Jobbar och julpyntar.

Så här vackert var det när jag åkte hem från jobbet i morse... och halt som det varit de senaste dagarna.
I går kväll när jag åkte till jobbnatt fyra på raken hann jag inte längre än till vår soptunna innan bilen helt kanade ned i diket.
Jag bara gled, helt chanslös.
Ren glansis. Ringde i desperation till våra snälla grannar. Det tog inte 5 minuter ens så står mannen i familjen nere hos oss för att hjälpa till att dra upp mig.
Han kopplade och fixade och donade, lade plankor och geus under däcken och instruerade mig hur jag skulle göra och inte. 
När vi väl var på vägen igen körde han mig i min bil ett par km ut till större vägen och så gick han själv i mörkret på isen tillbaka hem till sig. Vad ska man säga? Vilka fantastiska människor de är.
Jag har svårt att få känsla av att det går mot jul. Jag har jobbat för mycket.
Har försökt att klä granen och dekorera lite. Jo, jag har ju målat de 2 skåpen gråvita och de är lite mer klara efter att denna bild är tagen.
Hönorna har lidit av att det är så mkt snö och har varit så kallt.
Ägg lägger de riktigt fint nu.
Jag har haft med lite ägg till jobbet och kollegorna har fått prova lite.
Jo men som sagt, det har varit kallt den senaste tiden, jäkligt kallt, några nätter var det - 17 grader ute. Vi verkar ändå ha vant oss med att det inte är så varmt inne. Jag tyckte det var varmt och skönt tills jag för några dagar sedan köpte en termometer och upptäckte att det var 15,4 grader i köket. 
Hundarna har inte heller haft det så kul med kylan och snön och jobbande människor. JR sover med dem på natten och jag sover med dem på dagen. Jag ställer klockan först 12 på dagen och lockar med dem ut på kortare promenad och sedan på em men de vill helst bara gå in o lägga sig igen... som jag.

Ser fram emot att snart få träffa min familj och fira jul. Ska kolla lite julprogram med Ernst och koka lite knäck så man får lite julkänsla snart.