Strålande söndag!

Jag inledde morgonen med att börja spika läkt.
Av någon outgrundlig anledning visade det sig att jag hade riktig fallenhet för det och det gick undan och blev kalasbra!
Sedan började lite mer komplicerat jobb när vi mätte ut hur brett och hur nära pannorna skulle ligga i höjd för att det skulle gå jämt ut.
JR sprang med pannor och jag lade dem. Han servade mig också med dricka där uppe på taket då själva upp och nedstigningen inte riktigt var min grej.
På insidan av fönstret var det nämligen mkt lägre marknivå och ganska svårt att komma ut och in.
JR fick ont i ryggen av att sitta snett så han sprang med de tunga pannorna vilket jag tyckte var ett perfekt arbetsupplägg.

Sedan kom mamma och pappa och D på besök.
Mamma hade massa blommor med till mig och flugtejpar som hon monterade i alla fönster.
Pappa och Danne iklädde sig genast rollen som verkmästare som de pensionerat sig ifrån. Omgående blev det spekulationer om taklutning, spikmaterial och plåtar mm
Jag fick fin kritik på det mesta men framför allt för min spiknings-teknik som i det närmaste var proffesionell! Ingen handleds-spikning här inte!
A och K mekade frenetiskt vidare och fick tillslut rätt bra fart på sina Crossar.
A ägnade 20 snabba minuter till att ta bort den gamla spruckna toaletten på övervåningen och slänga dit den nya. Mitt nästa jobb när det blir en regnig dag blir att måla väggar och tak vita här inne och fixa till det lite. En tvättmaskin bör nog snart komma på plats också.
Vi slet på i värmen och solskenet och hann nästan klart ena sidan av taket.
Nästa helg blir det att lägga andra sidan vilket borde gå på en dag + att sätta stuprännor och avrinning. Efter det ska hela alltet målas vid tillfälle.
Sedan blev det till att åka hem och jobba natt. Ska erkänna att jag var rätt mosig i skalle och kropp när jag gick på nattjobbet på söndagsnatten. Man är inte van att kroppsarbeta i dagarna 3.
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Härlig men blåsig lördag!

Äntligen har även jag sett Tussilago live detta år och i min glädje plockade jag 4 stycken! Estetiskt smakfull längdskillnad på dem också!
På lördagsmorgonen var vi alla uppe med tuppen förväntningsfulla vad dagen skulle bjuda! JR åkte till Örebro och köpte en ny Croos som tålde lite större människor då han upptäckt att den förra han köpte inte riktigt klarade hans vikt. Jag for in till Byggmax i Katrineholm och köpte lite takfotsplåt och lämnade åter en av de 2 toaletterna jag råkat köpa fel.
JR kom tillbaka nöjd och lyckllig och grabbarna lekte febrilt i garaget.
K fick igång sin Cross han köpt natten innan och glädjen var total när de susade runt i grannskapet. Mycket meck blev det.
Till lunch grillacde vi choritzo i solsken men blåst. Härligt!
Sedan var det bara att ge sig i kast med garagtakat igen.
Obs, det är Påskmust i vinglaset som syns i förgrunden.
Vi började det svåra jobbet med att lära oss rulla ut och fästa takpappen i blåsten. Initialt var det faktiskt skitsvårt. Jag stog på stege underifrån och fäste och höll i och JR jobbade uppifrån.
Just ja, takfotsplåten monterade vi först.
Jag snabbmålade först under där den skulle sitta för at det skulle vara svårt att komma åt där sedan.
Efter ett tag fick JR lite fri lek med sonen med kompis och jag fick up en bättre teknik att själv rulla ut och fästa takpappen i en och samma rörelse, det var både enklare och blev snyggare.
När skymningen föll låg all papp och vi var alla rejält trötta och utmattade efter den härliga dagen!
Till slut landade vi utpumpade i soffan!
Vi grillade lite "kött" ...vad det nu var från Pulsen.
Sedan åt vi. Ett glas rödbin senare försökte vi kolla en Johan Falkfilm men jag tror inte någon klarade se den till slut. Vi trynade sött allesammans riktigt tidigt.
 
 

Helt underbar fredag!

