Åka till lantstället!

I lördags packade vi in mina ommålade loppisfynd i JRs jobbarbil plus att vi hyrde ett släp på OKQ8.
Vi fick med ganska mycket faktiskt! 
Lantis-snyggingarna!
Ett halvt dygn efter att vi skrivit på pappren och fått nycklarna var vi redan där med våra saker att starta upp med! 
Ännu fanns ingen el så vi gjorde eldar i de öppna spisanrna.
D var lite sjuk och hängig så hon satt och värmde sig vid spisarna medan jag och JR ställde in våra möbler.
Riktigt varmt och mysigt blev det!
Vi var ute på tomten och kollade läget lite. Det är fler fruktträd än jag först såg och det är dags för mig att börja beskära nu i vinter, tror det var lite eftersatt underhåll på dem.
Det verkar också finnas ett "land" innanför dessa stenar men det är nog länge sedan den trädgården nyttjades. Kanske får vi till något kul där fram över. 
Jag petade ned lite lökar lite här och där så får vi se vad som kommer till våren.
Redan nu blommade dessa på farstutrappen! 
Och i rabatten.
Vi dukade upp fika och lunch som vi hade med oss i ett av rummen.
Mysigt mysigt!
Lite bilder innifrån på nedervåningen.
JR lade sina gym-grejor till att börja med i köket då det inte fanns något lås på uthuset som skall bli hans lilla hemmagym.
Det här huset skall bli hans gym.
 
Så rofyllt och mysigt. Det här kommer bli så bra för oss.
 
Jag satte genast igång och grundade ett av rummens tak med kvist-stopper för furu. Så kul att vara igång!
Jag fick inte jobba längre än drygt halva taket sedan var det på tok för mörkt i stugan utan lampor.
Vi började planera för hur vi ska lägga upp renoveringen och vi har bestämt oss för att börja med det här rummet som skall bli vårt sovrum. Förutom att allt ska målas utom golvet som vi kommer låta vara som det är så måste vi dra om elen som i och försig är ny men som ligger utanpå överallt och det ser lite så där ut. Vi ska försöka lägga in det i väggarna när vi ändå håller på.
Bild före.
Bild när vi inlett processen mindre än 24 timmar efter kontraktet påskrivet! Då har man längtat!
Har jag bloggat hur de här stolarna blev jag köpte i förra veckan på myrorna för 150 kr styck?
Så här såg de ut innan jag startade projektet. Tycker inte riktigt det framgår hur illa däran de var innan jag började men de var riktigt skitiga och äckliga. (Japp, jag prutade ned dem från 250 kr styck till 150!)
Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag köpte denna chiffonjé....den gick hur som helst inte in i bilen...
Hem kom den med hjälp av maken i varje fall senare på kvällen. (Prutade ned den från 950 kr till 500 kr!)
Dassa småsaker kom också med hem från Myrorna.
En första leverans kom med saker jag ropat in på Auktion på Tradera.
Hur som helst. PÅ lördagskvällen åkte vi ändå hem då det kändes för kallt och primitivt att sova över utan el och när D var sjuk.
På söndagen hemma klippte jag vårt lilla äppelträäd vi har hemma, krattade löv och klippte alla gräsmattorna utom en som JR tog efter att han gymmat. Jag hoppade över gymmet idag för att göra klart min examination som hängt över mig och så skickade jag in den.
Jag hängde också sedvanligt i tid upp julbelysningen på balkongen hemma.
De första små snöflicngorna kom i luften idag....men det gjorde inget, jag bara log! Allt känns så jäkla bra!!!!
Nu ikväll såg JR ett stort släp till bra pris på Blocket så när jag åkte till jobbet för ett extrapass så åkte han och köpte det. Det var stort som bara den och nyservat men lite skitigt på utsidan. Kommer funka utmärkt för oss att köra möbler, skräp och renoveringsmaterial i det kommande året!
Förresten, här är 2 bilder jag hittade på Internet på vårt torp. Bilderna skall vara från början av 50-talet.
Ladugården har tyvärr brunnit ned om det var på 70-talet eller vad bonden sade.
 
 
 
 
 

Vårt eget lantställe!

Ikväll skrev vi kontrakt att så snart det är avstyckat enligt lantmäteriet köper vi Didrikstorp! Tills allt pappersarbete är klart har vi rätt att hyra det från idag!
Vi fick det till ett riktigt bra pris och affären känns trygg.
Det är det här torpet på 120 kvadrat men i mörkret i kväll när vi kom ut såg det ut så här!
Totalt bäcksvart! Elkabeln har grävts av när fiber skulle anläggas förra veckan.
Iskallt inne men känslan var trots det ändå bara god och trygg.
Vi tände lite ljus och var där en sund för att känna känslan. Det kommer bli så bra!
Nu tar vi igen oss några timmar hemma innan vi i morgon åker med första släpet möbler! I morgon ska vi tända en brasa och se det i dagsljus.

Väntar med spänning...igen.

