Måndag 30/7.

Promenerade hem från jobbet i morse. Det var ett riktigt dåligt val. Varmt plus att kroppen inte är gjord för att motionera något alls efter nattjobb, dessutom hallucinerade jag om mat hela vägen hem.
När jag sovit klart hade JR kommit hem från landet och bytt däck på bilen. Vi packade ihop oss inför att åka till landet men vi fick vänta på att katterna skulle komma in så vi fick med dem.
Åktevägen över Stjärnhov, där jag bodde som liten. Mina första år bodde vi i hyreshuset till vänster på bilden.
Mycket hög luftfuktighet och vackra himlar på vågen dit.
Regnmätaren hade fungerat, 18 mm över helgen!
Vi tog det lite lugnt och njöt av lugnet och tystnaden. Sedan kollade vi tv några timmar.
 

Måndag den 23/7. JRs bror o far med familj på besök.

På tisdsgsförmiddagen kom detta glada gäng på besök! (Den här bilden är från kvällen men jag inleder med den).
Vi startade med en akut lunch på McDonalds på vår väg till Djulöbadet i den extrema värmen.
Vi parkerade oss i skuggan och varvade bad med fika.
Ungarna somnade en stund i den stora gungan.
Sedan grillade vi ....det var innan det blev grillförbudtider men vi hade vattenslangen på och laddad. Vi vattnade på marken innan vi tände också.
Angie var grym grillmästarinna!
Mysigt att vara så många vid matbordet!
Tjejerna är superduktiga på gympa bägge två och de gjorde volter och stod på händer hela kvällen!
 
Till efterrätt hade vi bananasplitt vilket passade alla i denna allergiska skara!
Sedan försökte vi ta ett släktkort så där som de brukar se ut förr. Strama med hatten i hand.
Fast det gick så där 😁
På kvällen sedan kollade vi lite film och spelade spel. Mycket trevligt.
Ett fint kort på R lyckades jag få också, det händer inte ofta då han är grimasernas mästare!
 

Söndag den 29/7. Jobbhepgen fortsätter.

Vaknade vid 16.00 och fann JR och Mercan mysiga och lata på altanen. Klibbig värme men betydligt bättre dagsömn för mig än föregående dag.
Jag tänkte lite på det där med att gå mot nyttigare liv och tog ett provade steg genom att bara äta kokt ägg till frukost. Måste liksom träna mig mot att dra ned känner jag.
Jag satte mig vid datorn och fortsatte göra lite ärenden. Lagade mat till familjen och lade i en tvätt. 
Det är verkligen klibbigt varmt hemma och alla går runt typ halvnakna.
JR åkte sedan till Didrikstorp själv för att hämta extradäcken till sin bil då han fick punka igår kväll och fick ta bärgare hem när han lämnat D hos mamma.
Jag beslutade mig för att promenera till jobbet för att röra på mig lite då jag inte orkade springa i värmen. Kändes bra att promenera. Lyssnade på ljudbok och tog en dusch när jag kom fram till jobbet. Blir lite tristare att promenera hem i morgon bitti när man är trött...
 

Lördag 28/7. Jobbnätter.

Vaknade i panik av hettan i vårt kvava sovrum vid 14:30 på lördagen. Ingen idé att ens försöka somna om.
Vågen visade som vanligt denna sommar, galet mycket. Tänker mer och mer på att jag måste starta någon plan, sätta igång. Jag fixar inte att bara lite snyggt minska, jag måste skärpa mig och gå all in om jag ska klara det. 
Får se om jag får upp motivationen till att starta 1:a augusti? Jag blev hungrig på kolhydrater bara av tanken. 
När jag hade ätit frukost öppnade jag datorn för första gången denna sommar. Jag gjorde lite måsten som hängt över mig. Kändes faktiskt mycket bättre bara av att ta tag i det. 
Längtar lite till att det ska bli svalare så man kan börja jogga igen. Som det är nu orkar jag knappt vara stilla ens.
Nattjobb. Nattren mot söndag. Nu på morgontimmarna kom äntligen lite regn och åska!!! För ovanlighetens står alla och ler och tittar ut på regn.
Kul bilder i detta inlägg 😁. En på en extremt dålig vikt och en på regn! Nu snart hem och sova efter andra jobbnatten denna helg. Hoppas det blir svalare idag.

Onsdag den 25:e juli. Mammas och pappas födelsedag!