Strålande solsken, 20/4! Jag kom ut till Didrikstorp redan vid 9-tiden.
Jag inledde med att rensa lite i rabatten och kolla om något nytt var på väg upp.
Fåglarna riktigt sjöng ut sin glädje!
Jag hade lite svårt att komma till skott med att börja med garagetaket så först blev det lite fika i solen också.
Sedan gav jag mig upp på garagtaket och började riva.
Det var en ganska hård brottningsmatch att få bort allt det här.
Slet med kofot och vilja i den obarmhärtiga solen. Fick stickor precis överallt och man kanske kan tycka att jag blev lite smutsig. Så här tog jag emot lastbilslasten från Byggmax....
Ganska skitig...
En fet lastbil kom med alla grejor jag beställt till takläggningen...+ 2 toaletter. Där hade det blivit lite fel i min beställning.
Till lunch fick jag lax och julmust! Utelunch i solsken! Helt underbart!
Man kanske tycker det ser enkelt ut men allt satt med jäkligt långa spikar!
Längre än så här kom jag inte. Jag gav väl upp runt 17-tiden och gick in och sov middag i 2 timmar i väntan på maken. När jag vaknade ringde telefonen. Det var äldsta sonen som sade han var 1 minut från Didrikstorp på väg dit med sin kompis! Va? Det hade jag verkligen ingen aning om och hade inte planera i matväg.
 
Jag tittade ut genom fönstret och helt förstummad såg jag då en varg gå över åkern.
Jag såg honom länge men då jag var så förvånad att sonen skulle komma och hade honom i telefonen kom jag mig inte för att fotografera.
Jättemysigt och trevligt att grabbarna kom. De åkte dock vidare till Jönköping och köpte en Cross-hoj till kompisen så de kom inte tillbaka förrän sent på natten sedan men stannade hos oss hela helgen! Åh vad glad ett modershjärta blir!
JR kom vid 20:30. Vi åt middag och kollade på Sons of anarchy till mitt i natten innan dags att sova i härlig tystnad! Vilken underbar fredag!
 

Jag vill fotografera, jag vill dansa jag vill träna jag vill sjunga!

Min kropp och själ trånar efter livet. Snart blommar Kungsan! Det får jag inte missa det är magiskt!
Fortfarande så trött och nedtryckt men det kommer tankar i mitt huvud att jag vill sjunga i min ensamhet när jag kör bil, jag vill dansa på en fest i sommar, jag vill fotografera teman med min väninna M....och jag vill börja träna! Kraften är dock liten än så nu får jag återta livet lite långsamt!
I går ställde jag klockan på 15.00 efter 4:e och sista nattens jobb denna helg. Det har fungerat riktigt bra på vår nya IVA och jag ser ett hopp för de 8 nästa månaderna att det ändå ska fungera bra på vår tillfälliga arbetsplats, förberedelserna som mina kollegor gjort där är helt fantastiska! Om någon läser här...TACK, ni har varit grymma!
Bilden ovan har inget med mitt jobb att göra utan var en av de roliga träffsäkra bildenra som #villfarelser ställer ut på Fotografiska muset. Det var där jag och M möttes vid kl 17.00 igår.
Här försökte vi se lite allvarliga och svåra ut men det gick ju sådär. Villfarelsers utställning var tyvärr bara en liten del av Fotografiska och bara en tillfällig gäst men det går ju att följa #villfarelser på instagram så får man sig dagligen glada skratt eller tänkvärda ord. Rekomenderas.
Vi inledde dock i Fotografiskas resataurang. De spelar ytterst dyra och svåra måste jag säga. För 745 spänn kunde man få något så man blev mätt...så vi tog bara 2 varmrätter var och blev inte mätta. Inledningsvis fick vi en halv smärgår var med lite kol på. Se så M njuter!
Sedan kom första varmrätten....en grillad halv morot! Yea! Det var väl gott men när kommer maten?
Sade jag att den grillade moroten...alltså bara den kostade 135 kronor?
 Sedan kom huvudattraktionen! Lök-kompost! Det var 3 lökblad med chips i och lite svampstuvning! 
Det var också gott men väldigt lite. Tur att vi börjat hålla diet!
Till detta serverades obegränsat med vatten! Hur som helst har vi lovat varandra att prova lite nya matgrejer när vi ses för lite dejter! Vi vågade oss dock inte på Havskoraller som var ett annat alternativ på denna sparsamma meny.
Sedan gick vi runt och hade det trevligt och kollade på utställninganra och jag fick en sjudande känsla av att livet är på väg tillbaka.
Har satt på mig stegräknaren för att börja påminna mig om att röra på kroppen. Blev drygt 16000 steg denna sovdag, det gillar vi!
 
 

Äntligen!

