efter drygt ett dygn.
Tanken var denna helg var att A skulle lära mig och JR att sätta kakel och klinker men vi hann aldrig komma dit. (Flera klinker framför öppna spisarna är trasiga så vi tänkte  lägga lite nytt. Här håller A på att sprätta bort gammalt).
Kr började med elen. Jäklar vad de körde på med elen.
Vi satt ganska mycket i mörker under denna helg.
 
Stora resultat uppnåddes. Det gick inte nu på vinterna att dra in el i gymmet men till garaget kunde han dra in el.
Jag har försökt serva med mat och sådant för att grabbarna skulle kunna jobba.
Jag monterade upp köksluckor jag haft hemma på målning.
Lite mysigt hade vi ändå och väldigt trevligt trots allt elände.
2 stolta grabbar bredvid en av de nya elskåpen de monterat. De har också fördelat så att husets el går mera jämt på grupperna så att inte propparna ska gå hela tiden.
JR fick inviga och riva bort tapen på denna elcentral.
De till och med gjorde lite estetiska jobb så att kabalrna inte skulle hänga på fasaden som de hittills gjort med plaspåsar över som skydd för regnet. Nu blev det nytt och fräscht även där!
Behöver jag säga hur kallt och eländigt det vatit för grabbarna att arbeta ute och i kylan hela helgen. De har varit helt fantastiska!
På söndagen började plötsligt luftvärmepumpen leva igen också och vi blev ju galet glada och tacksamma!
Vi hade kört en byggfläkt på ute-delen av systemet för att tina upp den och det verkar ha lyckats!
Jag satte upp lite tavlor jag fixat hemma under veckan.
Slutet jäkligt gott efter de inledande omständigheterna.
Sonen har visat oss hur vi stänger av allt vatten i kåken och hur vi tömmer ur systemen så det här aldrig ska hända igen.
Ett stort varmt tack till mor och far som stöttade oss per telefon under hela krisen och sedan skickade oss ett pengabidrag i nöden för att hjälpa oss när allt falerade. Ni är så snälla mamma och pappa! Alltid ett tryggt stöd för oss i livet på alla plan!
 
 
 
 
 
 

Längtan till landet.

Fredsg kväll. Sitter o väntar på att JR ska bli klar så vi kan dra ut till landet!
Mercan har vaktat tvätten idag.
Jag har pluggat hårt i dagarna 2 och kommit igång med resultatet. 
Igår kväll träffade jag mina studiekompisarna på middag på restaurang. Vi saknade J som ligger på sjukhus igen. Hon är dock med oss hela tiden i hjärtat och tankarna.
Satan god biff! ...inte så god som pappas men god på ett annat sätt!
JR har jobbat på tak idag. Han är sliten och trött nu, han får sova i bilen så kör jag!

Grattis JR på födelsedagen!

Idag fyller bästa JR 48 år! Så skönt att han äntligen är lite äldre än mig igen!
Han fick lite små presenter och mycket kärlek och tårta!
Jag bakade den i morse.
Överallt i hela huset ligger saker och dörrar som jag målar. Varje köksdörr till landet målas 4 ggr på varje sida. Det blir en del målande. Jag hinner dock lyssna på en del ljudböcker under tiden. Just nu lyssnar jag på 3:e boken av Per Anders Fogelströms berättelser om Stockholm. Jag gillar böckerna stenhårt!
Åkte till Skärholmen och blev bjuden på lunch av denna trevliga kvinna till lika arbetskamrat.
Sedan inledde hon mig i frestelse och visade mig var Statsmissionen låg i Sätra!
Jag är såld! Det var en ny jättetrevligt upplevelse och vi gick all in! Jag köpte 2 virkade överkast för totalt 139 kr!
Hör Här hänger de på tork efter att jag tvättat dem i klorin.
Köpte även dessa små söta äggkoppar för 5 kr styck. När jag kom hem googlade jag dem och såg att de kostade 98 kr styck! Jag köpte flera kristall-salladsskålar för 10-20 kr styck också! Jag gillar! 
Efteråt åkte jag till Hornbach och köpte lite klinker till landet där det ska förstärkas...ja bilder kommer i helgen.
Killarna gosat med Mercan.
 

Vardag.

Jag är bedrövlig på att blogga vardag just nu. Bäst att göra bot och bättring.
Iförrgår kväll när jag vaknade efter nattjobb fick jag lite feeling av kraft och gav mig ut och sprang. Det var skönt men kallt, minus 8 grader.
Efter maten hjälpte A mig att byta handfat på min toalett då jag ju tappat en parfymflaska ned och igenom det gamla.
Han är bra duktig den här grabben! Man vill ju helst inte renovera något här utan riva ut hela skiten men tiden räcker inte till. Bara att glömma att det ser ut så här.
JR och Maja sitter här i helskägg och hår.
Han får mkt kvalitetstid med katterna han. De är där han är!
Igår var jag på KI på handledning med min handledare.
Jag tror hon tycker att hon fått mig som student för sina synderr. Jag är lite lätt förtvivlad. Känner mig så jäkla dum i huvudet.
Efteråt stannade jag på pulsen och handlade en vanlig familjehandling.
På kvällen sedan gjorde vi klyftpotatis och chorizo till middsg. Sedan målade jag köksluckor ett varv innan vi tittade på ett avsnitt på den serie vi kollar nu.