Denna morgon fixade jag i ordning 2 långpannetårtor. En som vi skulle ha när mamma och pappa kom på fika då det var deras födelsedag och en som pappa skulle få med sig hem då han uppskattar lite kaka till kaffet hemma! Han fryser in och tar ut en godbit då och då.
Mamma och pappa kom och de planterade en regnmätare i vår trädgård. En regncermoni hölls men den måste varit svag då den ännu inte givit verkan. Regnmätaren är krut-torr!
Som stor glad överraskning dök yngsta sonen upp. Han hade varit i Strängnäs hos flickvännens morföräldrar och tog vägen om oss. Kan en mor bli gladare? Har ju knappt sett skymten av honom i sommar.
Mina föräldrar tycker också om Didrikstorp, det märker jag och det är så mysigt att vi numera träffas oftare! Mamma o pappa, ni är alltid välkomna, det är bara att ni kommer och hänger med oss. Mamma ser ut att njuta av att ligga i tystanden i skuggan på gräsmattan.
Pappa tog med sig hans mammas eller mormors recept på "farmors--tårta" som jag minns från när jag var liten. En kaka min farmor gjorde i stekpannan i olika lager med äppelmos emellan och så hällde man lite ovispad vispgrädde på sin bit så den blev blöt och smaskig. 
Jag har lovat honom att göra den till oss till nästa gång de kommer. Jag tänkte byta ut vetemjölet mot glutenfritt bara.
Tänk att det tagit hela sommaren till vi hittade att det här var en riktigt bra plats med skugga där våra utemöbler kan stå. Ingen kan ju sitta idem eller stå ut om de står i solen!
Mor o far fick lite grillbestick i dessa grillförbudtider.
Sedan åkte mor o far hemmåt och vi andra behövde akut åka och bada i hettan.
Sonen E har ju talanger från barndomen att göra volter på studsmattor och med gymnastik så han var ju som en cirkusartist på trampolinen i Djulöbadet.
Helt orädd och graciös! 
Efter badet  vilade vi en stund där vi hittade svalaste möjliga ställen i huset.
Efter det skulle vi möta upp grannarna för att gå på orgelkonsert i den stora Floda kyrka. Vi har åkt förbi och förundrat tittar på den flera gånger och nu skulle vi få gå in! E körde oss dit. 
Denna landsortskyrka är helt gigantisk!
Inuti var den väldigt vacker. Vi tittade runt lite innan konserten. 
Innan konserten startade smet sonen iväg för att fortsätta färden hem då han hade en tidig tid att passa morgonen efteråt.
 
Här är orgeln som det spelades på. En väldigt fin konsert som spelades av ett riktigt proffs. 
Prästen smög in lite bön och kyrkligt mitt i men ganska diskret.
Sedan liftade vi med grannarna hem. 
Efter lite middag använde vi kvällen åt att pyssla lite ute nu när temperaturen började gå ned. Jag pysslade lite med att starta upp att göra spaljén till rosen och JR mekade med sin ta cross.
Sedan blev det väl lite tv-tittande i vanlig ordning.
 
 

Fredag den 20 juli. Festhelg inleds!

Jag vaknade efter nattjobbet vid 14-tiden. Vi packade, vattnade och stökade i några timmar innan vi gav oss iväg ut till Norrtälje.
En olycka hade inträffat strax innan Norrtälje så vi blev stående ett bra tag på motorvägen. Många var vi som gick ur bilarna. Döm om vår förvåning när vi står sida vid sida med F och M som är på väg till samma fest som vi! Vi snackade och hade det trevligt i bilkön och sedan kunde vi åka vidare till festen.
Vi kom ju en dag för tidigt för att vi skulle kunna vara med och hjälpa till inför den stora festen på lördagen.
Jag och JR skulle denna helg sova i JRs Cross-transport-bil som vi bäddat i.
Vi gav en spaljé och en ros som inflyttningspresent då M och C byggt om hela sitt fina torp och det nu var kombinerad inflyttningsfest och M som fyllde 45 och hennes bror som fyllde 40.
 
Denna bild gör tyvärr inte deras totala renovering och ombyggnad någon större rättvisa, jag fattar inte att jag inte tog någon bild på huset? De har lagt entrén på huset på mitten nu och inrett hela övervåningen och....ja allt är spritt språngande smakfullt nytt och så sjukt snyggt!!!! De har jobbat så jäkla hårt med det jhär under våren. jag förstår inte hur de hunnit! 
Trots allt hårt jobb inför inflytt, med renovering och inför festen parkerade sig M avslappnat på altanen.
C grillade åt oss sedvanligt och han är kung på det! Med känsla och precision grillar han till stora gäng utan att bränna så mycket som en proteinfiber!
Samtidigt konverserar han gäster!
Jag är en stark motståndare till plåttak men...jag får ge med mig, de har ett mycket snyggt plåttak. Måste vi byta till plåttak på Didrikstorp så får det bli ett sådant här. Alla i min närhet säger att plåttak är det som vi måste ha, som huset kan bära upp och som är bäst för oss.
Så avslappnad och trevlig kväll. Vi fick till och med några regndroppar!
Vi satt ute till myggen blev riktigt jobbiga och det blev mörkt.
Nästa morgon beslutade vi träffas 9.00 i köket för att starta alla förberedelser inför den stora festen!
Myspysigt att sova i bilen med regnet som knattrar på taket.
 
