Svårt att sova på natten efter man jobbat natt.

Efter 4 jobbnätter med efterföljande dag-sovningar går det lite halvdant med sömnen på natten efter. Somnade väl vid midnatt och vaknade igen vid 04.00. Låg kvar ett tag men gav sedan upp. Gick upp och satte mig i tystnaden och mörkret och dracker kaffe och tittar på några avsnitt av "Anders knacksr på". Snart börjar en ny dag och helg!
 

Vardagsvecka.

Mår ganska bra. 
Stressen är absolut betydligt bättre. Jag pluggar lite varje dag så jag ligger fas som jag tänker mig. Jobbat 4 nätter denna vecka, 3 ordinareo pass och ett extrapass.
Det var väldigt länge sedan jag jobbade ett extrapass men nu känner jag att jag hanterar det igen. Hjärnan känns inte längre sönderkokt.
Jag börjar fantisera om att börja träna igen. Jag har ju egentligen längtat efter det. Joggade en sväng nu ikväll. Efter det och lite tvätthäng drog jag om elen i ännu en lampa till landet.
Igår var jag på Jula och köpte lite material. T ex en kakel och klinkerskärare. Jag och JR har bestämt oss för att lära oss det där.
Igår skrev också grannen ute på landet att internet i fibern nu äntligen kopplats på så nu har Didrikstorp internet. Grannen promenerar förbi vårt hus och skickar oss lite bilder vilket glädjer och får oss att längta dit ännu mer!
Ska bli mysigt när man måste börja bekymra sig för gräsklippning....men det har JR tagit på sig som sin grej där ute...det lovade han när jag sade jag inte ville ha stor tomt på lantstället ☺️

Sådan otrolig tur!

Vad ska man säga? Sonen A och kompisen Kr kom ut före oss på fredagskvällen till landet. Jag hade förvarnat dem om att det skulle vara lite svalt i stugan, ca 14 grader bara men att de kunde vrida på värmepumpen och tända eldar i eldstäderna för att snabba på processen.
Saken vara bara det att det var minus 9 grader inomhus när de kom och alla kranar och ena toan hade fryst sönder totalt. Det var is över allt och värmepumpen stod still efter att det varit ett längre stömavbrott i Katrineholm då vi inte varit där. Under den tiden hann ute-delen på luftvärmepumpen frysa och när elen kom tillbaka gick inte pumpen på igen. Detta ledde till att huset frös.
Nu var goda råd dyra. Hela diskmaskinen var också täckt med is. Vi började med att värma upp huset med el-elementen då luftvärmepumpen inte kunde gå igång då den var fryst på utsidan.
Ett fullkomligt kaos när kranarna började smälta som hade exploderat då allt började läcka. Sonen A mekade frenetiskt och bytte kranar och drog om rör som inte klarat kölden.
 
Stiligt värre blev det när han drog om under diskbänken och satte en ny blandare som han hade i jobbarbilen som vi fick köpa av honom akut.
Gammal fryst och liten.
Ny och ofryst Morablandare!
Före...
Måste nog läggas ett nytt golv i det här skåpet...
Vilket jäkla kaos och svinkallt var det också!
Toan på övervåningen var efter att ha varit fryst totalt sprucken och sprutade ut vatten på väggen. Vilken tur inte huset töade när vi nte var där! Nu kunde A ju koppla bort och ur allt läckande. Här blir det till att måla vita väggar och sätta in ny toa.
Diskmaskinen tinade och gick att starta efter drygt ett dygn.
Tanken var denna helg var att A skulle lära mig och JR att sätta kakel och klinker men vi hann aldrig komma dit. (Flera klinker framför öppna spisarna är trasiga så vi tänkte  lägga lite nytt. Här håller A på att sprätta bort gammalt).
Kr började med elen. Jäklar vad de körde på med elen.
Vi satt ganska mycket i mörker under denna helg.
 
