En härlig helg.

På fredagsmorgonen åkte jag ut till mysiga Didrikstorp. Ännu en dag i fantastiskt strålande solsken.
På trappen stod denna vackra blomma och välkomnade mig. Vår snälla granne B hade givit oss den ♥️
Man kan väl säga att Maskrosorna hade gått bananas totalt på bara en vecka.
Likaså gräset, jag inledde med att klippa runt träd och där inte stora gräsklipparen kommer fram, den överlät jag till JR på lördagen.

Blomlådan hade exploderat i ett hav av Penséer! 
Likaså märkte jag att jag var bönhörd, det var verkligen Pioner som växer i vår rabatt!
Även Akleja!!!! Jag ska vårda dessa torpväxter ömt och se om jag kan dela och öka plantorna på sikt så vi får fler!
Eftersom jag var ensam åkte jag in till Katrineholm och gick på den stora secondhandbutiken! 
Ren njutning. Fick med mig en trasmatta och denna lilla porslins-skönhet hem.
Jag vit-oljade bordet vi byggt 2 varv. Vet inte om jag blev så nöjd, vi får se hur vi går vidare med det.

Fixade pallen, målade benen och klädde om sitsen till sminkbordet.
Var ute i landet och skördade Rabarber och gjorde 2 pajer. På kvällen sedan kom JR äntligen.
Så här blev bordet. Fick bara med 3 av stolarna jag köpt ned till landet, de andra 3 får följa med nästa gång.
I det härliga solskenet tog vi tag i uppgiften att sätta en hängränna på garaget. Vi vet ju inte hur man gör utan Googlar och försöker.
Blev ganska bra med perfekt fall.
På lördagskvällen kom grannarna över på lite grillning. Vi satt ute sent i den ljumma kvällen.
På söndagen åkte JR till Örebro och inköpte ytterligare en Cross. Nu har han en av varje storlek...
Den här är tydligen starkast.
Jag målade garage och lyssnade på ljudbok, njöt av en helt underbar helg.


I torsdags

En ledig dag. Jag åkte o shoppade lite grejor till landet.
6 stolar till exempel till utebordet vi byggt.
Jag köpte också vit olja att olja bordet med.
Sedan köpte jag en present till H som varit min handledare under uppsatsen. Jag åkte upp med den till henne på KI. Hon sade hon hade akademiska planer för mig. 
På kvällen tog vi en liten vardagsgrillning i finvädret.

Idag är första dagen på resten av livet!

Senaste dygnet har varit händelserikt och turbulent. 
Först av allt, ett stort varmt grattis till D som tog sitt moppekort igår!
Maja kunde lyckligt konstatera att husse äntligen kommit hem från Kroatien på kvällskvisten.
Han var nu utan skägget!
Vi satte oss att äta. När vi sitter o äter ser jag hur JRs vänstra pupill växer till att bli totalt dillaterad/vidgad. Den reagerar inte på ljus. Jag blev ju fruktansvärt rädd. Han hade inga andra symtom. Ringde sjukvårdsupplysningen som sade vi genast skulle åka till  Huddinge sjukhus.
Där gjordes CT och sedan fick vi stanna där fram till halv fyra på natten. Inga ytterligare symtom. Pupillerna blev båda annorlunda, olika, vidgade och utflutna. Vid halv 4 sade vi att vi ville åka hem o sova. Läkaren ringde under morgonen och sade det inte var en tumör eller blödning. Ögonen var fortfarande knäppa under morgonen men inte lika som under kvällen/natten. Vi hade nästan beslutat oss att det var sjösjukeplåstret han haft på sig i Kroatien som var boven i dramat.
Efter 2 timmars sömn åkte jag till skolan och klarade den stora examinationen som jag våndats över sedan i november. Jag försvarade min uppsats!!! (Lite revideringar men det är normalt)
Därefter åkte jag sjukt trött hem. Då JRs ögon fortfarande var konstiga om än inte lika konstiga eller ljusstela tyckte läkaren på Huddinge att vi skulle åka till St Eriks ögonsjukhus för ytterligare undersökning. Så där spenderade vi eftermiddagen. Nu kan vi med lättnad veta att inget är fel med ögonen.
De såg ju att pupillerna fortfarande är lite olika men de tillskriver det som biverkan av sjösjukeplåstret Skopoderm 72h som han tagit av sig efter båtturen igår. Konstigt dock att det kom så sent. Nu kan vi lättade leva vidare i största välmåga lyckliga...och utan den jäkla uppsatsen!!!
 