 Äntligen äntligen har jag lämnat in min uppsats för granskning till examinatorn idag. Det kändes helt overkligt. Ännu vet jag ju inte om jag klarar det men nu kan jag inte göra mer just nu. Min handledare hade inte tid att läsa mitt arbete efter korrigeringarna så ...då var det bara att skicka in efter att jag läst det ett par gånger till och rättat lite mer. Hela jag är så slut och less på skiten!
Känner mig lika trött och tagen som denna skabbräv som promenerade förbi mitt fönster när jag satt och pluggade härom dagen.
Hur som helst, nu är det slut med att missköta mig och må skit, nu ska jag börja ta hand om mig igen. Jag inledde processen redan i kväll mellan nattaskiften med att klippa tånaglarna och fylla på spolarvätska på bilen.....sådant som verkligen har fått lida för eftersatt underhåll!
Det finns inga bilder från mitt liv den senaste veckan. Jag har inte haft något liv. I måndags var det simulatordag på jobbet då vi lärde känna nya IVA som vi flyttade till på onsdagen. Vi övade för att lära oss hitta i de nya lokalerna. På måndagskvällen fick jag tillbaka uppsatsen med 40 nya korrigeringar från min handledare. Tröstlöst arbete inleddes ca 12 timmar per dag med att korrigera På onsdagseftermiddagen var jag ur pyjamasen ett kort tag för att åka till skolan och plugga med tjejerna i ett grupparbete. 
JR och A har varit runt och kollat på bilar och crossar. Denna kross köpte A denna vecka och grabbarna har varit som tokiga i garaget.
Solen har skinit ute men jag har inte varit delaktig, jag har bara ätit rostbröd med marmelad och lidit vid datorn. Hatar den formen av liv!!!!
JR har köpt denna skåpbil för att kunna åka runt med Crossmotorcyklarna så de kan åka på banor och ute på landet.
Den här bilden fick jag av dem igår när de var ute och körde. Jag har jobbat hela helgen och ska jobba lite till men snart ska jag vara ledig och då vända huvudet mot våren, raka benen, åka och handla sund mat, jogga lite försiktigt, äta nyttigare.... längtar så sjukt mycket till fredag då jag ska åka till landet och ta emot byggmaterial vi beställt för att börja laga garagtaket mm.
Det känns nästan otroligt att mitt liv kan få börja igen!

En härlig söndag på Didrikstorp

Den här dagen var det mycket bättre väder än under lördagen.
Vi satt ute i solen och drack lite kaffe på en provisorisk bänk.
Jag fick upp alla de sista hörnen på entrén. De är dock inte mer än grundade än då det måste bli lite varmare innan man målar.
 JR tränade till och med denna helg i lilla gymmet på prärien då det äntligen var någolunda temperatur.
Han blev jättestark så han fick posera i mina "hörn".
Jag klippte och klippte i äppelträdet och hann det klart innan vi på sena eftermiddagen skulle åka hem. JR hann med att åka lite krossmotorcykel också. Vi var mycket nöjda över helgen! 

I lördags på torpet!

 Vi beslutade att det var dags att börja titta på vad vi kan göra åt det här garagetaket. Går det att laga? Vi inledde med att ta bort de glesa pannorna som låg där och skämdes på taket.
Sedan började vi sopa och skrapa taket från mossa och elände. Det tog sin tid. Halva taket hann vi med denna gång. Vi mätte också upp alla läkt som behövde bytas och mängden tegel och stuprännor som skall beställas så ska vi provlägga tegel på detta tak och se om vi klarar det för resterande takjobb.
Efter borstning och skrapning körde jag tryckluft för att göra taket helt fritt från det sista.
Sedan fick JR äntligen ta fram sin krossmotorcyckel och börja köra. Han mekade lite, sedan körde han, sedan mekad han lite till sedan sladdade han ytterligare fula märken i grusvägen och gasade på. Man märker att han gillar det där. Vi träffade en granne som också höll på med sporten, faktiskt han som bodde i vårt torp innan oss och han skulle visa JR spår i skogen där man kan köra kross. Kul!
Jag kollade i trädgården efter blommor och hittade det här. Undrar vad det är som kommer upp?
Sedan klippte jag halva ett skitstort äppelträd till.
Det tar sin goda tid att klippa så här stora träd.
Jag sågade mig själv lite löst i ansiktet och körde in pekfingret i en gren så jag fick en duktig blånagel!
Vid garaget står ett högt träd som smutsar ned garagtaket väldigt. Vi fick för oss att vi skulle såga ned en av grenarna som hänger över...men vi fick ge upp.
JR kom inte ens upp till grenen som skulle tas ned. Trädet vann.
I det här "fönstret" på entrén saknas en bräda i överkant för att jag skall kunna sätta upp mina "hörn" där. Jag hade ju köt virke så vi satte upp den. Blev jäkligt bra faktiskt och vi hade sjuk tur med passformen direkt, fick liksom banka den på plats, så tight blev den!
På kvällen promenerade vi till ett par grannar. Vi var bjudna på tacko-middag!
Jättetrevlig kväll och fruktansvärt mörkt att promenera hem bland lodjuren i den mörka natten.
 
