EFIT 28/1-18 (Ett foto i timmen)

Jag kom på att det var EFIT lite sent men foto-ivrig som man är så har man ju alltid i regel ett foto i timmen taget. Här kan du se de andra EFIT-deltagarnas EFIT.
Vi vaknade ute på landet hela gänget runt klockan 10 och samlades till frukost!
Ca kl 11.
Efter frukost började vi kolla upp lite mer entusiastiskt allt som vi måste börja ta tag i ...och om det är möjligt att ta tag i problem på torpet som vi nyligen införskaffat.
Äldsta sonen är duktig hantverkare helt naturligt och ser lösningar och är aldrig rädd. Han går liksom på djupet och ser vad vi skall våga riva ut och göra på sikt! 
Ca kl 12.
Vid den här tiden stod vi samlade runt eldkåpet. Elen är ett kapitel för sig, bara galna hemmabyggen av någon som antagligen inte varit helt behörig. Sonens kompis är elektriker och här planeras med kompisen i telefonen hur allt inom kort skall rivas och göras om på ett säkert sätt så att inte propparna ryker hela tiden. Det kommer nog bli lite dyrt men det känns helt nödvändigt att en fackman tar tag i elen. Vi vill ju dessutom dra tillbaka elen ut till gymmet igen.
Ca kl 13.
Vi gick en 5 km skön promenad. Mötte ingen. Tystnad. 
En timme senare var vi hemma igen och tittade då in ödegårdens stall som ligger granne med vårt hus. Dörren står på vid gavel till ladugården så goda grannar som vi är kollade vi upp läget. Allt såg ok ut och det skulle vara fint om några nya kunde köpa stället och ge det nytt liv. Det finns ju massor av människor som vill rusta upp fina lantstället men ute på landsbygden står fina torp och gårdar och förfaller. Jag fattar inte att ägarna inte förstår att de kan tjäna stora pengar på det som de tycker är förfallna gårdar. Hoppas landsbygden får börja leva upp igen!
Ca kl 14-15 Tog ungdomarna det lite lugnt och jag började packa ihop efter helgen inför hemresa.
Vid 15-16 satt vi i bilen på väg hem. Mitt hjärta var fyllt med glädje. Att sitta och lyssna på ungdomarna när de sitter och spelar sin musik och pratar om den glädjer mig. Att få vara nära och del av deras liv är inte så ofta nu för tiden. 
Vid 16-tiden var det stop för Donken.
Vid 17-tiden var vi hemma igen och katterna hade så klart väntat på oss. Maja skulle sedvanligt social-dricka vatten med maken i bidén.(Maken slapp dricka, det räckte att han klappade).
Vid 18-tiden stack maken och dottern till gymmet för ett pass och då hjälpte jag en kollega och väninna att lägga in hennes kandidatuppsats i ett Word-dokument som strulade för henne och sedan bloggade jag ett inlägg då jag ligger duktigt efter.
Vid 19-tiden tog jag fram en sista julskinka vi hade i kylen och griljerade den. Vi hade vörtbröd kvar i frysen också så...
Vid 20-tiden var vi ånyo samlade runt mat och tokigt nog runt rykande varm färsk julskinka den 28 januari 😃
Snygg bild va. Ca runt 21.
En selfie från tv-soffan. Blev 2 avsnitt av Modus. Vilka fräschingar vi är!
Ca kl 22.
Katten Mercan sträcker ut bredvid oss i tv-soffan.
Vid strax efter 23 var jag nere och tittade på yngsta sonen sista gången som 17-åring då han den 29:e ska fylla 18 år! 
Det här får sluta min EFIT. Jag återkommer med bilder från landet så klart men det här var ju bara vardagliga korten från 1 ggn i timmen hur livet ser ut. En bra helg som boostat mig mycket att vi haft det så trevligt med barnen.
 