Stora resultat uppnåddes. Det gick inte nu på vinterna att dra in el i gymmet men till garaget kunde han dra in el.
Jag har försökt serva med mat och sådant för att grabbarna skulle kunna jobba.
Jag monterade upp köksluckor jag haft hemma på målning.
Lite mysigt hade vi ändå och väldigt trevligt trots allt elände.
2 stolta grabbar bredvid en av de nya elskåpen de monterat. De har också fördelat så att husets el går mera jämt på grupperna så att inte propparna ska gå hela tiden.
JR fick inviga och riva bort tapen på denna elcentral.
De till och med gjorde lite estetiska jobb så att kabalrna inte skulle hänga på fasaden som de hittills gjort med plaspåsar över som skydd för regnet. Nu blev det nytt och fräscht även där!
Behöver jag säga hur kallt och eländigt det vatit för grabbarna att arbeta ute och i kylan hela helgen. De har varit helt fantastiska!
På söndagen började plötsligt luftvärmepumpen leva igen också och vi blev ju galet glada och tacksamma!
Vi hade kört en byggfläkt på ute-delen av systemet för att tina upp den och det verkar ha lyckats!
Jag satte upp lite tavlor jag fixat hemma under veckan.
Slutet jäkligt gott efter de inledande omständigheterna.
Sonen har visat oss hur vi stänger av allt vatten i kåken och hur vi tömmer ur systemen så det här aldrig ska hända igen.
Ett stort varmt tack till mor och far som stöttade oss per telefon under hela krisen och sedan skickade oss ett pengabidrag i nöden för att hjälpa oss när allt falerade. Ni är så snälla mamma och pappa! Alltid ett tryggt stöd för oss i livet på alla plan!
 
 
 
 
 
 

Längtan till landet.

Fredsg kväll. Sitter o väntar på att JR ska bli klar så vi kan dra ut till landet!
Mercan har vaktat tvätten idag.
Jag har pluggat hårt i dagarna 2 och kommit igång med resultatet. 
Igår kväll träffade jag mina studiekompisarna på middag på restaurang. Vi saknade J som ligger på sjukhus igen. Hon är dock med oss hela tiden i hjärtat och tankarna.
Satan god biff! ...inte så god som pappas men god på ett annat sätt!
JR har jobbat på tak idag. Han är sliten och trött nu, han får sova i bilen så kör jag!

Grattis JR på födelsedagen!

Idag fyller bästa JR 48 år! Så skönt att han äntligen är lite äldre än mig igen!
Han fick lite små presenter och mycket kärlek och tårta!
Jag bakade den i morse.
Överallt i hela huset ligger saker och dörrar som jag målar. Varje köksdörr till landet målas 4 ggr på varje sida. Det blir en del målande. Jag hinner dock lyssna på en del ljudböcker under tiden. Just nu lyssnar jag på 3:e boken av Per Anders Fogelströms berättelser om Stockholm. Jag gillar böckerna stenhårt!
Åkte till Skärholmen och blev bjuden på lunch av denna trevliga kvinna till lika arbetskamrat.
Sedan inledde hon mig i frestelse och visade mig var Statsmissionen låg i Sätra!
Jag är såld! Det var en ny jättetrevligt upplevelse och vi gick all in! Jag köpte 2 virkade överkast för totalt 139 kr!
Hör Här hänger de på tork efter att jag tvättat dem i klorin.
Köpte även dessa små söta äggkoppar för 5 kr styck. När jag kom hem googlade jag dem och såg att de kostade 98 kr styck! Jag köpte flera kristall-salladsskålar för 10-20 kr styck också! Jag gillar! 
Efteråt åkte jag till Hornbach och köpte lite klinker till landet där det ska förstärkas...ja bilder kommer i helgen.
Killarna gosat med Mercan.
 

Vardag.

