Semester.

Om ett par timmar börjar min semester. 
Jag längtar så mycket men samtidigt är jag lite rädd. Rädd att den ska ta slut för fort. Det har varit underbart att ha den framför sig. Jag har verkligen svårt att leva i nuet. 
När jag åkte hem från Karlstad lyssnade jag på 2,5 st sommarpratare. 
Uppfylldes av Ulf Lundells ord, tankar och erfarenheter. Han är på något sätt gammal och ung i samma person. Han sade: När man blir äldre är det så lätt att titta för mycket i sina backspeglar... man får helt enkelt fälla in dem.
Det, ska jag ta med mig. Det knyter sig ofta lite i magen när jag tittar i mina backspeglar och jag ser hur fort livet gått, kunde jag gjort bättre ifrån mig? Varför hade jag inte modet och drivet till mer utveckling? Varit mer närvarande i nuet då? Har jag gjort allt rätt för barnen? Jag antar att jag också måste fälla in mina backspeglar.
Sedan lyssnade jag på Anders Tegnell och kände starkt och genuint att han jag följer honom vart han än säger det är lämpligt att gå. Det känns som hans beslut inte grundar sig på egen vinning utan vad som är bäst för arten grundat på forskning. När jag lyssnade på hans rika livshistoria kände jag att vissa människor har flera dimensioner grundat på högre intelligens men också på arv och miljö. Redan som liten sparkade han fotboll i Afrika när hans föräldrar arbetade där. Ja, ni vet vad jag menar, vissa människor hinner liksom leva större. Jag har haft nog med att bara vara en Svensson. Jag är helt enkelt en arbetsmyra i stacken som är lite rädd för förändringar och det är väl så de flesta av oss är. Skulle jag hålla ett sommarprat skulle det vara klart och över på några sekunder misstänker jag. Nu låter det som jag är missnöjd med mitt liv, det är jag verkligen inte, jag är så otroligt tacksam för allt i mitt liv. Jag är så lyckligt lottad. 
Jag lyssnade på Greta Tunberg också. Hon lät ju duktig och driftig och det är imponerande det hon gjort och gör och brinner för men det känns som det saknas en dimension av henne... men det kanske är för att hon är så ung. Jag orkade inte lyssna klart. 
Jag ska lyssna på alla sommarpratare i sommar. Jag tycker det är så otroligt berikande. 
Nu sitter jag här och väntar på att slippa ut från jobbet. Det är lugnt i natt men än är Corona inte över. 
Jag har sluppit masken ett par veckor men nu är den på igen.