 

Daniella 15 år! Bildblogg

I förra veckan hade vi kalas för den är fina tjejen som fyllde 15 år!
Vi dukade fint och bjöd på Tacos.
Tänk att det kan vara så kul med ballonger även i 20-årsåldern!
 
Alla gick faktis ordentligt loss på balongerna och det var full ballongmatch av och till!
 
Dannis kompis L. Jättegulig tjej som börjat hänga hos oss allt mer. Trevligt!
Faster A
 
Farbror Oja med småtjejrna
Bröderna skägg!
R hade tofsar dagen till ära!
 
 

Vardagen de senaste veckorna

Den 10:e januari fyllde den här tjejen 15 år!!!
Alla som var hemma gratulerade på sängen!
Det blev på själva födelsedagen firande i mindre skala då bara eliten var hemma. Hon ville ha Sushi till middag och det kan man ju ställa upp på!
Hon fyllde ju moppe så hjälm kom så klart i ett av paketen.
Riktig panik blev det när hon inte fick av den 😃!
Vardagen var som vanligt nu mycket jobb och jag hade inre stress.
Studierna ligger över mig som en sten på mitt psyke men jag kämpar på! 
Sedan kom äntligen grabbarna hem från Indien!
Man får vara snabb om man vill ha dem på kort i vardagen! Hur som helst så mysigt att ha dem hemma igen! Oordningen är återställd och det är livat runt matbordet!
Antagligen älskar mig sonen för de här fina korten!
Köksluckor till landet har jag målat på "lediga stunder". Varje lucka målad på varje sida 4 ggr och de ligger utlagda lite överallt på tork.
Jag har varit lite duktig...åtminstone i början av januari med maten.
Mkt protein och grönsaker vilket gjort att jag faktiskt gått med några kg och hållt det!
Jag har inte riktigt kommit igång med träningen som de andra i familjen pga att jag varit för stressad men lite lite har jag försökt.
Nästa blogginlägg blir bilder från lilltjejen kalas härom dagen.
 

Jag bloggar lite baklänges de senaste 2 veckorna...

Landet. Så jäkla härligt. Så tyst, så rofyllt.
På fredagskvällen åkte D till mamma, A med sina polare till någons lantställe och då lämnade vi katterna och dessa två turturduvor hemma och åkte till landet.
Det var lite svalt i stugan när vi anlände men vi tände brasa och klädde på oss varmt och kröp upp i soffan och startade film i den gamla TVn och DVDn som vi tagit med oss. Vi såg filmen Rånarna och sedan Hotet.
Blommorna jag köpte för 2 veckor sedan hade klarat sig alldeles perfekt i det svala huset (14 grader).
Nästa dag lördag var JR ute och gymmade i gymmet och kollade ägorna +högg lite småved att tända med då de tar sådan tid att få fyr på de stora vedträna när spisen är kall.
Jag satte igång att måla detta bruna fynd i guld från Myrornas för 150 kr från fredagens besök!
Det tog ganska många timmar. Det hann bli mörkt innan jag var klar med första varvet men det var bara avkopplande.
Vi lyssnade på ljudboken "Omgiven av idioter" som var mycket lärorik, gav många igenkännande skratt.
Till slut hängde JR upp den och jag tycker den blev jäkligt fin och passade bra trots att den var så gigantisk.
Så här såg det sedan ut i dagsljus.
På kvällen gjorde vi sedan ett ryck på övervåningen och gjorde så att 2 av sovrummen blev funktionsdugliga i fall vi snart får gäster eller i fall ungarna får för sig att hänga med ut.
Jag målade den här sängramen ett extra sista varv, hängde upp gardiner och JR satte upp 3 tavlor...bara för att vi hade 3 tavlor. Sedan bäddade vi i ordning alla madrasser så att det bara är att bädda om det kommer någon.
Vi hängde också upp de senaste köksluckorna jag målat hemma så nu är hela undre raden faktiskt målade. 
På bilderna ser det ut som det bara är JR som jobbar men jag är också skyldig, det är ju bara som vanligt att det är jag som tar kort. 
På kvällen kollade vi fler DVDer och jag sov i soffan stundtals. Mysigt och skönt!
Nästa dag bakade jag 2 kakor och så gjorde vi fika då våra grannar skulle komma över. - 12 grader var det ute och de kom över till oss på spark!
 Vi hade tänkt gå promenad men vi fick nöja oss med en rundtur på tomten.
Vi skulle visa dem gymmet också men nyckeln frös av i låste så det blev inget av med det denna gång.
Dimman kommer smygande in över åkrarna och det blev dags för oss att åka hemåt då jag som vanligt skulle jobba söndagsnatten.
Otroligt vackert och kallt väder att åka hem i.
Ja, det var helgen. Jag har haft ett liv de senaste 2 veckorna också blandat med allt jobb och mkt stress men jag skriver om det strax också, bara lite i oordning.
 