 
 
 

Fredag den 27/7. Åka hem och jobba.

Ja ha. Nu har det varit en innehållsrik ledig vecka. Jag får helt enkelt jobba på att blogga ikapp den senaste veckan. Jag blandar dagarna lite här fram över och så lägger jag senare in dem i rätt ordning.
Jag hade bestämt mig för att jag hade ett "måste" idag. Den där jäkla rullgardinen skulle upp! Vi har hela semestern haft en filt för fönstret men idag lyckades jag bita ihop och sätta upp rullgardinen. Den håller värmen effektivt ute.
Sedan städade vi ihop oss, jag inne och JR ute. Varmt som bara attan, 34 grader ute så jag var nöjd med den uppdelningen!
Rätt var det var i stiltjen kom en stor virvelvind! Jag hann så klart inte med med kameran, det bara small till och träden låg i sidled. Uppför vår grusväg ramlade en stor, stark och hög...vad heter det.. virvelvind? Kändes jäkligt mäktigt och skrämmande! Vi tror att den tog med sig en ladugårdsdörr på ladan som ligger uppe i backen då ett hål gapade tomt i ladan senare när vi åkte förbi (det kändes som det var nytt i varje fall).
Vid 15-tiden åkte vi hem.
Maja och Mercan var så där lagom nöjda.
Resan hem gick väldigt snabbt då vi först stannade i Flen och köpte glass. Sedan i Merlänna där vi tog ett dopp.
3 ärenden till gjorde vi innan vi landade hemma. Vi satannade i Södertälje och köpte 18 kg kattmat på zoo-affären då vår var slut.
Sedan stannade vi på Netonnet för att lämna in vår nya tv som vi köpte till landet då det nu efter ett par veckor vägrar starta. Sist åkte vi till Västberga där JR skulle hämta ett paket med Cross-delar innan de stängde kl 18.00.
När vi kom hem vattnade vi alla döende blommor på balkonen och altanen efter att vi packat in.
Sedan fick man träffa älsklingsungarna! Jag lagade mat av...man tager vad man haver så det blev spaghetti och köttfärssås.
Det var länge sedan vi åt middag alla tillsammans! Happy moment!
Sedan snabbt in i duschen och märka att man blivit för fet för alla kläderna när man försöker hitta något att hoppa i så man kan gå till jobbet. Jäkligt trist känsla som snart måste tas tag i.
Nu är det nattjobb och dag-sovning över helgen innan det blir lite lediga dagar med maken på hans sista vecka semester igen. Vilken fantastisk, lång och bra sommar...om än lite varm. Jag pallar inte träna eller vara ute så mycket.

EFIT Torsdag 26 juli 2018

Blogg.se var lite bråkig med mig igår och ville inte ladda upp mina bilder så därav dröjsmålet.
Här kommer min EFIT från 26/7-18.
EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

EFIT

De andra deltagarnas EFIT den 26 juli hittar du här. Texten ovan är kopierad hos min väninna KRAKA som introducerat mig i EFIT.

