Nu har tiden gått för fort igen.

Jag får göra mitt bästa att blogga i kapp. Börjar från nu och går bakåt hoppas jag, man får skrolla bakåt för att se om jag får till det :-).
Förra året, i höstas köpte jag en grill på rean när de sålde ut. Sedan har den stått till sig i en kartong.
D och JR har ägnat lite tid de senaste 2 kvällarna för montering. Man kan väl säga att det blev ordentligt med kvalitetstid för far och dotter då det var många skruvar :-)
Man trodde ju att en så pass stor kartong skulle innehålla en färdig grill men så var det inte, den var i molekyler däri.
Möbleringen i vardagsrummet för sommarens regniga dagar är fixad!
Nu ikväll när jag är på nattjobbet fick jag denna bild! Den är färdig! Nu ska vi bara lära oss grilla också.

Söndag, en varm dag.

I söndags vaknade vi till ännu en underbar varm och solig dag. JR låg ute under torkställningen med Mercan och lapade sol när jag vaknade. Jag tog min frukost på verandan. Äntligen sommarliv!
Snygg bild va :-) I bland är jag stolt över mig själv som vardagsfotograf!
Sedan stack JR iväg till Globen för att stå vakt på UFC. Rackrans vad nöjd han var över det uppdraget!
Jag stack ut och sprang. Denna bild är tagen INNAN jag sprang för jag kan säga att jag var betydligt mer ansträngd och knallröd när jag kom tillbaka. Eftersvettades i flera timmar av att det var så varmt och stark sol.
Jag vet inte om man ser det men biltermometern visade 29 grader när jag sedan for till eftermiddag + nattjobb vid 13:30. Framför mig hade jag ett 18-timmars pass. 
I bakhuvudet cirkulerade hela tiden att jag har hemtentan att göra inom en snar framtid. Försökte öppna lite böcker cid 5-tiden på nätterna nu när jag jobbade men det hände inga underverk med tentan. Måste sätta mig så fort jag blir ledig och göra det hela, lämna in så jag blir av med oket på axlarna för denna gång.

Planterade blommor i lördags.

Lördagen var en strålande dag. JR var i globen och vaktade invägningen på UFC. Jag minns inte direkt vad jag gjorde men jag tror jag bara var hemma och pysslade. Planterade blommor.
Jag verkligen älskar att plntera och göra sommar. När jag är på vår altan på baksidan känns det som jag bor på landet.
Jag målade den här fönsterkarmen som stått omålad sedan förra året när vi bytte fönstret. Finns ju gott om sådana uppdrag i min värld.
Sedan gick jag hårt åt slänten med kantklipparen och krattan. Fick bort några kvadrat högt gräs i varje fall.
På kvällen var jag och Mercan ute på balkongen och vattnade balkonglådor i den ljumma härliga luften.
Varje dag nu får man spola balkongen och alla balkongmöblerna från alt det gula pollenet.Det luktar dock gott att vattna och spola med slangen på kvällen ute. Om man inte måste vattna för att det är krutorrt och man inte har tid så är det annars en ganska avkopplande uppgift.
På kvällen kollade vi sedvanligt film och unnade oss glass. Vissa av oss mer glass än andra. JR drog en hel Vienetta-tårta för 7 pers själv!
 
 

D och jag var på en heldags shopping!

På fredagen var D och jag nästan på en heldags shopping. Vi tog oss en lunch på Ikea också. Just nu minns jag inte vad vi shoppade men det var massa saker vi hade planerat att införskaffa, inte direkt kläder och så. Skor köpte vi till D.
Sedan verkar jag ha pysslat i på balkongen också. Jag har pysslat mycket senaste veckanmed att få fram sommarsakerna men det har väl framgått.
På fredagskvällen sprang jag en liten sväng på 1,5 mil också. Jag är inte i så bra form och jag får blåsor på fötterna på ofördelaktigt sätt. Har försökt knyta om skorna men det gå inget vidare. Tror att den dåliga formen mest beror på att jag är inne i en stressad period med hemtenta och inre stress. Måste verkligen beta av saker och komma till lugn till sommaren nu.

Krist Himmelsfärd, torsdagen.

Jag har hållt på allt möjligt hemma men jag minns inte riktigt. Alla blomlådorna åkte nog upp ordentligt denna dag.
Jag vet att jag städade riktigt hårt i mitt toalettförvaringsbord denna dag också + sydde ett förhännge till det för att man skulle slippa se alla schampoflaskor och bindor och sådant. 
Det blev en mjuk vaxduk som fick agera gardin. Man tager vad man haver när man är i farten. 
 
Det var ju ledigt så vi åt sallad på altanen.
Det känns som om jag inte gjort ett skit när jag ser vad jag skriver men jag har verkligen haft fullt upp av oklar anledning de senaste 2 veckorna tycker jag, det är bara det att jag inte minns med vad.
 