 

Det rätta för en trött själ.

Jag hade tänkt strunta i att åka ut till landet i helgen som var då jag var så sjukt utmattad av de 3 jobbnätterna i förra veckan. På allvar funderade jag på om jag höll på att gå in i väggen. Jag hanterade det inte...och så pressen från skolan också... 
På fredagsmorgonen träffade jag N i Kungens kurva på en lunch och så gjorde vi lite ärenden tillsammans. Jag kände mig helt livlös och grå. JR ville ändå att vi skulle åka till landet och jag ville ju egentligen också så vi åkte. Det är ren kärlek att komma ut dit. Så tyst och så ...bra. 
Jag hämtade upp lite från bottennivån även om jag känner mig skör för stress och press nu. 
Jag hade beslutat mig för att inte renovera något denna helg, bara vara. Jag bakade sockerkaka och sydde upp och hängde upp lite gardiner.
Vi monterade någrade köksluckor som jag målat vita. Inget presitionsjobb direkt...bara målat dem.
Före...
Efter. 
Vi har bara gjort detta lilla parti av köket, vi tar hem ett par luckor varje gång vi är på landet och målat hemma.
Detta skåp i vardagsrummet målade jag ett varv i samma färg som väggen fast med lite blankare färg.
JR satte upp en vajer för jag kunde montera ett gardinskynke jag sydde.
Så här blev det...men tyget måste nog strykas lite mer.
På kvällarna tittade vi på många avsnitt av Braking bad och flera filmer nedladdade på min telefon. Tv och internet funkar inte där ute än. Ostbågar åt vi varje dag, det är bra för välbefinnandet.
Gardiner kom upp i sovrummet också...och i köket.
På lördagen var vi inne i Katrineholm...ganska iskallt och öde... men då det var helgdag var allt stängt utom secondhandbutiken Möbelmagadinet. 
Vilken ljuvlig upplevelse att ha hittat denna butik även om vi inte köpte något denna gång. Ganska dyrt...men mycket trevligt.
På söndagen städade vi och åkte sedan till vår närmaste granne där ute som ville bjuda oss på fika. Det blev jättetrevligt! Nästa gång ska de komma på fika till oss. 
När det mörknade åkte vi hem och jag åkte iväg och jobbade natt igen på söndagskvällen. Allt kändes bättre men jag måste vara vaksam på att inte ta på mig för mycket nu. Nu är jag efter 2 nätter ledig fram till fredag. All den tiden måste jag lägga på att plugga. I morgon fyller lilltjejen 15 år. Ikväll har jag varit iväg och köpt presenter.
 
 
 
 

Det har varit lite mycket nu.

