Jag borde inte blogga detta...

Vi är ju runt och tittar på så mycket sommarställen...
Igår kväll var vi till Vingåker och hade en privat visning på detta ställe. Det var så fin känsla men så oerhört mycket som måste göras. 
Alla husen såg riktigt ledsna ut på utsidan men ladan t ex var riktigt toppen på insidan med fin verkstad och snickarverkstad och loge mm. Trots att taket var så dåligt var det inte blött inuti. Här skall nog tak läggas omgående av ny ägsre.
Övervåningen i ladan. Torrt och stabil trots allt.
På tomten stod även detta lilla 17-tals hus. Det såg inte heller ut att ha långt kvar men var förvånansvärt välmående inuti. Ingenstans på denna gård fans fukt-lukt. Det var bara eftersatt underhåll...
Övervåningen i 17-talshuset. Torrt och fint.
Nedervåningen i ett av rummen i det huset. Man skulle kunna göra så mycket.
Här är stora husets kök. Alla rummen i stora huset var mycket rymliga. Allt som saknades i stora huset var ett badrum men det fanns ett ok utedass. Det fanns diskmaskin och tvättmaskin i stora huset men inte dusch...hmmm....men det skulle nog gå att ordna.
Ja...vad ska man säga? Vi tyckte så mycket om känslan här. Nu brottas vi med tankar om hur vi ska gå in med arbetskraften och energin som behövs eller inte. Vi drömmer och längtar att få ett ordentligt projekt att arbeta med tillsammans. 
På torsdag ska vi titta på ett uppe i Forsmark som ligger vid havet. Priset och närheten till havet talar för det stället men känslan och potentialen att kunna göra något av det ska ju vara rätt också. Ja...vi får se på torsdag kväll om vi lägger något bud på något av ställen. Bägge ligger ju långt bort också...men det kanske är vår möjlighet om det inte ska komma någon rik Stockholmare och knipa ställena ifrån oss som tidigare skett.

I förrgår började hösten för mig.

I förrgår kändes som en avgörande dag för säsongsbyte.
I går kände jag för första gången att värmen gått på i nedervåningen golvvärme. 
I förrgår var min lediga dag denna vecka och jag kände att jag var tvungen att ta tag i hemmet, jag har lagt det åt sidan under sommaren, grävt och pysslat med annat. Nu är det dags att ta ansvar för att allt funkar igen.
I förrgår tog jag bort all sommar på balkongen. Gick med alla blomlådorna den långa vägen till komposten och tömde. Nu är det ett minne blott.
Alla dynor och pynt åkte upp på vinden. (Altanen får jag ta en annan dag).
Sedan klippte jag allt gräs.
Jag tvättade och hängde 4 maskiner tvätt + tog hand om ren tvätt som skulle vikas och in i skåp. 
Plockade bort alla verktyg och målarfärg som legat utspridd på övervåningen och städade vardagsrummet för en nystart.
Hela familjen samlad inomhus runt middagar igen. 
Tänk att inte alla kan vara normala samtidigt på en bild ☺️!
Igår torsdag började skolan igen. En heldag på Sophia med info om denna kurs drog igång det hela. Bara att ta tag i det igen.
Mycket trevligt att träffa tjejerna i studiegruppen igen även om 40% gruppen var sjuk. Hoppas på bättre uppslutning inom kort. Vi höll dock tät kontakt på chatten med de krassliga under dagen.
Stora sonen är så snäll och hjälper till med saker hemma alltmer. Man blir varm i hjärtat. Denna dag bytte han hela låset och handtaget och alltihop på bakre ytterdörren då det gått sönder i sommar.
En liten joggingtur tog jag på kvällen. Första på säkert en månad. Om vi köper ett landstället ska jag lova mig själv att inte ha några löplopp inplanerade på hela nästa år, jag ska bara jogga lite för att det är härligt. 
Fredagen ägnade jag åt att åka till sjukhusbiblioteket och hämta beställda böcker inför kurserna.
Jag storhandlade på vägen hem och sedan städade jag på kontoret så jag får plats att plugga igen + att jag städade ur 4 handväskor som var på gång och svämmade över.
Det är en skön känsla när de fulla med gamla kvitton plötsligt blir tomma! Jag lagade tacos till familjen och linsgryta till matlådor till mig till jobbet i helgen sedan var de dags att åka och jobba helgens nätter.
 