 

I fredags.

I föra veckan skrev jag som en galning på min uppsats för att kunna lämna över den till handledaren för bedömning på fredagskvällen. en kort paus tog jag mitt på fredagen för att åka och köpa lite virke som skull emed ut till landet under helgen i fall vi hann börja byta ut något på entrén som är dåligt. Virket är noga uppmätt av mig förra helgen för att passa i dimensioner och längder. 
Sen skrev jag som en galning igen till dess att jag lämnade in arbetet vid 20-tiden på kvällen, totalt sopren i skallen. Dessa små rackare stod utanför mitt fönster när jag satt och skrev. Bilden ser nästan ut som ett reklamblad för Jehovas  :-)
Tacosmiddag med sönerna innan vi i sena kvällen begav oss av ut på landet.
 
En spännande och ovanlig sak som hände på utresan var att när vi närmade oss torpet vid midnatt spranng en lokatt i våra billyktors sken en bra stund framför oss på vägen. Det är första gången jag ser en lokatt någonsin och så länge också! Den liksom galloperade framför oss nästan hela vägen fram till stugan, flera hundra meter. Jag fick upp mobilkameran efter en stund och började filma men filmen blev så mörk och suddig på skogsvägen. Häftigt var det i varje fall.

Annandag påsk.

Äntligen kom lite sol och blå himmel även om värmen lät vänta på sig.
Lite is kvar på tomten men det är nog sista rycket.
JR återfick krafterna efter att ha känt sig dålig lite allmänt under helgen och i magen i synnerhet under natten och började plötsligt förstå tjusningen med trädklippning. Han hade inte direkt tänkt på hur anskrämligt dåligt skötta träden var förrän han såg förvandlingen.
Sedan blev det tyvärr att åka hem. Jag tog lite mått på plankor på entrén som behöver bytas i fall jag lyckas åka och köpa några inom den närmaste tiden.
Väl hemma kom D från mamma. Hon hade i helgen varit och hämtat sin efterlängtade nya lilla guldhamster som jag tror heter Neo men som jag kallar Musis.
Sedan hände det stora. Hon fick leta efter påskägg och i ett av dem låg en moppenyckel. Hon föll i gråt och blev så chockad, glad och överraskad. JR hade varit och köpt en moped till henne i fredags i Jönköping när han var där på Elmia.
Hon verkligen grät av glädje!
Lite roliga livstecken fick vi från E och hans J i London också.
Sedan började nattjobbet och studierna för mig igen. Hade fått feedback på uppsatsen jag skickade in innan vi åkte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Påskdagen

Påskdagen var likaså den grå och nordanvindkall. Hade förväntat mig varmt härligt vårväder men det lät vänta på sig i år.
Sen frukost med mammas hemmagjorda mumsiga marmelad. Är det helgfrukost på landet så är det! Då gonar man sig....i perioder när man inte skärper sig...som jag borde...
Sedan kom mamma och pappa över på en fika.
Vi pratade minnen från förr och försökte rita upp och minnas lägenheter vi bott i när vi var barn/unga.
Jag mindes helt tydligt farmor och farfars lägenhet precis som den var fast helt spegelvänd enligt pappa.
Sedan gav jag mig på det här trädet. 
I flera timmar slet jag på med rikligt med grenar på hög höjd. Trädet är riktigt högt.
Jag han bara halva trädet denna dag.
Maja och Mercan gillar verkligen att vara på landet och de är extra keliga med oss och varandra när vi är där.
Sedan gick jag in och frös utav fasen.
Satt vid elden och drack ett glas vin. Mysigt.
Efter något avsnitt på tv-serien vi tittar på bestämde jag mig för att lägga fogen där vi satt plattor framför ena öppna spisen.
Före...
Som sann matmor smetade jag ut fixen med en slickepott. 
Det blev riktigt jämt och bra.
Yngsta sonen med flickvän åkte nu till London själva och vi fick lite foton av dem.
Sötisar.