Helgen 1:a advent.

Jag får väl ändå börja med det här kortet, våra grannar har julpyntat i år igen efter att ha gjort ett års uppehåll. Det är mycket men det sprider glädje i kvarteret och det är imponerande prakt!
Sälva har vi lite mer sparsmakad skala.
Försöker göra lite gammeldags stämning med gammeldags saker på landet.
Julduk jag köpte på sekondhand i helgen.
och här är en till.
En julgardin också men den gör sig ju inget vidare i år med det dassiga kaklet och färgen på väggen runt fönstret. Hoppas det kan bli lite bättre framöver.
Hur som helst, i fredags när JR kom hem från jobbet åkte vi till gymmet och körde ett pass armar.
Sedan körde vi D till mamma. Riktigt mörkt och grått var det. Vi lyssnade på ljudbok hela vägen ut till landet så resan gick ändå väldigt smärtfritt.
Så mysigt att komma fran till det här.
En mus i fällan även denna vecka.
De måste vara hörselskadade när de dör i fälllorna eftersom vi har sådan där högfrekventa mus-skrämmare i elkontakterna på tre ställen i huset.
Vi kollade på film tills vi gick och lade oss. Sov till 11 nästa dag. Grått som fasen ute. Vi åkte ändå en sväng in till Katrineholm och småhandlade lite.
sedan började jag med det glutenfria adventsbaket.
Jag höll på hela kvällen samtidigt som jag talade i videosamtal med min väninna som doktorerade förra fredagen. Hon var på sitt lantställe så vi hade vidorundvandringar på varandras ställen.
Sedan kollade jag och JR på film halva natten igen.
På söndagmorgonen började jag klä på den här soffan den nya grå klädseln. Den blev ju som ny soffan.
Sedan tvingade jag JR att hjälpa mig koppla in denna lampa som jag i sommras/höstas drog om elen i.
Vi blev tvungna att koppla ur all el i hela huset för att göra det här. 
Vi blev tvungen att lätta på lite eldosor i sovrummet och såg att det varit många lager färg där även om det ser jäkligt slitet ut i dag. Innan den gråbruna det är i dag verkar det vara köket-gula lineoljefärgen under den. Och under den en blårandig tapet. Foder verkar ha varit dala-blåa. Mycket färg måste jag säga!
Lampan blev bra i varje fall även om den inte gör sig så bra på bild här.
Sedan började vi tänka på att gå upp på övervåningen och kolla vad som dolde sig under den hemskla plastmattan där uppe.
Till vår stora glädje visade det sig vara  trägolv så nu fick vi blodad tand att börja renovera här.
Börja uppe med att måla taket helt vitt och fixa den förbaskade takluckan som hänger på halv svaj med lite skruvar. Den måste få en permanent bra lösning.. Sedan riva ut det här golvet och slipa träet och det arbete som behövs för att få det fint. Tror jag hellre vill ha det oljat och lite grå/ljust i pigmet än lackat. Vill inte få fram bastukänslan i huset igen, o nej, det strävar vi inte efter!
Därefter jobba med alla snickerier...en tanke är att jobba med linoljefärg....sitter och gogglar instruktionsvideos om den sortens målning och hantering av färg. Vore coolt att lära sig. Verkar täcka bra och bygga up.
Därefter....en vägg i taket tapetsera sig runt hallen på övervåningen och sedan fortsätta med samma nedåt i trapphuset och sedan fortsätta i samma känsla till halen på nedrvåningen och försöka få allt hänga ihop i stil och gammeldags känsla. Drömmar....
Än så länge ser det ju ut så här. Mindre kul.
Allt är så slitet, skitigt  och nedgånget. Här skall bli make over på sikt! Längtar till våren så vi kan börja!
 
 
 
#1 - - Mor:

Som sagt: Det blir bara mysigare och mysigare. Kul som sjutton att få se vad ni håller på med.

#2 - - Mia:

Så mysigt ni har julpysslat 😍 Vi åker till landet nästa helg för att julpynta och julbaka. Kram

#3 - - JUNITJEJ:

Så härligt att ha ett sådant ställe att åka till!