 
 

En helt vanlig dag mellan nattpassen??

Visningar och åter visningar.
Vi är på visning flera gånger i veckan på lantställen. Natten som var jobbade jag.
Sov till 15.00 idag och gick då upp för att med JR och D kl 16.00 åka till mellan Tierp och Uppsala för att titta på en liten gård.
Jag kan inte blogga allt vi åker och tittar på men det här får agera exempel bara för att visa hur det går till att åka 30 mil tur o retur mellan nattpassen , äta på Donken och gå direkt till jobbet igen.
Detta ställe var väldigt sött och hade bra planerade utrymmen i ladan och ett fantastiskt lusthus för middagar.
Tomten var fin och likaså huset.
Varför ville vi då inte vara med i budgivning denna gång?
Vi har verkligen lärt oss att allt skall vara 100% rätt om vi ska vara med. Detta hus var på tok för litet.
Fanns 2 minimala sovrum utan full takhöjd + ett kök. Inget vardagsrum. Dessutom kunde inte JR och D gå raklånga ens på det högsta ställena. 
Värst av allt var ändå att det som inte kom fram i annonsen på Hemnet var att det var en fet villa uppställd mitt emot så det där med de stora vyerna runt tomten var ett minne blott.
Man lär sig ändå mycket av de här resorna. Man lär sig vad man vill ha och inte.
Man får många idéer om inredning och smarta lösningar också.
Börjar dock bli jäkligt trött på att äta på MC Donalds flera ggr i veckan och att visningarna tar all tid så motion och hemmaliv med städ och sådant är ett minne blott.
Kommande vecka har vi 5 visningar inplanerade. När de är avklarade ska vi ta en paus då vi ju ska åka utomlands en sväng jag och JR.
 
 

Lärt mig skära till speglar mm.

Det började väl med att jag fick lust att pyssla lite när jag blev ledig ett par dagar. Åkte till Myrorna för att kolla om jag hittade lite gamla saker att fixa i ordning bara för pyssel skull.
Hittade några gamla ramar som jag köpte för att göra speglar av. På Cleas Olsson köpte jag ett glas-skärarverktyg för ca 80 kr som såg ut som en penna ungefär. Jag köpte också några riktigt fula stora 70-tals-speglar som i det närmaste var gratis så fula var de som jag köpte för att avvända spegelglaset.
Versta pysselverkstaden på vardagsrumsgolvet!
Och i köket. JR fick jälpa med bryten i glaset och till de riktigt smala bitarna tog vi till tänger att hålla med.
De finaste garage-handukarna kom till fin användning!
Det var verkligen inte alls svårt att fixa egna speglar och skära till glaset. Jag googlade lite och så försökte vi!
På baksidan satte jag en skiva och spikade fast den helt enkelt.
Jag gjorde några små-speglar först för att öva mig.
Denna spegel är mindre.
Sedan "fyndade" jag en annan lite sak som låg trasig i ett hörn. Ett pig-tittarbord där allt var trasigt och dåligt. Typ gratis det också. Hade helt enkelt pysse-lust.
Just nu finns egentligen ingenting att fynda eller köpa på Myrornas då höstens leveranser inte börjat rulla in än. Det är otrolig torka på Myrornas på sommrarna.
Ingen rolig historia.
Satte igång att slipa det och måla det. Målade med Flyggers Nanovit i 20-glans. Köpte riktigt dyr pensel med det allra finaste tunnaste borst och efter att ha målat med den kommer jag aldrig kuna måla med en billig igen, vilken skillnad!
Bytte knoppar och lade nytt papper i lådorna samt satte in nytt glas i spegeln.
Kanske inte väldens snyggaste bord men det var ett lagom litet projekt att pyssla med.
Får visa en bild sedan när spegeln sitter på också. Kanske kan D ha det till sminkbord på landet om vi någon gång får ett "Landet".
Vad det gäller det har vi på senaste tiden varit på väldigt många visningar och så sent som idag en ordentlig kulmen när vi var tvungen att kliva av en budgivning på ett riktigt drömställe utanför Uppsala. Kändes så hemskt. Bara att leta vidare. Det tar en hel del tid att gå på visningar. 
D började öva på att fixa i ordning lekstuge-stolarna...som övning. Hon har slipat dem väldigt noga och sedan mkt tålmodigt målat dem om och om igen. När hon nu visat mig sitt engagemang har jag lovat henne att köpa en riktigt gammal pinnstol på blocket som hon ska få göra i ordning som ju kan passa till sminkbordet...på landet :-) i framtiden.
I lördags kväll gjorde jag klart stol nummer 2 av dessa också. 
 
