En av de första höstdagarna.

Det må vara torsdag men för mig känns det som om veckan börjar nu. Första gången jag är vaken på morgonen på jäkligt länge. Har jobbat 3 extra nätter klart och idag skall mitt dagliv påbörjas....eller åtminstone till på söndag. Har pluggdag idag och studiedag med firman på firman om transplantationer i morgon. Det går i ett men så är det för det ju för alla. Börjar dessutom känna mig förkyld igen. Retsamt!
Tomaterna ligger utspridda över hela balkongen men de verkar trivas med sitt liv. Jag bryr mig inte längre om att pallra upp något utan de växer på bredden fritt. Kul att de börjar ge frukt!
Jag slipade ju och målade halva (yttre delen) av balkongen. Igår kom regnet och min målning verkar ha funkat utmärkt som skydd av trät. Vilken tur jag gjorde det.
Maken beslutade ju för några veckor sedan att spara ut håret men .... vi hade problem att gilla det fullt ut, han passade liksom inte i hår. Igår när han kom hem från jobbet hade D Kvällen innan inlett processen på honom och han hade en dag med tuppkam :-)
Igår kväll rök även den och han är ånyo skallig och fin igen.
 

Lite nya mål

Tänk att mina 2 första dagpass på 1,5 år snabbt blev konverterade till 3 nätter som start denna vecka, grovt till min ekonomiska fördel! Me like!
Lilla sonen är bättre i örat men inte bra. Har skall tillbaka till doktorn i dag onsdag.
 
I går tisdag fick han också en annan diagnos som ingen av nog hade tänkt på.
Sista dagarna i 9:an blev han skickad av lärarna  för dyslexiutredning för att han stavar som en kratta fast han har så lätt för sig i övrigt. Man kan ju tycka att det är väldigt sent påkommet... och det är synd på betyg som hade kunnat vara bättre kanske...men igår tisdag var han och fick svaren på testerna.
Han ÄR dyslektiker.
Tänk ändå att han klarat skolan så förbaskat bra fast han haft dessa svårigheter som ingen av oss fattat.
Jag trodde bara han var slarvig. Nu ska han få hjälpmedel...han riskerar ju bli värsta Einstein nu.. :-) ...det måste han ha ärvt av mig!
 
I år har faktiskt tomaterna blivit röda på balkongen och efter de första missbildade exemplaren har resten blivit friska efter att vi slutat göda plantorna.
I går kom sms från Mia om att det är dags att tänka till om nya motionsmål inför kommande år. 
En grej som vi hade bestämt att göra med tjejgänget var att cykla Vasaloppet på Mountainbike i sommar, Cykelvasan öppet spår den 11/8-17.
Nu blev det så ovanligt att JR tände till stenhårt på idén att han också skulle vara med så det blev en total överraskning för mig att han ville träna och vara med på en tävling!
 
Sagt och gjort, vi har köpt varsin hoj på höstutförsäljningen nu och anmält oss till loppet! Vi får väl se om vi får vara med tjejgänget och träna något eller om vi får hitta på egna lösningar, jag tycker hur som helst det ska bli så kul att ha ett gemensamt mål med honom. Han har till och med talat om att vi ska cykla tillsammans på sörmlandsleden och bo i tält till våren.
Sedan måste jag ju ha lite fler mål.
Har inte riktigt tänkt ut hur det kommer att se ut än men jag är anmäld till:
Tunnelrun 8 km 25/3-17
Womens helth halvmarathon 2,1 mil 22/4-17
Stockholm Marathon 4,2 mil 3/6-17
 
Mitt huvudsakliga mål måste ändå bli att gå ned lite i vikt och träna upp lite styrka, jag har varit för lös o hullet och väldigt svag muskulärt länge nu.
Ja, så ser det ut. ...som vanligt alltså kan man väl säga :-)
Skolan och dagjobb kommer säkert ta mycket tid i anspråk det närmaste 2 åren också. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Motion vecka 38!

Antar att det blev lite för mycket av allt annat denna vecka då jag kom aldrig till skott med att träna. Det lilla jag ändå gjorde kändes ändå bättre än vad det gjort ett tag.

