Besök i fredags.

Nu har jag miss-skött bloggen igen. Alltså jag försöker att inte vara i telefonen och datorn så mycket men bloggen vill jag faktiskt fixa och hänga med i.
I fredags hade vi besök av Mia och C. Alltid så mysigt när de kommer! Bara för några år sedan var vi många runt bordet när de kom på besök och de hade sina 2 barn med sig och våra 3 var hemma men nu för tiden är barnen stora och det är bara vi 4.
 Jag verkligen försökte laga något för mig nytt eftersom jag vill utveckla mig på matlagning. (Det borde inte bara så svårt att utveckla mig från min trista botten-nivå jag befinner mig på, lagar alltid samma känns det som)
Kämpade denna fredagsmorgon med att baka chokladbakelser i olika lager med hallongrädde i. På bild i receptet var det minsann sjukt snyggt och jämt men i min ömma vård blev de inte lika snygga i glassyren...alltså det var omöjligt att få på glassyren snyggt så jag fick dölja och trolla bort det ojämna med chokladhjärtan ovanpå :-)
 Dukningen med de nya Iittalaglasen gillade jag dock. Vi hade beställt 2 kristallkronor från Mio också att ha ovanflr bordet men de hann inte komma till denna fredag som vi hade hoppats.
Maten jag lagade ser inget vidare ut på denna bild men jag tycker verkligen det blev så gott!!
Hade fått receptet från L på jobbet, från Karlstein blogg som hon hittat. Det blev ganska mycket så vi hade matlådor i flera dagar sedan men det gjorde verkligen inget.
Det är nötytterfile med kantareller i tryffel- och permesan-gräddsås till bandpasta.
 
Pasta mums – recept 6-8 personer
1kg oxfilé (strimlad)
1L gula färska kantareller
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
2 msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl vatten
7 dl vispgrädde
700 gr torr pappardelle (den bredare bandpastan med ägg)
2-4 msk svart tryffelolja (smaka av vartefter, det är lätt att överdosera).
2 krukor persilja
svartpeppar och salt
100-150 gr riven parmesanost
Lägger en länk till receptet här så jag eller den som vill hittar receptet som verkligen är värd att provas!
#1 - - Thomas Karlstein:

Hej!
Kul att det blev bra.

#2 - - Mor:

Tycker efterrätten ser bra ut.
Torkar snålvatten från mungiporna.
Spännande med kristallkronorna. Gäller solglasögon vid kommande besök?

#3 - - Kraka:

De där riktigt goda kötträtterna med fantastisk sås och mycket grädde brukar se ganska trista ut på bild - tyvärr. Men de ska ju ätas och gott brukar dte smaka.