Jobbarhelg!

Har varit o besökt denna lilla pärla i helgen, Isa! Hon föddes förra lördagen med en tuff start. Nu får mamma o pappa äntligen hålla henne och börja gosa. Stort grattis A och M! 
Vi...de gamla "mostrarna" vet inte till oss av lycka att få hålla den ljuvliga lilla pärlan. 
Hoppas snart de får komma hem från sjukhuset.
JR har åkt till Kroatien på segelsemester med sitt jobb. Ser ju jobbigt ut på hans jobb...
Lammullströjsn sticks!
Här är en bild från mitt jobb i helgen. Här kan man säga att vi har jobbat! Mitt i denna smet av slangar har jag suttit och "kört" maskinerna. Fruktansvärt trångt men arbetet är mycket värdefullt.
Att det är så  trångt är för att vi är på en tillfällig IVA medan de bygger om vår IVA och kopplar ihop den med nya delen av sjukhuset.
Sade jag att jag älskar mitt jobb? 
Den lilla tiden jag varit vaken hemma har D och jag fixat till på altanen.
Ny vecka börjar. En jobbnatt kvar. Sedan är det försvara uppsatsen på onsdag!

Grattis till Körkortet E!

Stort grattis min fina son! Där satt den!
Nu river vi den här!
Vi har övat...
Och backat.... Igår backade vi hemifrån pappa hela vägen hem till oss!
Nu har han lappen...och jag har ingen bil längre...plötsligt är den superpoppis!

Hur många gånger har jag skrivit varde liv?

 
I denna ljuva sommartid. Hur fantastiskt är det inte? Jag har en lång härlig långhelg bakom mig att blogga men som vanligt har jag jobbat och pluggat stenhårt de senaste dagarna. Jag fick in tentan som skulle in innan helgen.  Nu är det bara opponentskapet kvar i morgon och mitt eget försvarande i nästa vecka.
Har säkert förberett mig 40 timmar effektivt inför opponentskapet i morgon. Jag ska under 90 minuter presentera och kritisera en annans uppsats. Jag kommer komma dit nervös men väl förberedd.
Nu ikväll lade jag arbetet ifrån mig och tog en promenad i kvällssolen till Pizzerian i Stuvsta där jag åt en sallad.
Jag bestämde med mig själv att jag orkar inte bara äta kolhydrater i form av pannkaka o rostat bröd en enda dag till. Nu vill min kropp sluta plugga och missbrukas och i stället börja njuta ett hälsosammare liv.
Efter skoldagen i morgon går det nog  inte att plugga så mycket mer. Då kan jag blogga helgen som varit. Ge mig en lyckospark i baken inför i morgon.

Sitter o väntar på tentan.

