Skärtorsdagen

Vi inledde skärtorsdagen med att packa in oss och katterna i bilen för att kl 09.00 vara på polisstationen i Strängnäs för att göra nya pass. Det var stört omöjligt att få en tid inom 2 månader i Stockholmsregionen så vi blev glada när vi fick tid i Strängnäs så fort. Jag hade svårt att skriva namnteckningen som vänsterhänt på en glasskiva och JR hade svårt att vara neutral och rak på fotot, vi fick göra om jättemånga gånger 😁. 
Direkt därifrån åkte vi raka vägen till Katrineholm för att träffa mäklaren. Vi fick papper att skriva på för förlängningen av affären och "sonen" i dödsboets telefonnummer för att vi skulle få hans och hans systers påskrifter också.
När vi kom fram till landet blev det till att sitta ute och fika i solen. Av med långbyxor och på med shorts! 
JR körde lite i "Det lilla gymmet på prärien" 
Jag beslutade mig för att börja flytta undan den här pallen med takpannor. Det var ett tungt jobb så det fick bli några 5-pack per dag. Flyttade dem till rummet bredvid gymmet. 

Maja kontrollerade uthusbyggnaderna. 
Sedan började JR försöka få igång vattnet i brunnen så vi skulle kunna vattna blommor utomhus men vi behövde köpa lite nya packningar innan det gick att ordna. 
På eftermiddag/kvällen var vi bjudna på grann-fest hos A och M. 
Vi inledde med kvalitetstid i fårhagen då deras 7 får denna vecka fått sina lamm. 
Men hur gulligt var det inte? 



Jag passade på att prova mobilkameran rejält där i hagen i solnedgången. Vilken fantastisk vårdag! 


Sedan gick vi husesyn och fick titta på bilder hur de gjort den omfattande renoveringen av den gamla gården som nu är i toppskick och fantastiskt mysig. 
Vilken bonus att vi träffat så trevliga människor på landet. Vi tar nästan på oss äran att vi fört dem närmare varandra som grannar i och med att vi flyttade dit och började föra dem samman. Innan det kände de nästan inte varandra alls. 
Lilla bäbis L lät oss gosa. 

Efter middagen blev vi indelade i lag och fick genomgå frågesport som inte var direkt enkel men underhållande och fick oss alla att resonera mycket.