Måndag 19/9: Löpning 6 km. 3 av dem var D med. Börjar kännas bättre för mig.
 

Tisdag 20/9: -
Onsdag 21/9: Löpning 7 km. Känns verkligen lite bättre än de senaste veckorna.
 

Torsdag 22/9: -
Fredag 23/9: -
Lördag 24/9: -
Söndag 25/9: Cykel, ljungfrutur-test på MTB. Vi köpte MTB på utförsäljning!
 


Löpning 2016:
58,9mil 
Cykling 2016:
Tot 7,8 mil varav MTB: 0,5 mil / Spinningpass: 0
Simning 2016:
0,5 km
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2016: 1 st.
Antal styrketräningspass på gym 2016: 16 st.
PB på milen: (56:12. 15/8-15.)
PB på Marathon: (4:53:45. 4/6-16.)

Veckan gick så snabbt.

 Jag fattar inte vad fort veckorna verkar gå nu. Jag har pluggat mycket och jobbat mycket.
Sönerna har varit hos oss och de har gjort musik nere på sina rum vilket jag tycker är så trevligt och kul! Allt sker i datorn men nu för tiden får vi provlyssna på lite nästan färdiga låtar och för mig låter det som vilken Avici som helst....alltså bra menar jag.
 Högen på tomten har blivit hämtad av en grävare denna vecka. Skönt att det är gjort.
Jag gillar det här med vardagarna när alla barnen är hemma och vi samlas och pratar lite runt middag.
Jag försöker göra stora lass med mat så alla ska få matlådor och jag försöker göra det någolunda hälsasamt.
Ändå gick det som det gick med vikten denna vecka. Det är ju förskräckligt! Hade ju tänkt mig försöka gå ned 0,5 kg i veckan men...det gick ju så där. Verkar mer vara viktuppgång.
 
Fasen vad svårt det ska vara! Jag verkligen vill och måste få fart på mig själv nu!
Om det är svårt att få igång mig så är det ingenting jämfört med att få igång bonusdottern. Hon är svår. På denna katt-klösar-stolpe står jag och stretschar till tvn varje kväll. Hon klarar ännu inte ens att få upp benet rakt på den :-) Det här måste vi ändra på!
Sen till lite jobbigt. Under hela veckan har E haft ont i örat och i torsdags morse hade han så ont att han gick till vårdcentralen och fick antibiotika för öroninflammation. När jag vaknade efter nattjobb på torsdags eftermiddagen hade hans trummhinna spruckit och det rann var ur örat.Sedan svullnade hela örat upp och han hade ryckningar av smärtor i hela käken.
Jag ringde vårdguiden och frågade om jag kunde ge honom en Citodon vi hade.
Nej det fick jag verkligen inte göra då han bara var 16 år men han grät och var ordentligt smärtpåverkad.
De sade vi måste åka till lättakuten på Huddinge Sjukhus.
Sagt och gjort. Vi åkte dit och fick komma in ganska snabbt. Läkaren där skrev ut mer antibiotika och skickade oss omgående till Karolinska i Solna och var arg på oss att vi väntat så länge med att söka hjälp. På Solna tamponerades örat och han fick sedan åka hem på natten. (Till Solna åkte han med pappa). KL 02 på natten kom de hem igen och kl 06:00 var de tillbaka på Huddinge sjukhus då E var ifrån sg av smärtor.
Nu fick jag möta upp honom där efter mitt nattjobb och de såg till att han blev smärtlindrad och därefter har han ätit 8 Citodon + 4 Ipren om dagen och ändå haft ont. På Lördagen blev det återbesök på Solna för omdränering av örat men inget hade ännu svällt av så nu på måndagmorgonen efter mitt extranattjobb ska vi kl 09:15 på ett nytt återbesök. Stackars min lilla E. Jagt har också haft örongångsinflammationer men inte i samband med perforerare trumhinnor som inte får någon plats att rinna ut.
 
 

Går mot ny vecka.