Har inte hunnit blogga eller egentligen göra något alls som roar mig eller umgås med vänner. Skolan är väldigt väldigt pressande och jobbet har varit...jäkligt tufft de senaste veckorna.
Nu har det varit 2 lite mer normala nätter men... nja...jag är väldigt långt ifrån harmoni.
Vardagsbild från i natt. Tung att andas i de täta filtren 10,5 timmar per natt när det behövs. Hur som helst inte det som varit jobbigt. Nog om det. Sade jag att jag är sjukt trött på skolan?
Igår slängde jag ut granen.Det var dags. Nu sova. Återkommer med bilder från helgens landet-resa lite senare när jag vaknat. God natt.

5 nätters ledigt i lugnet.

I onsdags hade jag jobbat klart efter jul och vi packade in oss och katterna i bilen för att åka till landet. Första gången katterna fick avnjuta bilåkning.
Plötslig hade Mercans bur spruckit i dragkedjan och en panikslagen katt tittade ut. Hon lade sig sedan i mitt knä och stack huvudet djupt ned i en filt och slappnade av efter halva vägen. När det var 5 min kvar till vi var framme fick Maja komma ur sin bur.
Åka bil var inte riktigt deras grej men det funkade.
Det gick ändå ganska fort för dem att känna sig hemma i stugan och de höll ihop. 
Till och med sov i vår säng tillsammans.
Efter någon dag provade de att gå ut lite.
Vädret var ganska blött och eländigt så de var mest inne med oss.
Vi åkte till Katrineholm och handlade lite reservdelar till att montera in diskmaskinen vi köpt.
Det blev en helkväll med äckel under diskbänken men jäklar i mig vad det var värt det!
Jag bakade någon dag sockerkakor och en annan dag glutenfria bullar. Så mysigt att man har ro med sådant.
JR hittade en tavla, Grindslanten på gymmets tak så den tog vi in, den ska vi hänga upp någon stans, känns som den hör till huset om den överlevt att ligga ute så länge.
Han har gymmet ordentligt i "Lilla gymmet på prärien" och det funkar helt utmärkt.
Jag har tyvärr blivit tvungen att plugga lite och det stressade mig men nu känns det som jag vilat från det några dagar och kan ta tag i det igen.
Vi har mekat ihop lite sängar på övervåningen men ännu har jag inte hunnit måla dem ett varv till på plats som jag ska.
Ska väggarna i rummet vi målar på nedervåningen har vi nu målat och takets 3:e omgång är i det närmaste klart där. Karmar och dörrblad är inte påbörjade men fönsterkarmar att har fått sig 2 strykningar så där satte vi upp fönsterbrädor.
När taket fick sin 3:e strykning blev det faktiskt riktigt bra.
Kan dock säga att det var ett lidande att måla det 3 ggr.
Ganska mycket målning har det blivit. Kan inte fatta att ett rum kan ta sådan jäkla tid! Vi gör det inte ens så noga och ändå är det skitjobbig!
På nyårsafton stökade vi runt med att försöka bestämma hur vi skulle ha möblera på nedervåningen preliminärt. Supersvårt är det då fönstrens sitter så tokigt att sängen inte funkar någon stans!
Jag vet inte hur många timmar vi snurrade runt och testade olika lösningar. Upp och ned för trappen med soffor och bord.
Till slut gjorde vi hummer och oxfilé som det anstår en nyårsafton. Vi kom fram till att vi haft ett riktigt bra år och att vi har så jäkla roligt tillsammans!
Vi skrattar väldigt mycket! Sedan fortsatte vi möblera. Jag gillar verkligen att det inte är så ordningsamt  och perfekt i stugan, jag mår bra av det! Det blir ju mest JR på bilderna men det har ju sin förklaring...jag är helt enkelt för snygg för att vara på bilderna 😎!
Det slutade med att vi gjorde vardagsrum i det rummet vi hållt på att målat i. Lite målning kvarstår och lite gardiner och tavlor men vi kunde nu sitta där och se lite film på nattkröken i början av det nya året! Vi tycker vi köpt fina begagnade möbler till vårt vardagsrum för nästan inga pengar alls!
I morse såg det ut så här bredvid mig när jag vaknade.