Idag lade vi ett första bud på stället i Katrineholm vi var på i Söndags. Nu bara väntar vi på hur det ska utveckla sig. Det är både hopp...kanske är det vår tur nu ...eller så kommer det någon o bara kör över oss om några dagar. 
Man vågar liksom inte hoppas samtidigt som man fantiserar om att tända första brasan i öppna spisen. 
Lite sådana här Strindberglampor har jag köpt på myrorna till kommande sommarstället. Jag tycker de är fina!
De 2 bruna sängborden jag fick gratis på Myrornas är nu ommålade i kulören Modevit från Flügger. Tycker de blev riktigt fina! Nu står de till sig i vår växande möbelsamling.
Jag har ropat in dessa kristallvin-glas (6 st för 200 kr) och annat smått och gott på Tradera. Sådana här tallrikar (nästan) som heter Vinranka flytande blått från Gefle. Ser fram emot att duka fint med det sedan. Jag har verkligen hamnat i Tradera-träsket! 
Jag ligger bra till med Julklappar i år, jag är igång och det känns verkligen skönt!
Veckan som gått har också innehållit ett besök på Gyn och denna gång tyckte den snälla doktorn att alla mina besvär med blödningar skulle försvinna i ett nafs om jag fick en hormonspiral! Sagt o gjort, jag fick en och därefter är jag som ny! Jag är överlycklig!!!!
Bilen har också förra veckan fått en ny vindruta då den gamla spruckit och bilen har också fått på vinterhjulen.
Pluggat har jag gjort fast det har gått trögt med senaste uppgiften....och så jobbnätter så klart och en del på gymmet med maken. Träningen börjar gå lite bättre igen även om jag fortfarande inte går något med i vikt.
I fredags var vi hemma hos K I studiegruppen på jättetrevligt middag. Jag verkligen uppskattar de här tjejerna! Jag tror inte det är kortet som är suddigt utan det var vi som blev lite suddiga i konturerna 😀!
Denna fina ljusstake fick jag av barnens pappas nya kvinna, Mikaela Willers ( http://mikaelawillers.se ) för att hon fick låna en flaska vin av mig en dag när de skulle på en fest o hade glömt köpa. Hon har gjort den själv då hon är keramiker. Hon gör verkligen snygga saker! Tror jag borde låna ut fler flaskor vin till henne om jag får möjlighet!
 
 

Kanske kanske???

Så klart vågar vi inte ta ut något i förskott... Men idag i Katrineholm kändes det rätt känsla.
Igår var vi i Tierp på ett ställe vi hoppades jättemycket på innan men väl på plats kändes det för litet och...för ordninggjort och inga öppna vyer ut över fält.
Idag fanns allt. Kort väg dit. Öppna fält runt hela. 
Jättetrevligt var det att sonen E och hans flickvän J var med oss både igår och idag. Vi alla har samma känsla över bägge ställena vi tittat på denna helg.
I detta hus i Katrineholm luktar det lite kattpiss kanske och är rejält att renovera...men vi alla upplever att här finns potential till att göra ett härligt sommarställe.
Alla taken måste läggas om åtminstone  inom något år och trekammarbrunnen kommer inte bli godkänd i nästa bedömning även om den funkar utmärkt. Allt sådant måste budgeteras för. Hoppas hoppas inte så många är intresserade så det blir så galen bidgivning.
Det fanns rejält med sovrum så alla barnen kan lätt sova där med oss och vi kan ha gästrum!
Dessutom höll fiber på att dras in i fastigheten i detta nu. Tänk om det kunde bli vårt... Drömmarna är igång. Vi är dock vana att bli besvikna så vi överlever det med...men drömmarna är igång.
En halvtimme från detta ställe bor ju mamma o pappa så vi stannade o fikade hos dem på vägen hem.
E och J hade kurs för pappa hur man gör Instagram.
 

Nja...inte helt rätt.

Mellan nattjobb natt 3 och 4.
Vaknade 15:15 då klockan ringde. Frukost och kl 16.00 kom JR hem och vi satte oss i bilen och åkte till landsbygden utanför Kungsör för att titta på Hästhäll 3, ett lantställe. 
Miljön var helt rätt och det var lugnt och skönt.
Huvudhuset var helt ok men ingen mysig öppen spis eller så fanns. 
När vi sedan tittade på detta till synes söta gästhus och uthuset i bakgrunden var de helt obrukbara. Efter allt vi sett nu var detta helt klart inte ens värt priset 1.1 milj som det gick ut för så vi beslutade att det inte var något för oss.
När vi ska köpa ska det kännas helt underbart rätt i magen! På lördag har vi stora förhoppningsr om ett ställe i Tierp. Hyttan 112
(https://www.svenskfast.se/hus/uppsala/tierp/tierp/hyttan-112/181101 )
Det var bara att åka hem o jobba natt 4. 
På dagarna sover Maja med mig på min huvudkudde.
 

Mellan nattpassen.