 Det här är några av mina nya trevliga klasskamrater i min grupp. I natt har jag slutligen skickat in vår första studieuppgift till läraren för rättning. Spännande och skönt att den är inlämnad nu. Vi har lagt ned mycket jobb på den. Väldigt suddiga bilder jag tar med mobilen nu verkar det som, jag måste nog polera linsen lite på den :-)
 Den här veckan som varit och nästa vecka som kommer har det blivit många nätters jobb för mig. Så är det i perioder. Jag bryr mig inte om att ens byta tillbaka dygnet just nu känns det som, kan lika gärna vara nattmänniska, snart börjar jag jobba mer dag då blir det annorlunda.
När man jobbar lugna nätter finns tid att fundera ut planer och drömmar på sådnat man vill göra. När jag sitter på en stol på firman drömmer jag om att börja träna, göra massa övningar hemma på vardagsrumsgolvet för att bli stark ..men till steget att börja känns det långt. Ju svagare man blir ju jobbigare att starta upp. I dag plockade jag i varje fall fram kettlebells.Om jag nu blir ledig måndag och tisdag natt så då jäklar skall här göras matlådor och planera måltider i detalj, då jäklar skall här starts upp!
 
 
 

Motion vecka 36 + 37.

Tung trött och svullen.

Måndag 5/9:
Tisdag 6/9: Löpning 17 km

Onsdag 7/9:- 
Torsdag 8/9:-
Fredag 9/9:-
Lördag 10/9: Stockholm halvmarathon 2017 DEt var varmt och tungt, kan inte fatta hur vi kan ha varit så långsamma när vi joggade bra som jag tycker...efter omständigheterna.
Söndag 11/9: 
Måndag 12/9 :-
Tisdag 13/9: Jogg 5 km. Är generellt trött i kroppen.
Onsdag 14/9.
Torsdag 15/9: Jogg 5 km. Fortsatt trött, svullen och tung.
Fredag 16/9:-
Lördag 17/9:-
Söndag 18/9:-

Löpning 2016:
57,6 mil
Cykling 2016:
7,3 mil / Spinningpass: 0
Simning 2016:
0,5 km
Antal tillfällen längre hemmaträning pass 2016: 1 st.
Antal styrketräningspass på gym 2016: 16 st.
PB på milen: (56:12. 15/8-15.)
PB på Marathon: (4:53:45. 4/6-16.)

 

Härlig middag hos Mia och C.

Igår var vi hembjudna till Mia och C på middag. Så mysigt och trevligt!
Till förrätt fick vi rårakor med en stor klick skagenröra. Så gott så det smälte i munnen!
Det kommer bli en repris på det hemma hos oss kan jag lova!
Till varmrätt toppade de med inbakad oxfilé med potatisgratäng och underbar sås!!
Till efterrätt fruktsallad och glass. MUMS!
Det var väl ungefär här som jag och Mia började prata om mat...och hur man vill sköta maten...och hur man misskött detta länge om man heter Frudin. Missköter man vad man äter tappar man träningsinspiration och energin i kroppen.
M och jag brukar väga exakt samma ...alltså inte alltid samtisigt men vår variation och vad som är vår klädsamma klädsamma vikt är detsamma.  Jag ser vad hon väger och hon ser på mig på kilot! Hon har sedan semestern gått ned de där 5 som jag så hett längtar efter att själv ta tag i. När jag såg hennes snygga vältränade figur och tänkte att jag faktiskt också borde kunna se ut så om jag bara skärper mig! Jag beslutade med henne att jag skulle ge mig fan på att kapa 0,5 kg i veckan, börja träna och redovisa för henne så jag inte kan tokfuska hela tiden.
Sedan började vi också planera lite för nästa års utmaningar. Det verkar inte bättre än att jag måste köpa mig en mountainbike på blocket och börja träna på att cykla i skogen då det lutar åt att vi ska cykla Vasaloppet nästa sommar. 
Sedan pratade vi också om att vi i tjejgänget skulle ta en fjällvandrarhelg i Grövelsjön nästa år. Trevliga planer alltsammans...utom möjligen mountainbiken...men det kan nog bli roligt :-)
Jag lyckade inte ta så skarpa bilder med mobilen i mysbelysningen under kvällen.
Vad gör man då?
Jag provade att själv göra ett svartvitt filter i mobilen och lade det på mobilbilderna. Det ser ganska ok ut i mobilen men vi får se hur det ser ut på datorn sedan när jag bloggat det. Jag lade samma filter på alla bilderna. 
 