Jag är bedrövlig på att blogga vardag just nu. Bäst att göra bot och bättring.
Iförrgår kväll när jag vaknade efter nattjobb fick jag lite feeling av kraft och gav mig ut och sprang. Det var skönt men kallt, minus 8 grader.
Efter maten hjälpte A mig att byta handfat på min toalett då jag ju tappat en parfymflaska ned och igenom det gamla.
Han är bra duktig den här grabben! Man vill ju helst inte renovera något här utan riva ut hela skiten men tiden räcker inte till. Bara att glömma att det ser ut så här.
JR och Maja sitter här i helskägg och hår.
Han får mkt kvalitetstid med katterna han. De är där han är!
Igår var jag på KI på handledning med min handledare.
Jag tror hon tycker att hon fått mig som student för sina synderr. Jag är lite lätt förtvivlad. Känner mig så jäkla dum i huvudet.
Efteråt stannade jag på pulsen och handlade en vanlig familjehandling.
På kvällen sedan gjorde vi klyftpotatis och chorizo till middsg. Sedan målade jag köksluckor ett varv innan vi tittade på ett avsnitt på den serie vi kollar nu.

Energiboost!

Denna helg har jag jobbat och det har för för ovanlighet skull nu för tiden varit helt humant arbetstempo. Under veckan som gått har jag bara hämtat energi och jag mår bättre nu än under de senaste månaderna.
Det som inledde vändpunkten, att energin återkom var förra helgen...(och det att jag skickat in mitt kandidatarbete för halvtidesbedömning).
Förra helgen. Kära underbara Didrikstorp som ger mig lugn och energi. Kära familj, mamma, pappa, man och ungar. Allt på en gång! Bättre kan det inte bli!
Det gjorde mig så glad och varm i hjärtat att alla barnen kunde och ville följa med ut på landet för första gången! Jag vill så otroligt gärna att de skall trivas och känna att detta skull kunna bli ett ställe även de vill komma till och hämta energi.
Pappa och mamma kom och pappa fick sätta på sig stekarkepsen och förklädet jag en gång givit mamma i julklapp (som jag sytt) och inleda kött-stekning av 2 kg oxfile'! 
Pappa stekte och mamma och jag tog var sitt litet glas vin, med betoning på litet då glasen är väldigt små...typ en klunk! Jo, vi fick fylla på så klart, de är i minsta laget!
Då vi anlände på lördagen mitt på dagen så hade huset ännu inte hunnit värmas upp när det blev dags för mat utan alla satt i varma myskostymer!
Vi firade yngsta sonen som fyllde 18 år!
Det var inte så mycket paket denna dag då huvudpresenten var att han skulle få körkortet betalt.
Sade jag det att när morfar steker då är det dimmigt i köket! Vi fick famla oss fram men vi kunde konstatera att fläkten fungerade utmärkt....men det räckte inte riktigt!
Det är så mysigt när allt är enkelt!
Under dagen myste alla liksom bara runt och bekantade sig med ägorna.
A började också hugga ved! han är händig!
Alla var glada och vi hade tid tillsammans vilket var riktigt länge sedan! 
 På kvällen spelade vi Monopol. Varmt modershjärta över denna kvalitetstid!
 
 Senare på kvällen låg vi alla huller om buller i soffan och kollade igenom säkert 4 filmer Johan Falk.
Alla är inte helt pigga hela tiden men det gjorde inget.Bara så mysigt att få ha dem nära!
 Jag tror faktiskt att vi allihop gillade denna helg av samvaro och Didrikstorp! Frånvaro av internet och allt annat var bra för oss allesammans.
 Inga vidare bilder från denna helg egentligen men minnet är bara varmt.
Gemensam frukost är vi inte heller bortskämda med nu för tiden.
Nästa dag besiktiga A elen som ska dras om, 
J och E körde lite schack och vi andra gick en 5 km promenad på grusvägarna runt vår lilla gård.
Här är huset på lite avstånd från annan vinkel.