Halv tolv natten till onsdag. Sitter här hemma i soffan o väntar på att hemtentan ska läggas ut om 30 minuter. Vill bli av med skiten!
Idag var en fantastisk dag vädermässigt. Tyvärr njöt jag inte som man borde. 
Jag åkte in till Sophiahemmet och skolan i morse och satt som åhörare på ytterligare en till examination under några timmar. Provade därefter att gå på stan men jag hade inget driv till det, brukar vara så dagen efter att jag gått av nattpassen, energin är låg.
Efter helgens nattjobb åkte jag o handlade mat i går morse innan jag gick o lade mig. Vid den tiden på morgonen kan man nästan bli lite besk i tonen när den pigga morgonpersonalen på ICA hälsar en välkommen!
 Hemma i rabatten har rådjuren glömt att äta av några tulpaner. Hur gick det till?
Om det var igår började jag plantera om väldigt många mer blommor hemma också.
Sonen blev ju sjukt lycklig över det, han sade tack snälla mamma för att du planterar blommor till mig...eller inte...
Hur som helst var han väldigt söt när han kom upp och mannekängade sina nya kläder (för kross-åkning). Mammas lilla kyckling! Aldrig har väl han visat oss nya kläder förut!😀🤗
JR och sonen A åker kross var och varannan dag nu. I lördags skadade sig en av deras kompisar illa men som tur var inte livshotande.
Sprungit har jag faktiskt gjort 2 ggr nu. Kanske är jag igång igen och vi försöker äta lite nyttigare hemma. Nu när det drar igång med tenta o oponentskap åker en o annan macka ned igen, man kan lugnt säga att jag stress-äter. Men vad fasen, det är fortfarande en kvart kvar till tentan kommer. Jag får väl gå o ta en dusch bara för att ha något o göra. Vill se hur tentan ser ut o sova på saken o starta i morgon. Den ska vara inne på fredag till midnatt. Så länge har jag dock inte tid att sitta med den, måste planera för oponentskap jag ska utföra nästa torsdag.  
 

Ja jäklar vad underbart!!!

I fredsgs lämnade jag in min uppsats! Nu ligger den strax ute för opponenterna att granska inför examinationen! Jag kan absolut inte göra ett skit med den mer! Den 23/5 ska jag försvara eländet.
Idag, när jag vaknade efter nattjobb bara kände jag att nu börjar livet! Jag såg allt damm som ligger över hemmet, allt jag måste börja ta hand om och det känns nästan ...bara bra! Jag gjorde en sak jag tänkt på ett tag och bara gått förbi. Hade 2 blommor i köksfönstret som jag skar sönder i rotsystemen och delade så de blev 5 stycken! (Så här små blev de efter stickningen). Bara en så liten grej som att pyssla med blommor gjorde mig lycklig! Äntligen!
Tro det eller ej men jag tog mod till mig och gick ut och joggade för första gången på mycket länge! Hela jag är ett förfall men nu är det slut på det! Det kändes så skönt att komma ut, typ lipfärdig av runners high efter redan 50 meter! 
Jag gjorde dessutom kål i stället för pasta till köttfärssåsen! Varde liv!!!!

Valborgshelgen Lördag

Vi tog som första insats på landet på lördagen tag i att åka till tippen med den gamla toan och alla äppelträdsgrenar innan tippen stängde klockan 13.00.
Sedan åkte vi några mil mot Nyköping och köpte en gräsklippare vi hittat påpBlocket vid Skavsta flygplats. Den var välskött av äldre herre så den slog vi till på.
Katterna är så mysiga när de får följa med till landet, de sover i hop och går ut tillsammans vilket de aldrig gör hemma.
När vi kom hem var det regnigt så då invigde vi regnrockarna och gummistövlar att och gick en promenad i skogen bakom huset.
Det var finare och öppnare än vi trodde.
Det var lite fågelsjöar och vatten men inga badsjöar jättenära tyvärr.
 vi kollade läget på lite närbelägna öde byggnader. Spännande.
Vi såg vårt hus på lite håll.
När vi kom hem sedan hade vädret blivit bättre så vi började kapa upp gammalt virke från tomten att elda upp i spisen i stället för att åka o slänga det.
JR åkte väl en sväng på crossen.
Sedan började vi gå all in med att testa gräsklipparen!
Riktigt roligt var det och ännu roligare när vi fattade hur uppsamlaren för löv och gräs funkade också!
Man bara hängde på den efter gräsklipparen så hamnade allt däri! Vilken lyx! Inget kratta här inte!
Sedan åkte man bara o tippade i komposten!
Vi körde gräsklippare som galningar :-)