I dag söndag har jag klippt 1/3 av våra häckar. Det här var väl precis i starten. Med ljudbok på i öronen så funkar det.
Jag har gjort klart bytet av vindskivorna på lekstugan och målat dem.
Sist men inte minst har vi varit hos Ola och gratulerat honom på födelsedagen. Grattis Ola!!!
Mitt i kalaset blev det hård kamp i budgivningen som vi ju fick kliva av när det blev över vår gräns vi satt för oss själva. Kändes väldigt bittert och psykiskt stressande.

Provar mina snickarvingar.

Vi kör efterbilden först. 
Här är det ju inte målat, bara grundat innan jag klämde dit det.
Det hela började med att jag har tittat på massor av gamla avsnitt av sommartorpet. När Ernst tar en piss-paus byter den duktiga snickaren vindskivorna eller sågar upp ett fönster eller byter en fasad. Det verkar vara gjort i en handvändning.
Jag beslutade mig för att börja våga, våga och vinna. Oftast är jag lite rädd att sätta kofoten i saker och bara bryta loss gammalt för att man är rädd vad det ska leda till, är det värre under?
Idag när jag vaknade vid 12.00 efter nattjobb och ändå inte kunde somna om så beslutade jag mig för att gå ut och sätta kofoten i lekstugan och ta bort mörkna brädor och framför allt vindskivor och överliggare där det behövdes.
Sprättade loss allt som var dåligt och åkte med de mörkna dåliga bitarna till brädgården och sade jag ville ha reservdelar!
 
Jag fick så fin hjälp och plötsligt stod jag med friska brädor och en ny såg och var bara 168 kronor fattigare.
Bort med det gamla och dit med det nya!
Jag gjorde verkligen bara det här för att utmana mig själv och för att kanske lekstugans livslängd skulle ökas på 10 år eller så. Jag fick bort allt som var dåligt faktiskt.
När jag är klar med det här blir det till att byta takpapp också känner jag.
Bort med trekantslister som sitter under täckpappen gjorde jag på sina ställen också.
Nu skall jag bara måla allt det nya träet igen.
Nästa gång jag är på byggbutiken skall jag köpa någon form av verktyg som kan ta ut vinklar på brädor. Jäkligt svårt att gissa sig till lutningar på vinklar men det blev ganska bra.
Får återkomma när allt är helt klart och målat med en efterbild.
Hann inte med allt idag då det blev dags att gå till nattjobb igen.
Only the sky is the limit! Kan själv!
 

