Sådan otrolig tur!

Vad ska man säga? Sonen A och kompisen Kr kom ut före oss på fredagskvällen till landet. Jag hade förvarnat dem om att det skulle vara lite svalt i stugan, ca 14 grader bara men att de kunde vrida på värmepumpen och tända eldar i eldstäderna för att snabba på processen.
Saken vara bara det att det var minus 9 grader inomhus när de kom och alla kranar och ena toan hade fryst sönder totalt. Det var is över allt och värmepumpen stod still efter att det varit ett längre stömavbrott i Katrineholm då vi inte varit där. Under den tiden hann ute-delen på luftvärmepumpen frysa och när elen kom tillbaka gick inte pumpen på igen. Detta ledde till att huset frös.
Nu var goda råd dyra. Hela diskmaskinen var också täckt med is. Vi började med att värma upp huset med el-elementen då luftvärmepumpen inte kunde gå igång då den var fryst på utsidan.
Ett fullkomligt kaos när kranarna började smälta som hade exploderat då allt började läcka. Sonen A mekade frenetiskt och bytte kranar och drog om rör som inte klarat kölden.
 
Stiligt värre blev det när han drog om under diskbänken och satte en ny blandare som han hade i jobbarbilen som vi fick köpa av honom akut.
Gammal fryst och liten.
Ny och ofryst Morablandare!
Före...
Måste nog läggas ett nytt golv i det här skåpet...
Vilket jäkla kaos och svinkallt var det också!
Toan på övervåningen var efter att ha varit fryst totalt sprucken och sprutade ut vatten på väggen. Vilken tur inte huset töade när vi nte var där! Nu kunde A ju koppla bort och ur allt läckande. Här blir det till att måla vita väggar och sätta in ny toa.
Diskmaskinen tinade och gick att starta efter drygt ett dygn.
Tanken var denna helg var att A skulle lära mig och JR att sätta kakel och klinker men vi hann aldrig komma dit. (Flera klinker framför öppna spisarna är trasiga så vi tänkte  lägga lite nytt. Här håller A på att sprätta bort gammalt).
Kr började med elen. Jäklar vad de körde på med elen.
Vi satt ganska mycket i mörker under denna helg.
 
Stora resultat uppnåddes. Det gick inte nu på vinterna att dra in el i gymmet men till garaget kunde han dra in el.
Jag har försökt serva med mat och sådant för att grabbarna skulle kunna jobba.
Jag monterade upp köksluckor jag haft hemma på målning.
Lite mysigt hade vi ändå och väldigt trevligt trots allt elände.
2 stolta grabbar bredvid en av de nya elskåpen de monterat. De har också fördelat så att husets el går mera jämt på grupperna så att inte propparna ska gå hela tiden.
JR fick inviga och riva bort tapen på denna elcentral.
De till och med gjorde lite estetiska jobb så att kabalrna inte skulle hänga på fasaden som de hittills gjort med plaspåsar över som skydd för regnet. Nu blev det nytt och fräscht även där!
Behöver jag säga hur kallt och eländigt det vatit för grabbarna att arbeta ute och i kylan hela helgen. De har varit helt fantastiska!
På söndagen började plötsligt luftvärmepumpen leva igen också och vi blev ju galet glada och tacksamma!
Vi hade kört en byggfläkt på ute-delen av systemet för att tina upp den och det verkar ha lyckats!
Jag satte upp lite tavlor jag fixat hemma under veckan.
Slutet jäkligt gott efter de inledande omständigheterna.
Sonen har visat oss hur vi stänger av allt vatten i kåken och hur vi tömmer ur systemen så det här aldrig ska hända igen.
Ett stort varmt tack till mor och far som stöttade oss per telefon under hela krisen och sedan skickade oss ett pengabidrag i nöden för att hjälpa oss när allt falerade. Ni är så snälla mamma och pappa! Alltid ett tryggt stöd för oss i livet på alla plan!
 
 
 
 
 
 
#1 - - Mor:

Har alldeles nyss suttit med näsan intill datorskärmen och tittat igenom alla bilderna igen. Vilka killar! Vilken lycka att dom har kunnat hjälpa er! Vilken helg för er. Blev så olycklig i fredags när vi fick reda på vad som hänt.
Så ser det hur mysigt ut med alla dom små tavlorna du fått upp i TV-rummet. Glöm inte att titta i ditt vanliga mail på bilden jag sände med där. Påminner lite om erat "torp-kök"

#2 - - JUNITJEJ:

Så mycket jobb det blev för er!!!

Svar: Kärleken växer ju mer vi delar på den!