Man hinner inte så mycket men lite i varje fall! När jag vaknade hade jag fått svar av en tjej på Blocket att jag fick köpa. Hon sålde 2 fasta, 2 år gamla 90- sängar Sultan Skaun från IKEA som i nypris kostade 4500 kr styck. Hon skulle ha 1200 kr styck så vi slog till direkt. 
Vi hyrde ett släp på Cirkel K och åkte till Vendelsö i Haninge och hämtade dem. Hon sålde för att hon köpt ny lika dan fast en mindre säng så det var inget fel på dem. Så nu har vi riktigt bra sängar till vårt kommande lantställe! Bring it in bara, vi är så jäkla redo!
Till middag blev det flottiga tunnbrödsrullar med sönerna. Vardag och arbete när det är helg.
 

Redan 2 veckor sedan vi kom hem.

Blev lite uppehåll i bloggandet då vardagslivet kastade sig på oss när vi kom hem.
Katterna hade väntat på oss. Mysigt. Barnen förhoppningsvis också. Vardagslivet startade upp i vanligt tempo. Tvätta allt. Jobba dagtid första veckan som KUA-huvudhandledare vilket är en tuff uppgift. Det tar hårt på krafterna både att jobba dag och det här med KUA..men det är lärorikt och roligt också. 
Underdenna första hemmavecka hann vi ned till Ödeshög och började en hiskelig budgivning på en underbar perfekt liten gård där bara kornas romande i månskenet var sällskap. 
På fredagen var processen över och vi drog oss ur när det gick över 1, 9 miljoner. Det kändes så tråkigt men samtidigt som ett moget beslut. Det ska inte få kosta så mycket. 
Bara att se framåt och leta vidare. Redan den helgen åkte vi upp på en visning i Tierp igen. Denna gång sade vi nej tack direkt då det visade sig att huset inte alls låg ensligt utan mer som i en by. Inte vad vi vill ha. Vi vill ha tystnad!
D s cykel blev stulen så den fick vi ut 4000 kr på försäkringen på så då åkte vi och köpte denna nya cykel till henne. Den kostade 5000 kr men jag lyckades pruta ned den 1000 kr så vi betalade bara 4000 kr. Mycket nöjd på den prutningen på XXL.
Vi har varit en sväng uppe på vinden och isolerat ventilation som ännu inte blivit isolerad. Ett jäkla skitjobb helt enkelt men det är kul när vi jobbar tillsammans.
En kväll i veckan var E och jag och hans tjej ute på shopping i affärer. Det var väldigt trevligt men sedvanligt dyrt när han är med. 
Jag har så klart ägnat mycket tid åt avslappning genom att köpa möbler på Myrornas och måla och klä om till vårt kommande lantställe. Har jag visat detta jag gjort? 
Stolarna och bordet såg ju ut så här från början.
Denna hemska pall ser nu ut så här.
Jag är på Myrorna rätt ofta och köper gamla grejor. Varje gång jag är där letr jag efter blåvita fat även om de är udda som vi skall ha på landet sedan.
Man kan väl säga att det går ganska vilt till när jag är på Myrornas...
Sängborden som ligger i bilen med skrivbordet på denna bild fick jag gratis. Får väl återkomma till hur de blir sedan när jag gjort om dem.
Så här megasnygga var de innan målning och byta knoppar. Tror de är nått gammalt Ikea..
Skrivbordet prutade jag ned från 950 kronor till 200 kr. Funderar lite vad jag ska göra med det. Förslag?
Denna lampa hittadee jag i delar och den gav jag 150 kr för. Helst hade jag velat ha vita skärmar...
Om jag inte gillar den sedan får jag väl sälja den på blocket.
Denna lampa köpte jag för 60 kr. Har nu bytt elen i den och skall sy en skärm...eller om jag köper en ny. Har inte sytt lampskärmar sedan jag var liten.
Var är JR går...där är Maja. Hon är rädd vi ska åka igen.
Mer då? Pluggat en del. Försöker komma igång med träningen. Varit med JR en del på gymmet.
En kväll var jag med vännerna S och N och åt middag på Tabbouli. Mycket trevligt.
Har också servat bilen. Trot eller ej men bara för att jag är kvinna frågade karln i butiken om han skulle byta mina glödlampor och byta min spolarvätska också!!!! Hallå? Jag byter lampor när de är trasiga och fyller på spolarvätska så fort den är slut! Jäkla idioter! Det är fult att lura damer!
Härom dagen var det också dags för den årliga mammografin. Passade då samtidigt på att luncha med N. Trevligt.
Ringt en massa samtal och beställt tider hit och dit för massa saker. Någon jäkel har repat min bil t ex så då blir det försäkringsbolag, polis och verkstad att ringa. Också bokat tid att byta framrutan då ett stenskott som tidigare lagats nu fått rutan att brista nästan helt rakt över.
Nu är det helg och jag jobbar natt. På måndag kväll åker vi till E-tuna och kollar på ett ställe och till nästa helg åker vi till ett i Tierp som vi är galet sugna på och på söndagen ett i Katrineholm. Bara att köra på.