Glutenfri banankaka med kakao!

Till 3 st.

 

500 g smör, rumsvarmt

9 dl strösocker

6 st ägg

14 dl glutenfritt mjöl (gröna lådan)

1msk bikarbonat

2 msk bakpulver

9 st bananer, väl mogna, medelstora

1,5 dl neskaffe, kallt

1 dl kakao

 

Tillagning

 

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa 3 runda form, 26 cm i diameter.

2. Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.

3. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen, bananer och kaffe. Vänd runt med en slev.

4. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen 45 min. Låt kakorna svalna något innan den serveras.

 

Detta var ett recept jag googlade fram

Som Annas Banankaka men jag bytte ut vanligt mjöl till glutenfritt och tillsatte kakao och minskade med bananantalet. Blev skitbra!