En stilla helg på landet.

JR väckte mig mitt på fredagen så vi kunde åka till landet när det var ljust. 
Vanja var så duktig och satt bältad själv i baksätet.
Mysigt som vanligt att komma dit och göra eld och kolla film. 
Internet funkade fortfarande inte och jag ägnade någon timme att med Bredband2 försöka felsöka varför de inte funkade med fibret. De stötte på patrull och sade det skulle vara löst inom 5 dagar. Som tur var hade vi förberett oss och laddat ned serier och filmer på våra surfplattor.
På lördagsmorgonen kom mamma o pappa snabbt förbi och hälsade på Vanja och lämnade fint klippta trasor och hemmagjord apelsinsaft samt en tavla jag målat i åk 8! De hade varit i Katrineholm och fått sin första Covid-vaccin-spruta. Astras. En glädjens dag. 
När mamma o pappa åkt promenerade vi varvet. Vanja gick mestadels lös och det funkade bra, vi övade stanna massor av gånger. 
Unga fröken blev hyggligt lerig så hon åkte in i duschen med mig. 
Håkan tittade förbi och lämnade Mazariner och biskvier han bakat. Vilken lyx! Vi fick också Sörmlandssoppa de gjort. 
På eftermiddagen började vi fundera på att inleda projektet byta toa och handfat på nedervåningen. Mätte och sådär inför inköp. 
Jag mätte och fixade lite med hatthyllan jag byggt till hallen också. Den ska målas lite till innan den åker upp på allvar. 
På landet får man faktiskt glida runt i långkallingar, det är sedan länge. 
På söndagen behövde vi inte åka hem eftersom JR hade korttidspermetering även på måndagen. Vi gick promenad med H och B. 
Sedan åkte vi in till Katrineholm och köpte en toalett. Vi stötte dock på patrull med kopplingarna till de gamla kopparrören så det blev inte klart. JR är lite irriterad över det, att vi inte köpt alla kopplingarna korrekt men jag tycker ändå det är skönt att nya dasset står på plats, att det bara saknas den rätta kopplingen till vattnet. 
Massa pinn-lek på tomten. Hon ser helt galen ut när hon får tag på bra pinnar. 
Käkade Sörmlandsoppa och mammas Apelsinsaft till lunch. 
På måndagen gick vi varvet och råkade se att vi som granne faktiskt har ett slott. 
Man ser det nu när löven är borta. 
Denna helg har vi sovit och vilat mycket. 
Ringde Bredband2 igen och frågade hur det gick för dem i felsökning. Då svarade de att felet låg hos oss, att ingen betalat anslutningsavgift till fiber för drygt 3 år sedan! Att det var statsnätet som stängt ned vår anslutning. Vi fattade ingeting. Vi ägde ju inte Didrikstorp förrän i höstas, vi har ju hyrt det och haft abonemang fiber i 3 år. De sade på IP only att pga att förra ägaren dött efter beställningen och installationen hade ordern annulerats trots att det redan var indraget och startat i stället för att låta räkningen korrekt gå till dödsboet och detta hade de nu kommit på 3 år senare utan att meddela dödsboet! Kostnaden för förra ägaren var 15000 kr för anslutning i samfälligheten. Nu tyckte de tydligen att 39800 var ett bra pris för att slå på fiber för oss igen. Nu är det krig! Vilka jävla idioter. De har gjort fel mot både oss och dödsboet. 
Att det hela tiden ska vara massa skit att tampas med. 
Hur som helst, sedan städade vi lite och åkte hem medan det var ljust. 





#1 - - Mor:

Tryckte på "gilla"-knappen men i det ingick inte det där med Fibern. Vilket jäkla elände! Orkar ni ta den striden? Det rör sej inte heller om småpengar.