Cykelvasan öppet spår 2017

Jag kan väl inleda med att säga att vi klarade det! Det var inte gjort i en handvändning för oss utan det var svett, kämpa och lida som gällde för oss. Det var riktigt kul att göra det här tillsammans. Vi hade olika starka och svaga sidor men beslutade göra det helt tillsammana.
Vi åkte i mål hand i han över mållinjen på sekunden exakt samma tid.
Här är innan loppet, när vi precis stått i den långa kön för att lasta på våra cyklar som skulle åka lastbil upp till starten i Sälen. Vi åkte buss bakom. Det var till och med jobbigt att åka buss den långa sträckan!
Innan start satt vi i gräset och åt pannkakor med socker som vi haft med oss hemifrån.
Det var en av sommarens vackraste dagar. Vilken jäkla tur vi hade med vädret!
Sen bar det då iväg. Det var fruktansvärda backar både uppför och nedför. JR var sjukt stark första halvan av loppet och fick stå och fika för att vänta på mig längre stunder i kontrollerna. Han träffade massor av folk att snacka med och ju längre loppet led, ju fler kompisar att prata och skratta med i solskenet fick vi.
Så här såg den huvudsakliga kosten ut över dagen med tillägg av resorb. Blåbärsoppa, saltgurka, vatten och solbullar.
När halva loppet gått började min kedja hoppa av. 3 ggr hände det under loppet och 2 av dessa gångerna var det riktigt illa, att den fastnade riktigt svårt så jag tänkte att det kanske var slut där och då för min del men jag hankade mig fram och nu var det inte längre jag som var sist för JR fick svåra problem med kramper och sendrag i låren. Först ordentligt så att han föll av och blev liggande att stretch med en annan gubbe som hade samma problem. Därefter kom kramperna allt tätare, ca var 5:e km. Alla åkte om oss men vad kunde vi göra. 
Det var bara för JR att hoppa av och sträcka så fort det började komma. När det var 5 km kvar kom det kramp som en explosion i ena benet som ställde sig rakt ut.
Han bara skrek och ramlade rakt av cykeln in i skogen och det var tur han hade hjälm. Detta har jag inget kort på men nu var goda råd dyra att vi skulle komma över mållinjen. 
 
Slutligen kunde vi hand i hand åka över mållinjen 6 timmar, 12 minuter och 25 sekunder efter start.
En timme av detta var fika, ganska mycket körde vi på bra men sedan hade vi tid med kedjor och kramp. Vi är ändå väldigt nöjda och glada över denna trevlig tuffa dag. Vi hade väldigt roligt tillsammans.
Sedan började en svår kamp att få tag i glutenfri mat. Tillslut fick det bli en Sibylla mosbricka då vårt hotell stängt sin middag. JR var väldigt nöjd att han fick tag i ytterligare ett par matskedar bostongurka efter dagens frossande i saltgurka.
Jo just ja, vi tvättade cyklarna efteråt också.
Efter att ha tittat lite solnedgång vid Siljan och en dusch blev vi inte allt för långrandigt vakna.
Väldigt trevligt hotell och superfrin frukost.
 

Vilken morgon!

Vaknar till detta. JR kan inte ens hålla sig från att fotografera genom fönstret.
Vi gick till en tidig frukost.
Hotellet är så gulligt.
Vågade inte ta kort på frukosten men den var verkligen välgjord. JR fick till och med glutenfria våfflor.
Jag fick fyrkornsgröt med rårörda lingon.

Förberedelser.

Nu sent ikväll kom vi fram till vackra Tällberg. Vi bor på Greens hotell och det här är den vackra utsikten från rummet. Siljan, hur vackert är det inte.
Rumnet är inte så stort men det är gulligt och helt ok. Ireceptionen stod n kulla i folkdräkt och skrev in oss. Det kommer bli fint det här...allt utom det förbaskade loppet.
Pannkakor och chokladbollar finns bland förberedelserna till  morgon. JR arbetar med psyket huruvida han ska klara att vara utan kallingar i blöjbxorna. Han resonerar: Tänk om jag ramlar o bryter benet och på sjukhuset klipper de upp blöjbyxorna....och då blir det pinsamt! Sade jag det? Vi ska köra Cykelvasan 9 mil mountainbike tillsammans från Sälen till Mora i morgon.

