Bild 101 # 266. Skaparglädje

 Detta fat är jag väldigt stolt över. Jag har gjort det själv på den öppna lerverkstaden i Solna.
Igår fick jag hem det. Skaparglädje!
 
Nu har jag jobbat 2 dagpass på firman, torsdag och fredag och det har varit riktigt roligt. Igår höll jag utbildning för kollegor och dag fick jag svåra ordinarie arbetsuppgifter som var lite utmanande och roliga (för mig)
och det var tro det eller ej riktigt härligt att vara på firman på dagen.
Jag kände mig riktigt klar i huvudet och alert vilket inte är vardag nu för tiden. Kanske ska prova lite dagtid igen till hösten. Bäst tror jag att jag funkar och håller intresset uppe för jobbet och jag varierar lite mellan dag och natt-tjänst. Jag älskar att jobba natt men jag tror att kroppen behöver perioder av dagtid. Jag får tänka på saken. Nu är det i varje fall barnfri helg och jag ska softa lite i kväll, kolla på min fotsättningskurs i Photoshop som ju har börjat och är väldigt avanserad och intensiv, hur kul som helst!
Sedan blir det biff och kantareller och filmkväll med gubben!
 
 
 

Kaos i designen...

Lekte lite med designen men det verkar inte bli så bra :-) Får göra om och göra rätt i morgon, låter det vara ett kaos så länge :-) Nu tittta på tv med JR!

Women's Health Halvmarathon 2016

 Jag var inte säker på att jag var helt redo konditionsmässigt endast 8 veckor efter operationen men beslutade mig ändå för att lugnt och stillsamt försöka ta mig runt det 3:e Womens Helth Halvmarathon.
 
Jag har ju varit med på de 2 första och tänkte försöka vara med varje år tills döden skiljer mig åt från det. Vore ju häftigt att vara 80 år och med i leken :-)
 
 
Stabilt som ett lokomotiv i mjuka 6:20 min/km-fart tuffade jag runt och kände mig inte ens särskilt trött ens efter loppet. Det gick så stabilt och kontrollerat och framförallt ohetsigt. Helt avslappnat.
Jag kanske glömde säga att det regnade, haglade och snöade stundtals samt var isande kallt.
Jag hade utöver varma kläder också en helt tät regnjacka på mig vilket bara var optimalt när det kom nederbörd.
JR och D stog troget i mål och hejade på mig!
Så här ser det ut precis innan startskottet går. I år ställde jag mig i den absolut sista startgtruppen för oss som tänkte ta det riktigt lugnt.
 
 Innan jag kom fram till Djurgården på morgonen stannade jag till i Kungsan och bara insöp lite extra av blomningen.
Vid busshållsplatsen där träffade jag en kvinna från Allingsås som också skulle springa loppet. Vi 2 höll sedan ihop i föreberedelsena och i de första 5 km.
Kul att man alltid träffar någon ny kompis på de där loppen.
 Fastän tiden är nästan 10 min sämre än min bästa halvmara känner jag mig riktigt nöjd med resultatet och loppet. Kanske blev det så för att jag just inte hetsade alls utan bara sprang lungt och opressat.
 
Kanske ska jag framöver skita i att pressa mig och ha dåligt samvete att jag inte gjort mitt bästa... visst, jag hade kanske kunnat springa lite hårdare denna gång också men då kanske jag inte hade hunnit tänka igenom hur jag vill skärpa mig med häsan och glädja mig åt att våren är på ingång och hur man kan göra för att må riktigt bra!
 
 
 

Motion vecka 16!

Måndag 18/4:-
Tisdag 19/4: Löpning 5 km men lite snabbare än jag brukar nu.
Onsdag 20/4: -Vila inför lopp
 
Torsdag 21/4:- Vila inför lopp
 
Fredag 22/4: - Vila inför lopp

Lördag 23/4: Årets första Halvmarathon. 2,1 mil löpning. Gick lugnt och stabilt och jag var i harmoni hela loppet. Tog bara ut mig lagom. 
 

Söndag 24/4:
Löpning 2016:
22,5 mil
Cykling 2016:
0 mil / Spinningpass: 0
Simning 2016:
0,5 km
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2016: 1 st.
Antal styrketräningspass på gym 2016: 3 st.
PB på milen: (56:12. 15/8-15.)


 

Bild 100 # 172 Ljuvlig

 
Denna flicka satt så här på en bänk i Kungsträdgården när jag gick förbi igår. En väninna till henne fotograferade henne. Jag tyckte hon såg så fin ut där hon satt i sin vackra klänning bland de ljuvliga blommorna. Jag frågade om jag fick ta ett kort på henne och hon sade ja men som sagt..det var inte läge här heller att börja ställa in kameran med blixt för att slippa skuggorna från blommorna i ansiktet, det var bara att knäppa ett och tacka och gå :-)
 

Bild 97 # 239 På grönbete

Hur jag än gjorde lockljud hade de här hästarna inte lust att posera några längre stunder för mig.
(Hen har nästan mer hår på benen än vi människor så här på vårkanten innan vi rakat av oss inför sommaren!)
Tänk om man hade varit 9 år...då hade man nästan gått upp i brugga för att ha tagit en sådan här bild :-)
...Det var på den tiden man prenumererade på tidningen "Min häst" Nu har det lyckosamt gått över och jag har fått bekräftad allergi mot dessa djur. Kanske är lika bra det...det kanske hade varit en dyrare hobby än att köpa lite kameraobjektiv....