Kanske är lite fusk men jag vaknade vid 4 i morse 26/7 av en förbaskat störande fluga. Släppte in katterna som aldrig brukar vara ute på nätterna på landet. Såg älvorna dansa på åkrarna och tog dagens första EFIT-bild. Ena katten Mercan åt, drack och var fast beslutsam att gå ut igen. Jag lade mig och somnade om.
Vaknade innan kl 10 nästa gång. Maken och den andra katten sov fortfarande. Ser ganska gosigt ut. Jag gick upp och satte på kaffet.
Ca 10-tiden var det frukost. Redan alldelse för varmt att sitta ute.
När vi tittade ut såg vi att bönderna arbetat med att skörda hela natten och vi förstår dem, de kan ju inte arbeta i hettan på dagarna. Bönderna jobbar natt detta år, troligen utan ob-tillägg.
Vid 11 var jag igång med att klippa, riva, såga aggresiv sly i trädgården. Har förhoppningen att jag i värmen ska palla att röja en bit varje dag.
Det här är strax efter 12. Vid det här laget är jag aggressiv och nästan förvirrad av värmen. Svetten sprutar och jag behöver dricka. Maken sitter oberört och mekade gammal moppe bredvid.
Vid 13-tiden smiter vi in i en kohage då vi av en granne fått veta att det går att bada i sjön som ligger i den.
Jo tjena...nä, vi måste gått fel, hör stod vattnet helt stilla och dög knappt till att vattna korna i hagen med.
Vi fick akut åka till det vanliga badstället.
Först stannade vi på Biltema och köpte tändstift till moppen och mjukglass vid 14-tiden.
Det här kortet var jag tvungen att ta genom att förstora med mobilen. Jag gick så långt jag kunde ut i vattnet och fotograferade maken med mobilen när han drycker från flotten. Det är klockan 15-bilden.
Klockan 16 ligger vi fortfarande vid Djulöbadet och det är långt över 30 grader varmt i skuggan. Vattnet är skönt. Här är det jag som dyker. 
Vid 17-tiden försöker vi softa lite i skuggan men ger upp och tar solstolarna och försöker softa lite i gymmet som vi hoppas ska vara svalt men även där är det kvavt.
Vi ger ganska snart upp...det är för kvavt även i gymmet.
Jag tar en titt om jag kommer upp på gymtaket för att lägga nockpannorna tillrätta men får ge upp, det är för rangligt och högt för mig. Detta tak måste nog helt läggas om.
Någon gång efter 18.00 lagar vi middag. Kött som pappa och mamma rekommenderade oss att köpa, kalventrecôte på Willys. Det var riktigt bra!
Efter 19 byggde jag denna spaljé klart till rosen vi köpt.
 Jag höll nog på ett tag och någon gång efter 20.00 målade jag på dessa gamla plankor med rödfärg eftersom jag skall bygga ett litet skärmtak av dem till vår värmepump framöver. 
vid 21-tiden ca tvingade JR mig till att sluta pyssla med mitt då han ville kasta pil med mig. Det var första gången för mig jag kastade piltävling, den hette 20. Det gick riktigt illa för mig men det var trevligt. Jag föreslog att JR skulle gå iväg och dricka 10 öl så det blev mer jämt mellan oss i pilkastningen men han sade han skulle slå mig även med 10 öl i kroppen. ( Jo, han är fortfarande nykterist...)
Nu börjar oron i oss alla bli starkare. Vi har inte sett till vår grå katt på hela dagen trots att vi ropat och ropat.
Maja hängde med oss ut och letade. Vi ropar och ropar på henne och Maja går med oss. Maja klättrade till och med upp i ett träd och mjauade själv, det kändes verkligen att hon förstod vi var oroliga för Mercan.
 JR och Maja gick efter åkern i solnedgången efter 22 och letade efter Mercan, jag gick sedan åt andra hållet och plötsligt dög det gråa lilla trollet upp.
 Vid 23-tiden var hon helt tofsig och förvirrad och matt. Jag tror hon hade solsting helt enkelt i hettan. Det var ju 34,5 grader idag i skuggan. Vi tvingade henne att dricka och satte på värmepumpen på kylning och svalkade ned henne (och oss).
 Vid midnatt hade hon börjat spinna och hoppat upp i soffan med oss. jag kammade och kammade henne för att få bort alla frön och kardborrar.
Vid 01-tiden satt jag och försökte blogga men det ville sig inte, inga bilder kunde läggas upp och jag slängdes ut från blogg.se hela tiden. Då beslutade vi oss för att se ett par avsnitt till av serien Innocent som är riktigt bra.
 Strax före 2 på natten åt Mercan och JR lite kvälls-mellis och ordningen var iordningställd. Maja tittade på. Sedan gick vi och lade oss.

Födelsedagskalas för Linnéa 7år!

När jag vaknade på em snabb-tonade jag håret för det hade jag bestämt att det skulle göras idag.
Därefter bar det iväg på kalas!
Den här lilla pinglan fyllde nämligen 7 år idag!
Varma utslagna små damer tog emot! Riktigt varmt ute även idag!
Farbror Ojja i hatt och Farfar Ola likaså!
Busiga små kusiner det där 😁
Värdparet hade gjort glutenfri smörgåstårta och massor av god mat!
Vi lät oss väl smaka!
Den här unga damen visade upp en stor mängd gymnastikmedaljer som hon vunnit!
Sedan blev det paketöppning!
 Hon fick bland annat en iPad! Jag tror hon var mycket nöjd!
Sedan blev det tårta innan vi var tvungna att ila hem så jag skulle hinna till nattjobbet.
Hemma hittade vi Maja utslagen på golvet i värmen och sonen och hans kompis ute i kivösen.
Alla är slöa i värmen.
På jobbet är ingen slö dessa sommardagar utan de som jobbar jobbar hårt och som tur är är det ganska skönt klimat inne på jobbet.3:e natten nu. Bara 47 veckor till semester! Yea!

Varmt och energilöst.

Jag sov till 16:15 på onsdagen och vaknade matt i den tryckande hettan. JR var lagom loj och uttråkad att gå själv hemma. Vi satte oss på altanen i skuggan och läste. Matta, energilösa. Varmt. Hann inte direkt o väg och bada innan det var dags att laga mat och jag skulle till jobbet igen.