Onsdag och syrran på besök.

Jag hade piffat klart altan-kuvösen vilket inte var det lättaste då Mercan hittar ställen att håra ner hur man än beter sig. återkommer till det.
Denna härliga dag åkte jag till Bauhaus och köpte blommor och jord.
Det var 10 Pelargoner för 100 kr så jag köpte åtminstone 30 stycken. Vilken tur jag hade!
Sedan var det bara att sätta igång.
Började plantera lite men sedan kom söstra mi för lite tjejkväll.
JR jobbade som vakt på Uefacupfinalen Ajax mot Manchester United, en vild historia där Ajaxhulliganerna kastade stolar och bråkade.
Bättre hade vi det hemma i kuvösen i stället.
Min syster har verkligen blivit smal på senaste, är så avis och stolt över henne!
Sedan åt vi sallad ute i den ljumma kvällen.
Trevligt!
 
 
 

Regnig ledig dag.

På onsdagen var min lediga dag,
Jag tog fram kameran för att ta kort på sonens moppe som ska säljas på blocket men även ett gäng tulpaner och blommor fick stå modell då jag bara kände för att fotografera lite, det var så länge sedan kameran var framme.
Yngsta sonen ska sälja denna och ge stora sonen betalt för den röda Forden som han ska få köpa och ha sedan när han tagit körkortet. Mellanskillnaden skall han köpa en liten billig moppe för så länge som transportmedel bara.
Maja var med ute och smutsade ned mina nytvättade utemöbler med leriga tassar denna dag men det är det värt för hon är så mysig,
Jag höll på i flera timmar i regnet och spolade av utemöbler och blomlådor med högtryckstvätt.
Passar ju bar att göra det när det regnade.
På kvällskvisten sedan hade allt torkat upp och jag kunde måla altangolvet en gång till.
 
 

Övningskörde för första gången.

På tisdagen hade vi utbildningsdag på jobbet vilket var en bra dag. På kvällen när jag kom hem stack E och jag till Kungens Kurva där jag skulle byta storlek på ett par byxor till sonen och då passade vi på att börja övningsköra nu när alla papper och godkännande inför det kommit.
Jag tror bilen var tankad med kängrubensin för det hoppades ganska mycket den här första dagen.Vi övade starter och stanna och köra på ettan kontrollerat i 40 min och sedan bar det av hem. En riktigt rolig stund hade vi. Så rolig att vi faktiskt gjorde om det redan dagen därpå och då gick det redan mycket mycket bättre. Vi fick då leka vägar på en stor parkering där det fanns uppritat som vägar. Mycket bra. 
 
 

Måla altan och vika tvätt.

Yngsta sonen E och Lilltjejen D har varit hemma flera dagar denna vecka förkylda. I måndags var vi en sväng till vårdcentralen för ett halsprov på honom men det var negativt.
Jag hade annars vika tvätt och måla första varvet svartfärgad träolja på vår nyslipade altan på schemat denna dag.
Eftersom det av och till regnade så blev det lite nu och då målat.Kanske inte helt optimalt.
 
Skönt att alla flagorna och sådant nu är borta.På denna bild är allt målat 1 ggn.
På onsdagen körde jag sedan ett andra varv och då blev det lite svartare. Så klart hade jag inte fortsatt använda svart om det inte hade varit tvunget då allt på huset är svart och vitt.
 

Nu ska skinnet bort.

 
Förra fredagen hade jag äntligen fått tid hos Dr Stark inne i stan för en bedömning om jag kunde få ta bort lite skinn på ögonlocken som nu har börjat bli verkligt besvärande. Skinnet hänger allt mer ner i mitt synfält.
Inte speciellt smickrande selfie men om man tittar på ögonen så ser man att det stör. 
Läkaren bedömde att det inte var kosmetiskt i mitt fall utan en medicinsk indikation då hon tyckte det var handikappande och på väg att bli värre. Hon gav mig tid redan 12 juni för operation. 
Hon försökte visa mig bilder och på mig på hur det kommer bli och det känns som om jag inte kommer se så speciellt mycket snyggare ut men det kommer troligen bli en så skönt för synen så det är värt det. 1-2 veckor med blåtirir blir det men jag bryr mig inte om det, ska bli skönt att få det bortklippt. 1 timme i narkos med larynxmask blir det. Lite nervös för det men.....jag ska skärpa mig att inte hispa och oroa mig för det.
Jag beslutade någon ggn i förra veckan att dra ned på kalorierna....igen och det går ganska bra just nu att skärpa mig så det blev sallad i Kungshallen efter läkarbesöket.
Lite shopping blev det också fast inte så mycket som jag hade hoppats. En klänning och ett par skor.
Det var en fin vårdag!