Mitt liv är bara jobb nu känns det som.

Jag var ledig bara ett par korta dagar innan det var dags att jobba igen.
På fredagen cyklade jag Mia och Carina de hemska 3,7 milen i backiga Brantbrink och därefter har jag tagit motionspaus fram till loppet vi ska köra nästa fredag.
Vi ska ju köra vasaloppet fast på cykel, alltså 9 mil MTB. Det kommer bli jobbigt för mig, cykel är så tungt. Kul ska det bli i varje fall att bo på hotell i Tällberg, det ser jag fram emot.
Herre Gud vad snygga Mia och jag är, i samma fula men funktionella cykelkläder.
Nä, nu är de bara att jobba, sova och gräva lite till. Har mycket spännande städning att se fram emot inom en snar framtid, jag ligger typ lite efter hemma. Oinspirerad till städning.
Mycket mer inspirerad att se en säsong av Sommartorpet med Ernst och måla om stolar och klä om sitsar :-), det roar mig mycket mer än städning. Ska strax återkomma till det.
 

Det är väl dags att blogga lite grävande...

Själv känner jag ju inte att jag kommer någonstans men det gör jag väl.
Idag...mellan 5:e och 6:e nattpasset på raken hann jag gjuta det sista i det som skall utgöra ramen och nollnivån på vår kommande uteplats.
Nu gäller det bara att gräva bort massorna som finns kvar i mitten. Jag är så galet förundrad att allt blev vågrätt och helt rakt med tanke på metoden jag använde. Jag grävde bakåt och måttade in en sten i taget med vattenpass. Kunde inte i min vildaste fantasi tro att allt skulle klaffa helt perfekt när "cirkeln" slöts men det gjorde det. Helt jäkla perfekt och då kan jag säga att det verkligen varit en nivåskillnad från ena hörnet till det andra.
 
Här är jag alltså nu. Som jag skrivit tidigare ska det bli en lägre liten mur run och sedan stenläggning på själva uteplatsen och i trappan ned.
För att påminna mig lite att jag kommit någon vart så letade jag idag fram lite bilder från innan och från i början av projektet.
Så här såg det ju ut när vi påbörjade dräneringsgrävningen utefter väggen. Det gjorde vi ju också för hand. Det var väl då JR började få ont i ryggen.
J just ja, vad hemskt, när jag skrapade fasaden och vi målade den och bytte vindskivor..och grävde dräneringen. Blä! Vi har verkligen kommit någon vart ändå.
Här började jag gräva ur det första. Jo..jag ser det, det vi har kommit någon vart.
Shit vad jag har kämpat. Tålamodet är det inget fel på i varje fall.
Nä, nu tillbaka till nutid. Jag jobbar nu 6:e natten på raken efter semestern, de 4 första var mina ordinarie och de 2 sista nu är övertid då det fattas folk.
Jag börjar onekligen längta efter hemma. Inte sett så mycket av det på senaste.
JR målar vidare och har även börjat trimma nya bilen (med nytt avgassystem tror jag det är) i garaget och idag kom han upp till mig i köket med mössa på sig, den sydde jag till honom för några år sedan.
Själv börjar jag få lite motivation att måla stolar igen och har tagit fram de där som jag började på. Har köpt fårskinnsliknande tyg från Lammskinnsbutiken.se att klä sitsarna och om det går lite av armstöden med sedan.
Provade ju först att försöka måla dem pärlemovita men det blev inte helt bra, jag hittade inte den rätta nyansen så nu beslutadfe jag mig att gå på helt vitt, nanovitt. Vitt med grått fårskinn kanse kan funka. Hoppas jag inom inte alltför avlägsen framtid bloggar resultat. Längtar hem och pyssla....och gräva.
Grundad en ggn...