Blandat vardagsinlägg.

Var det förra söndagkvällen kl 22.00 som larmet om allvarlig fara tjöt. Jag har börjat glömma och förlåta nu men det gjorde mig hemskt orolig och rädd. Jag känner mig faktiskt lite långsint att detta kunde hända och bara rinna ut i sanden. Jag var helt skräckslagen. När vi ännu inte fått något "faran över" eller ordentligt besked via seriös källa i media kl 01 på natten tappade vi upp vatten i bunkar och hämtade JRs arbets-gasmasker som ....ja vad fan...ett försök till att göra vad man kan.
Jag var skärrad hela nästa dag och tror inte ett skit på att det var ett handhavadefel av mänskliga faktorn. Jag tror det var en hacker-attack. Hade det varit handhavadefel hade man kunnat gå ut med det på Sveriges radio omgående. Nog om det.
Cyklat lite har vi gjort...med betoning på lite.
Det blir ju mest JR på bilderna eftersom det är jag som tar kort i vår familj.
Någon enstaka gång blir jag förevigad. Om man vill hitta mig denna sommar är ett säkert kort i denna feta jordhög på östsidan på vårt hus.
Jag gräver och gräver för hand för att jämna ut denna yta så vi kan lägga plattor här under hösten.
Det är fruktansvärt ojämt och det är ett jättejobb.
 JR kan inte hjälpa till med grävningen pga ryggen men han kan gå med 2 fyllda hinkar med jord och sten och lägga på ett ställe på berget där vi ska förvara det till vi behöver det.
Jag ser verkligen fram emot en plan ren stenyta här i framtiden. Här skall vi ha solstolar och njuta av söderlägets sol.
Mercan är verkligen hjälpsam.
Jag tänker att jag inte ska blogga den här tråkiga grävningen så ofta då det varken syns vilket stort projekt det är eller om vi kommer någon stans. Det är dock här jag hänger denna sommar till stora delar.
Om någon får för sig att gräva sådant här för hand vill jag starkt avråda. Ingen jäkla grävskopa kan komma  upp här och hjälpa oss. Jag försöker se det som träning men kompenserar med så mycket tröstande paj med vaniljsås att det inte är något vidare för hälsan. Tror nästan jag fått stressfrakturer i underarmarna av all grävning. 
Tar med denna bild i bloggen på lilla grabben och hans kompisar. Körde ut dem till skärgårdsbåtarna då de skulle åka till Gränö på några dagars häng förra veckan.
Fruktansvärt omöjligt att få honom och hans flickvän på bild. Hon är här hos oss en hel del och hon är jättegullig.
Lite bättre börjar det gå för honom med övningskörningen också.
Här var JR och jag ute och åkte lite bil.
Då kommer man ju osökt in på att JRs körkort var tvunget att förnyas så vi blev tvungna att leka fotoautomat här hemma.
Titta så fotoautomat-aktigt vi fick till det!
När vi ändå talar körkort så kan vi glida in på bilar och garage.
 
Något konstigt har hänt denna vecka. JR har sålt bägge sina ögonstenar, sina Audisar.
Jag har själv ångest att han sålt sin egenbyggda Sportquattro. RS 4:an hade jag ingen ångest för men hans hemmabygge gjorde ont att han sålde.
I och med det har han slängt precis allt på vinden och i garaget som handlar om  bilbygge av Audi.
5 fyllda jobbarbilar med skräp har vi åkte med från garaget till sopstationen. Nu börjar han på ny kula i garaget. Nu skall det finmekas Golf som skall bli riktigt snabb.
Vardag på vår semester. Bara vara hemma. Allt bra men det är pest att gräva.
 
 
 
 
 
#1 - - Mor:

Längtar på allvar att komma upp och hälsa på nu i juli!!!!
Ni har väl inte glömt det? Är så nyfiken på att se allt det ni håller på med och att få träffa så många av er som möjligt!

#2 - - Kraka:

Efter 15 minuter fanns det information på Sveriges radio P4 som är den kanal där informationen ska komma. Det var iofs 15 minuter för sent, den ska komma genast. Men nu var dte ju inget skarpt läge.
Det är mycket väl kartlagt vad som hände:
Man körde den tysta testen som körs kl 22.00 på söndagskvällar. På grund av ett tekniskt fel blev det istället för tyst en ljudsignal.
Däremot fungerade det när man sände faran över signalen, då var den tyst.
De som befann sig på plats hade bara befogenheter att göra den tysta provsändningen, inte att starta en ljudsignal, inte faran över heller. De kom därmed inte åt "knappen" för detta.
Man har i efterdiskussionen kommit fram till att det inte ska gäras fler tysta larm och att det var fel att inte sända en faran över trots att det skulle blivit med ordentlig fördröjning.

Nu var det ju varken flyglarm eller beredskapslarm utan ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten. Då ska man gå in stänga dörrar och fönster och slå på Sveriges radio P4.

Tack vare det som hände har man nu fått reda på att svenska folket inte kan skilja på de tre olika signalerna, som låter helt olika.
De som ändå visste betedde sig fel. Istället för att gå in och stänga om sig och sätta på radion gick man ut och kollade, många öppnade fönstren och ställde sig på balkongerna. Det ska man alltså INTE göra. Det vanligaste är att VMA orsakas av att det brinner någonstans och att det finns giftig rök.

Jag vet inte vad tanken är bakom att man valt P4. Lyssnar folk på den kanalen? Hur som helst så fanns det information på P4:as hemsida med 15 minuters fördröjning.
Jag gjorde instinktivt rätt, gick in och tog reda på vad som hänt. Utgick från att det brann i närliggande industriområde och funderade inte så mycket på att min otäta kolonistuga nog skulle släppa in rök och gaser trots stängda fönster om det var tillräckligt nära.
Nu var det ju inget som hänt och jag kunde lugnt göra kväll. Men jag tycker att man borde ordnat med en faran över även om de skulle kommit väl långt efteråt. Nu oroade man många i onöödan, speciellt som många fick för sig att det var flyglarm.