Lördag i solen innan nattjobb

Idag lördag sken solen som på den varmaste sommardag! I linne och shorts satte jag igång att slipa de yttersta 8 plankorna på balkonggolvet som tagit stryk av väder och vind och sedan lasserade jag dem svarta som jag borde gjort i våras. Det är verkligen dåligt med lassyr, känns som det lägger sig ovanpå bara.
Tänker att det kan vara en bra grund ändå att göra det nu när man sen ska starta upp från när man ska behandla golvet nästa vår...om man redan förbehandlat lite, framför allt att jag slipade bort alla lösa flagor.
JR fixade lite med bilen, klippte gräset och vattnade rosorna nedanför. Sade jag att jag satte upp julbelysningen på huset så man slipper göra det med kalla fingrar i slutet av november :-)
I övrigt tog vi det bara lugnt idag, jag skulle ju gå till firman och jobba helgnatt.
 

Kort sammanfattning

Den här veckan har försvunnit väldigt fort. Jag jobbade måndag och tisdag natt. Ledig onsdag natt, jobbade extra torsdag natt, ledig fredag natt och jobbar sedan lördag och söndag natt. Ganska rörigt för dygnsrytmen men jag har varit grymt effektiv den lilla tiden jag varit hemma. Jobbat mycket med skolarbetet och första uppgiften som jag är redaktör för i en grupp på 6 st börjar bli klar. Strax blir det skicka in.
 
Ledig tid har jag också slängt alla blommor på balkongen utom tomaterna. Dammsugit balkongen och förberett för höst där. 
Upptäckte att familjens första gurka har uppenbarat sig i rabatten!
Jag har fått tag i en grävare som ska ta bort alla fyllnadsmassor från tomten från dräneringen.
Jag har också beställt tid med personlig bankman för att ta ett mindre lån för att byta värmepanna nu innan vintern. Sedan har jag begärt in offerter för pannbyte.  Massa sådana grejer har jag fixat med och känner mig nöjd att jag inte bara tänker utan handlar och kommer någon vart. Joggat lite har jag gjort o veckan också men jag är så tung o svullen nu att det bara har ...varit jobbigt . Som sagt, mest jobb har det ändå varit. Nu är jag nyvaken och vi ska på middag till Mia! Trevlig helg!
Som man ser här är Maja är en gosig katt. Hon sover med mig nästan varje dag. Man kan också på denna bild se att JR håller på att spara ut håret. Nu är han nästan lika luddig och len som Maja!

Stockholm Halvmaraton i lördags.

I lördags, vilket fantastiskt väder denna septemberdag, stod jag och E på startlinjen till Stockholm Halvmaraton 2016. Vi var nervösa för vi var egentligen inte helt iform för denna utmaning. 
När vi väl sprang kändes det helt ok. Det var ovanligt jobbigt för värmen var intensiv. Vi tuffade på sida vid sida hela loppet och jag trodde på allvar att vi höll ett tempo att ramla in i mål på 2:15.
Men nej då...banan verkade vara 1 km extra lång? Och det tog 2:20 för oss att komma i mål. Kanske var vi mer utmattade än vi trodde men jag vet inte? Vi bet ihop och kämpade sida vid sida. Vi sprang över mållinjen hand i hand! Fasen vad bra vi var! 
Ser man hur varma av hettan och välgödda av all sportdryck vi är? Idag måndag väger jag 3 kg mer än dagen innan loppet. Jag är typ saltförgiftad! Bättrade på det hela med en pizza på söndagskvällen.
Nästa år ska vi kapa 5 min på tiden och 5 kg runt höfterna. Jag är ju bara fluffig men E har ju just fött barn så hon är ju grym som fixat denna utmaning 5 månader efter förlossningen! Respekt!
Nästa Halvmara blir den 22 april. Detta är startskottet för höstens och vinterns träning och att ta hand om mig själv!